• 478
    açıkçası yorumları epey üzüntüyle okudum. yine genellemeler almış başına gitmiş. muhtemelen 3-5 zibidinin yaptığı her şeyi tüm eskişehirspor taraftarına yıkan arkadaşlar, galatasaraylı olmasalardı diğer sözlüklerde/forumlarda kulüp için şu yorumları yapıyor olurlardı;cincon, fetösaray, vahap beyaz - ahmet çakar şerefsizsin galatasaray, 8-0, ergun gürsoy, denizli'ye giden çantalar, strum graz, türkiye'ye şikeyi galatasaray getirdi, haluk ulusoy, apo galatasaraylı - pkklı galatasaray, fransızlar, fransız galatasaray.

    bize de; "katil galatasaraylılar, fenerbahçeli burak yıldırım'ı, beşiktaşlı mühendis oktay'ı, kızılyıldızlı marko ivkovic'i, leedsli christopher loftus ile kevin speight'ı öldüdüler!" derlerdi. hiç şüpheniz olmasın. sonuçta birkaç şerefsizin yaptığı şeyleri tüm bir taraftara yıkacak cahiller her takımda var.

    siz galatasaray'ın gerçekten hiç pisliğe bulaştırılmadığını düşünüyorsanız zaten bu yazıyı hiç okumayın. ama bilginiz olsun; bulaştırıldı. tıpkı eskişehirspor gibi. bülent uygun denilen bir şeref yoksunu yüzünden koskoca bir camia, aradan yıllar geçmesine rağmen hala bir kesim tarafından şikeci olarak adlandırılıyorsa; üstteki bazı eski yöneticiler yüzünden de galatasaray'a bu şekilde yakıştırmalar yapılıyor. birinin kanıtlanmış, diğerinin kanıtlanmamış olmasının önemi yok zira dönemin futbolcularının, teknik direktörlerinin ciddi itirafları var. es geçmeyin bunları.

    eskişehirspor taraftarının hepsi kesinlikle bahsettiğiniz gibi insanlar değil. eskişehir türkiye'deki kurtarılmış bölgelerden biridir, çok özel bir yerdir. defalarca kez eskişehir'e gittim. barlarda 3 kez galatasaray maçı izledim. porsuk'ta galatasaray formasıyla gezdim. kimse beni tartaklamadı ama deplasmana gittiğim zaman olaylar yaşadım. taş atan asalaklar oldu. nasıl ki üstteki cinayetleri içimizden hiçbiri işlemediyse, bırakın bir insanı öldürmeyi, zarar vermeyi dahi aklının bir köşesinden bile geçirmeyecekse orada da sırf formayla geziyor diye birini dövmek isteyecek ya da taş atmak için uğraşacak birkaç zibidi hariç hiç kimse yok.

    oysa eskişehirspor taraftarı özeldir. renktir. benim babamın bana anlata anlata bitiremediği tek anadolu kulübü taraftarıdır. vakti zamanında buraya 5.000-10.000 kişiyle deplasmana geldiklerini, şehir dışından gelmelerine rağmen gece yarısı kapalı'yı kapmak için stadın önünde yattıklarını, amigo orhan sayesinde müthiş performanslar sergilediklerini, 13-14 yıl boyunca süper lig'den uzak kalmalarına ve bu süre zarfından 3.lige kadar düşmelerine rağmen takımlarından hiç vazgeçmediklerini çok iyi bilirim ben. yıllar sonra döndükleri zaman da türk tribünlerine bando getirerek harika bir olaya da imza atmaları hepinizin malumudur. bando eses'ten nefret etmek için epey nefret dolu bir insan olmak gerekir, başka bir açıklama bulamıyorum çünkü.

    ne kadar nefret ederseniz edin; göztepe, altay, karşıyaka, eskişehirspor, kocaelispor, sakaryaspor, adana demirspor gibi takımlar bu ülke futboluna çok büyük hizmetler vermişlerdir. taraftarlarıyla büyük kulüplerdir. unutulmamışlardır ve unutulmayacaklardır. bu ülke futbolu sadece üç büyüklerden oluşmuyor. bu ülke futbolu ve futbol kültürü ne idüğü belirsiz osmanlıspor, başakşehir gibi iktidar yalakası, tarihi olmayan ve en önemlisi taraftarı olmayan saçmasapan takımlarla bir yere gelemez. futbol taraftarla güzeldir. rekabeti taraftar yaratır. bugün avrupa'nın en rekabetçi liginin ingiltere olması sadece para babalarıyla değil; o takımların tarihi, kültürü ve taraftarı sayesindedir.

    ülke nefret kültürüyle büyüyor, kurtarın kendinizi bu çukurdan. yazık ediyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın