• 36
    matematiksel & birim çevirme hataları sebebiyle daha önce alması gerekenden az yakıt alıp düşen uçaklar olmuştu. yakıt prosedürü ve hesaplaması sanıldığından biraz daha karışık, işin içine ağırlık falan da giriyor. uçağın alması gerekenden fazla yolcu/bagaj aldığı ancak ceza yememek için bazı noktaları pilotun ve havayolunun atladığı konuşuluyor (ve buna benzer birkaç durum). böyle bir dikkatsizlik, ihmalkarlık olmamıştır umarım. brezilya sitelerinde konuşulan 2 önemli teoride de ihmalkarlık söz konusu ancak bunlar şimdilik sadece teori.

    son bilgiler uçaktaki 77 kişiden 6'sının sağ kurtulduğu. 3 oyuncu, 1 gazeteci ve 1 uçak personeli sanıyorum.

    teknik direktör'ün oğlu, pasaportunu kaybettiği için uçağa binemeyerek kurtulmuş, sakatlık veya izinden dolayı uçağa binmeyen 9 oyuncu varmış. 10 yıldır, amatör liglerdeki günlerinden beri takımda bulunan kalecileri de sakatlıktan dolayı takımla beraber olmayanlardan. burda kısa bir konuşması var. https://www.youtube.com/watch?v=JPCctixBXbo

    24 yaşındaki gelecek vaadeden kalecileri ise sağ kurtulmuş, fakat 1 ayağını kaybetmiş, diğerini de kaybetme riski hala bulunuyor maalesef.

    brezilya, arjantin, diğer güney amerika ve büyük portekiz takımları ücretsiz oyuncu kiralayabileceklerini duyurmuşlar. ayrıca brezilya ligindeki takımların bazıları ortak kampanyalar başlatmışlar. takımın önümüzdeki 3 sene küme düşmekten muaf olması için, kalan lig maçlarını chapecoense takımının formalarıyla oynamak için.(1 takım ev sahibi formasıyla, diğer takım deplasman şeklinde). sanıyorum bu kampanyalara diğer kulüplerde katılacaktır ancak federasyondan resmi cevap yok bu isteklere henüz.

    sağ kurtulan oyuncuların psikolojilerini düşünmek bile istemem.söyleyecek pek fazla söz yok, çok acı bir trajedi tüm futbol dünyası için.

    http://imgur.com/a/orKou dün stadlarından bazı fotoğraflar.
    https://twitter.com/...s/804253225679462400 sağ kurtulan 11 kişi denmiş başlıkta ama hastanedekiler aralarında yok sanıyorum bu videoda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın