• 2
    ikinci dünya savaşı öncesi berlin'de dünyaya gözdağı veren almanya, bu kez müttefiklerin yanında, ulusal egemenliğini ve ekonomik gücünü yeniden kazanmış olarak yeni bir çıkışı hedeflemektedir.
    bunu da dünyada o güne dek yapılan en modern spor köyü ile (olympiadorf) ispatlamak istemiştir.
    gerçekten de görkemli spor tesisleri, hemen yanı başında alman sanayiinin lokomotiflerinden bmw fabrikaları ve tarihi güzelllikleri ile alman uygarlığının simgesi münih...
    20. yaz olimpiyat oyunları böylesine barışçıl duygularla başladı. oyunlara ilk damgasını vuran mark spitz idi. adını uzun yıllar telaffuz ettirecek amerikalı yüzücü bir dünya rekoru ve toplam yedi altın madalya kazandı. federal almanya'nın batı uygarlığını sergilediği oyunlarda batının madalya üstünlüğü beklenirken sovyet rusya'nın a.b.d'nin önünde ilk sırayı almasından daha kötüsü doğu almanya'nın batıyı geçerek üçüncü olması idi! 11 israilli atletin teröristlerce kaçırılarak katledilmesi ise oyunların tüm ışıltısını yok etmişti.
    batı oyunları kaybederken, münih kazanıyor ve orta avrupa'nın yükselen yıldızı olmaya başlıyordu.

    türkiye serbest güreşte vehbi akdağ'ın gümüş madalyası ile yetinerek tarihinin en başarısız derecelerinden birini gerçekleştiriyordu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın