• 7
    ispanyol hakem mejuto gonzalez'in yönettiği maç. maçta maldini'nin attığı gol şampiyonlar ligi tarihindeki finaller içerisinde atılmış en hızlı goldür. maldini henüz ilk dakika dolmadan sağ ayağıyla atmıştı golü. milan'ın diğer gollerini crespo atmıştı. hatta gollerin birinde topa dokunuşu muhteşemdi. ancak usta bir golcü topa o şekilde temas edip ağları görebilirdi. kaka'nın fizikötesi asistlerini de unutmamak gerek*. ilk yarının 3-0 bitmesi maçın yorumcusu fatih terim dahil herkeste "artık bu iş bitti." düşüncesi uyandırmıştı doğal olarak. milan nasıl olurdu da 3-0'dan maç verirdi?

    liverpool, bayrak adamları gerard'la ümitlendi ve sonrası geldi zaten. smicer'in attığı gol maçın en güzel golüydü bence. gonzalez'in liverpool'a verdiği penaltıda xabi alonso topu önce kaleci dida'ya nişanlasa da tamamlamayı bildi. bu golden sonra sanırım herkes içten içe liverpool'un kazanmasını istedi. ayrıca bu maçla ilgili benim aklımda kalan en önemli pozisyon andriy shevchenko'nun uzatmaların son dakikasında altıpastan kaleci dudek'i kurşunlamasıdır. o top nasıl oldu da dudek'e çarptı, hayret!

    belki de gecenin en şanssız ismi shevchenko'ydu. zira son penaltıyı kaçırıp efsane maçı sonlandırdı. küçüklüğünde yatağının başında liverpool atkısıyla uyuduğunu söyleyen dudek maçı liverpool'a getirmişti son kurtarışıyla. tabi ki sadece dudek değil, liverpoollu bütün oyuncular büyümüştü o gece. bizlere de böylesi bir finale ev sahibi yapmanın verdiği mutluluğu yaşamak kalmıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın