resim
Eric Maria Lambertus Gerets
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:69
Uyruk:Belçika
  • 124
    gerets ucuz kurtulmuş

    konya dönüşü havalimanında gerets'in üzerine yürüyenlerin arasında, 5 nisan 2000'de 2 leeds taraftarının öldüğü kavgaya karıştığı için ceza alan süleyman aydın da vardı.

    g.saray, konyaspor deplasmanında galibiyeti elinden kaçırırken, kafilenin istanbul'a dönüşünde havalimanında yaşanan olaylar gündeme oturdu. bir grup sarı-kırmızılı taraftar atatürk havalimanı'nda teknik direktör gerets'i protesto ettiler. belçikalı hoca da buna karşılık verince ortalık karıştı. kalabalık, "go home (evine git)" diyerek gerets'in üzerine yürüdü. olayın kavgaya dönüşmesini, yöneticiler haldun üstünel, fatih gökşen ile adnan sezgin önledi. grubun uzağında bulunan adnan polat'ın ise herhangi bir müdahale girişiminde bulunmadığı gözlendi.

    gerets'e çok yakindi!
    olay buraya kadar, sıradan bir taraftar protestosu gibiydi. ancak tepkide bulunanların arasındaki bir kişi, futbol kamuoyunda "gerets ucuz kurtulmuş" yorumlarının yapılmasına neden oldu. çünkü 5 nisan 2000'de g.saray-leeds maçı öncesinde taksim'de yaşanan ve iki ingiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylara karışan süleyman aydın da protestocular arasındaydı ve gerets'e fazlasıyla yakındı. neyse ki olaylar zamanında müdahaleiki leedsli taraftarın öldürülmesi davasında yargılanan süleyman aydın, ölümle biten kavgaya karışmak suçundan 3 ay 20 gün hapis cezası aldı.ile kimse zarar görmeden engellendi.

    hapis cezasi almişti
    5 nisan 2000'de g.saray-leeds maçını izlemeye gelen ingiliz taraftarlarla, sarı-kırmızılı taraftarlar arasında taksim'de kavga çıkmış, bıçaklanan 3 ingiliz'den 2'si ölmüştü. kavgaya karışan 20 kişinin yargılaması sonucunda ali ümit demir, 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. önceki gece protestoya gelen süleyman aydın da, süleyman gökhan güven, özkan balcı, kazım dalga, hasan altun ve çetin demirkıran'la birlikte 'ölümle biten kavgaya karışmak'tan 3 ay 20'şer gün hapis cezası almıştı.

    organize işler mi?
    g.saray camiası, son dönemdeki protestoların ardından, işin havalimanında 'saldırı' boyutuna kadar ulaşmasını sorgulamaya başladı. yaşanan olayların 'organize' olduğunu düşünenlerin sayısı oldukça fazla. gece yarısından sonra havalimanında toplanan taraftarların, futbolcuları alkışlı protesto ile yetinmesi, asıl tepkiyi ise gerets'e yöneltmesi, 'provokasyon' iddialarını yeniden gündeme getirdi.

    http://arsiv.sabah.com.tr/2007/03/18/spo118.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın