• 276
    96 yılında kazandığı koraç kupası zamanın üç numaralı avrupa kupası olarak kabul edilirdi. bu bir gerçek. organizasyon fiba tarafından düzenlenip yerel lig sıralamasına göre takımlar belirlenirdi. avrupa kupası (c1) ve saporta'yı (c2) yerel liglerinde hak etmeyenler c3 olarak geçen koraç kupası'na katılırdı. kupa isimleri belirli yıllarda değişiklik göstermiştir. eklemeden geçmeyelim. lisans sistemi o zaman piyasada olsaydı efes'i c1'de mutlaka görürdük. efes biraz da sistem dolayısıyla c3'te yer almıştır. yine de sistem açıklığından dolayı koraç kupasında güçlü takımlar yer alabiliyordu. dönemin şampiyonlarına bakarak bunu görebiliriz.

    günümüzden geçmişe 2 ve 3 numaralı kupayı kazananları şurada listelemişler. sezon bitince galatasaray olarak c2'de yerimizi alırız.
    http://www.allcompetitions.com/bk_ecm.php

    ayrıca efes'in yıllardır ortaya koyduğu bütçeye rağmen başarısız olmasının ardında yatan en önemli sebep taraftarsızlıktır bana göre. taraftar zümresi çok şey değiştiriyor. kupayı bile tek başlarına kazandırabilirler. öyle bir güç. efes'in bu yönden eksikliği önünde engel olmaya devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın