resim
Mustafa Denizli
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:74
Uyruk:Türkiye
  • 2127
    geldiğinden beri takım ligde ve avrupa'da toplam 14 maça çıktı. bu 14 maçın yalnızca 4 tanesinde sahadan galibiyetle ayrıldık. bu 4 galibiyetin hiçbirisi bize en ufak bir umut vermedi. hani hiçbir şeye bakmadan yalnızca bu istatistiğe baksak bile denizli çoktan gitmeliydi ve şu anki gündemimiz yeni teknik direktör olmalıydı. buna yakın istatistiği en son 2010-11 sezonunda yakalamışızdır muhtemelen ki ortaya koyduğumuz futbol o sezonkinden çok farklı değil. yani aradaki kadro farkını düşünürsek takımı bu kadar kötü oynatmak için ekstra çaba sarfetmek lazım.

    elinde ne kadro var denilmiş. kardeşim bu eleştiri transfer döneminden önce doğruydu. sorunları olan bir kadro almıştı ama 3-4 takviyeyle çok güzel bir takım kurabilecek potansiyel vardı yine takımda. transfer dönemine 1 ay kala takımın başına geçmiş bir hoca 1 ocak'a kadar bu takviyeleri yapabilirdi. budayacağım dediği kadrodan oyuncu gönderebilirdi. maalesef mustafa denizli ise bu süre içerisinde sadece açıklamalar yaparak taraftarı yatıştırmakla yetindi. yoğun gündemden dolayı yakın geçmişi çabuk unutuyoruz maalesef. bu süreçle ilgili 1-2 şey hatırlayalım o zaman.

    transfer döneminin henüz başında rıza çalımbay bizzat umut bulut'u istediğini ancak mustafa hocanın bırakmak istemediğini söyledi.

    burak yılmaz'a çin'den teklif olduğunu sağır sultan duymuştu. denizli transfer döneminin sonuna kadar burak'ı göndermiyoruz dedi.

    ryan donk transferinde çok ısrarcı oldu. sayesinde sözleşmesi bitecek, gelecek planlarımız içerisinde kullanamayacağımız bir oyuncuya 2.5 milyon euro ödedik.

    vasat oyunculara bile sağda solda come to gala yazan taraftarımızın, ilk defa gelmemesi konusunda birleştiği bir oyuncu olan martin benitez için 1 ay boyunca ısrar etti. konuşulan para ise 6 milyondu.

    bunlar geçtiğimiz transfer döneminde mustafa denizli'nin en çok konuştuğumuz hamleleri. çok fazla gündem olmayan başka olaylar da var ama şimdilik bu yeterli. şimdi bunları değerlendirelim.

    burak ve umut meselesi taraftara acı verecek boyutlara gelmişken neden takımda kalmalarında bu kadar ısrar etti? ikisinin de eşek yüküyle maaş aldığı, takıma zarar verdiği ortamda gönderip yerine forvet almak yerine takımda kalmalarını sağladı. allah'tan dursun özbek, hamzaoğlu döneminde yaptığı hatayı tekrar etmeyip transfer dönemi bittikten sonra olsa da burak'ı gönderdi. iki forveti de transfer döneminin başında göndersek yönetim çok afedersiniz sike sike forvet akmak zorunda kalacaktı.

    donk meselesi hakkında çok şey yazmak istiyorum ama elimde herhangi bir kanıt olmadığı için bir şey diyemiyorum. benitez transferi için konuşulan paraları ve denizli'nin ısrarı aslında bunları destekler nitelikte ama dediğim gibi elimde denizli'yi suçlayabilecek bir kanıt yok.

    bu iki transferde dönen paralara baktığımızda en azından yönetimin transfer konusunda zorluk çıkarmadığını söyleyebiliriz. benitez için 5 milyon vermeye hazırdık. bir çoğumuz içinde bulunduğumuz maddi durumdan ötürü transfer döneminde 5 milyona 3-4 futbolcu alma hesaplarını yaparken denizli para olmadığı için transfer yapamadı demek yanlış olur.

    sonuç olarak denizli'nin kadroyu belki sil baştan değil ama düzeltecek hamleleri yapacak kadar imkanı vardı. bu şansını kullanamayarak kadro onun değil abi şeklindeki argümanları geçersiz kıldı.

    bak şimdi aklıma geldi, transfer dönemi bittikten sonra "merak etmeyin benitez'i şimdi alamadıysak ağustos'ta alırız demişti bir de. nereden tutsan elinde kalacak bir açıklama. avrupadaki kulüpler gelecek sezonki teknik direktörlerini 2 önce belirlediler ve kadro planlamaları yapmaya başladılar, bizimki transferi ağustos'ta yaparız diyor. haziran değil bak ağustos. hazirana da razıyım ben. benitez'de ısrar ederek de demek istiyor ki ben o parayı... neyse.

    çıkardığı kadrolara, yaptığı değişikliklere, oynattığı futbola bakarsak çağın gerisinde kalmış bir insan. bunu da eldeki kadroya bağlayanlar var. beşiktaş'ı çalıştırdığı dönem sözlükte mustafa denizli hakkında yazılanlara bakarsak beşiktaş'ta da benzer kadrolar çıkarıp, benzer hamleler yaptığını görebiliriz.

    takımda kaldığı her gün bizim için zarar. bir an önce gönderilip sneijder'in aylar öncesinden söylediği gibi yabancı bir teknik adam getirmemiz şart. bundan sonra kaybedilen maçlar için zaten kimse gelecek teknik adamı suçlamaz. bir an önce gelsin ki önümüzdeki sezonun kadro planlamasını yapmaya başlasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın