resim
Mircea Lucescu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:78
Uyruk:Romanya
  • 1041
    ilk geldigi sezon avrupa'da super kupa kazandirmis ve sampiyonlar liginde ceyrek final oynatmis ki bu iki basari da turk futbol tarihinde ilk defa oluyordu. ceyrek final'de elendigimiz real madrid'i 2-0'dan 3-2 yenerek ayri bir tarih yazmisiz. ligde ise 4 senelik sampiyonluk serimize nokta koymak isteyen sadece rakip takimlar degildi ve senaryo geregi ikincilikle yetinmistik. tabi burada jardel'e karsi turk futbolcularin tavirlari falan gibi sacmaliklar da donmustu.

    ikinci sezonunda ise eldeki kadro iyice zayiflamisti. bir onceki sezon takimdan ayrilan hakan sukur'den sonra, ikinci sene; gheorghe hagi,fatih akyel, emre belozoglu, okan buruk, umit davala, claudio taffarel, gheorghe popescu da artik yoktu. mario jardel'de 1 senelik macerasindan sonra portekiz'e geri donmustu. ekonomik sikintilar artmis, takim yildizlar toplulugundan vasat bir takim goruntusune burunmustu. ancak mircea lucescu icin bu bir anlamda avantaj olmustu! basaridan basi donmus futbolcular yerine, sozunu dinletecegi bir takim olusturmus ve avrupa'da yine harika bir is cikarip sampiyonlar ligi ilk grubundan cikip, ikinci grupta roma, liverpool ve barcelona ile olum grubunda yer almamizi saglamisti. bu grupta da son maca kadar namaglup gelmistik. ligde ise 3.yildizi ilk takan takim olmamizi saglayan sampiyonluk gelmisti.

    sonrasi... sonrasi tam bir sacmalik! bu kadar basarili bir hoca aglaya aglaya gitmek zorunda kalmisti. hala anlayamiyorum bu karari! hala nasil bir plan sonucu bu harakiri yapildi cozemiyorum!

    mircea lucescu ile devam etmis olsaydik kazanacagimiz kupalar falan da bir tarafa, kulup bu kadar borc batagina bile girmezdi. galatasaray tarihinde alinmis daha yanlis bir karar var mi bilemiyorum ama lucescu kesinlikle misyonunu tamamlamadan galatasaray'dan koparilmis isimlerin basinda gelir!
App Store'dan indirin Google Play'den alın