• 22
    bu kupayla ilgili tarihi bazi gercekleri daha once yazmistim, bir kez daha yazalim bulunsun.

    general harrington kupasi esasen istanbuldaki turk karmasi ile isgalci yabancilar arasinda oynanmis bir mactir. turk tarafini temsilen fenerbahce cikmamistir, turk karmasi fenerbahce'nin sovenist dayatmalari sonucu fenerbahce formasi altinda cikmak zorunda kalmistir. rakip ise micolardan kurulu degil, yine profesyonel oyunculardan kurulu bir takimdir. ben de ilk duyunca sasirmistim ancak adamlar gercekten ciddiye alip ellerindeki tum profesyonel oyuncularla sahaya cikmislar.

    isin en buyuk yalani takimin fenerbahce oldugu. malum savas zamani oldugu icin bir cok istanbul kulubunun oyuncular cephede savasmaktadir. en az cepheye adam gondermis kulup fenerbahce oldugundan haliyle istanbulda en fazla futbolcusu bulunan kulup de kendileri. bunu bir koz olarak kullanip maca cikmak isteyen diger istanbullu turk kuluplere soyle bir dayatmada bulunuyor: ya fenerbahce formasiyla cikariz sahaya, ya da biz futbolcularimizi vermiyoruz. diger turk takimlari fenerbahce'nin o donemki yoneticileri gibi bencilce bir yaklasimi olmuyor, yine malum savas zamani, milli degerler daha onemli. bu nedenle teklifi kabul ediyorlar.

    mac kazanilmasaydi muhtemelen fenerbahce sahadaki takimin kendileri olmadigini ve diger takimlardan oyuncular oldugu icin yenildiklerini savunacakti. kazaninca da kupayi alip muzelerine kacmislar resmen.

    istanbul takimlari icin onemli basari, fenerbahce icin ise yine bir utanc kaynagi. bununla gurur duymalari ise 100 yillik karakterin olusmasi ve gelisiminin sonucu. gercegi ogrenmeye calismaktansa isine geldigi gibi kendisine soyleneni benimseme. hos besiktas da en az fenerbahce kadar kotu bu konuda, belki yakin tarihi carpitabildikleri icin daha sacma ve kustahca. hala arif'in penaltisi olmasa biz sampiyonduk diyebilen ve aradaki farki 1 puan zanneden besiktaslilar var. acip google'a bile bakmazlar cunku gercegi gormek kendilerini daha da aptal hissettirecektir.

    teoman'in dedigi gibi, yalanlarimiz guzel inanmasi zevkli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın