resim
Hamza Hamzaoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:53
Uyruk:Türkiye
  • 7080
    yönetimin yaptığı hataların ihalesini ödemek zorunda kalmış kişi. transfer konusunda ve oynattığı oyun konusunda bu kadar eleştirilmesini anlayamıyorum. sanki hamzaoğlu gelmeden önce galatasaray uçup kaçıyor, gidene 4 gelene 5 atıyor, her istediği üst düzey oyuncuyu kadrosuna katabiliyormuş gibi davranmak körü körüne bağnazlıktan başka bir şey değil.

    tam da geçen sene bu zamanlarda aynı takım yine şampiyonlar ligi’ne havlu atmış, borussia’dan da arsenal’den de başakşehir’den de dörder tane yemişti. geçen seneye göre bu kulüpte ne geliştirildi de hamzaoğlu bunun önüne engel oldu. geldiği gün bu takım defans yapamadığı gibi hücum da edemiyordu. tam istatistikleri çıkarabilecek değilim şu an ama gol ortalamamızın 1.6 üzerinde olduğunu bile sanmıyorum. bu şartlarda alınmış takımın hücumun geliştirmiş hatta oynamaya niyeti olan her oyuncudan maksimum verim alıp şampiyonluğa ulaşmış bir adamın ertesi sene tümüyle kendi elinde olmayan sebeplerden sorumlu olduğunu söylemek bana objektif gelmiyor. yasin, hakan balta , selçuk, olcan, hatta hamit neredeydi nereye geldi bir daha bakılmalı bence.

    galatasaray kulübünde transferi teknik direktör yapmaz, hiçbir zaman yapmadı yapmayacak da muhtemelen. fatih terim dahi bu yetkiye sahip olamadı ki hamzaoğlu için bahane olarak gösteriliyor. galatasaray’da bir oyuncu alacaksa yönetim alır getirir zaten (bkz: wesley sneijder). parasızlık, ffp, vizyonsuzluk gibi ayrıca irdelenebilecek pek çok sebepten ötürü bu yönetim transfer yapma niyetinde değildi ve belli ki hamzaoğlu da buna ikna edilmişti. bu strateji ile ilerleyen takımda elinde kalmış tek forvet umut bulut’ken oyuncusunu övmeyip yerin dibine sokması mı, jem karacan’ı da almayıp nicelik olarak eksik takım kurması mı bekleniyordu bu süreç içerisinde? ya da yönetimimi hedef göstermeliydi iyi gözükmek için?

    algı,medya ve taraftar yönetimini başarılı yapamadığı aşikar hamzaoğlu’nun. takım yönetiminde de maç maç bakıldığında hatalar yaptığı, geç müdahale ettiği/etmediği müsabakalar oldu. ama bunların hiçbiri genel çerçevede başarılı çizgisi olduğunu ve bu takımı en azından hücumda maksimuma yakın seviyede kullandığı gerçeğini değiştirmez. hem kendisisinin hem yardımcılarının tecrübesizlikleri etkili olmuştur bunda. yere göğe sığdırılamayacak, sonsuz kredi açacak şeyler yapmış değil bu takıma ama 2 yılda zaten italyan hocalarla varlık gösteremeyen bir takımı ayağa kaldıran adama da hem saygı hem vefa gerekir biraz. hele ki şampiyonlar ligi’ne katılımı sağlamış adamı elenirken günün sorumlusu göstermek kara mizah örneği. geçen seneki katılım hakkının uefa cezaları sayesinde geldiğinin şımarık taraftarın aklından uçup gitmiş olması da cabası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın