• 2
    herhangi mesleği icra etmek kadar zordur. satış yapmak, avukatlık yapmak, mühendislik kolay mı sanki. ama paradoks şurada ki, türkiyedeki hakemler zaten saydığım diğer meslekleri de yapıyorlar.

    türkiyedeki hakemlerin en büyük yanlışı eyyam yapmalarıdır. bu kesinlikle büyük takım küçük takım farkyla ilgili değil. öyle olsa bazen bir takıma bazen diğer takıma eyyam olmaz. maçın atmosferine göre eyyam var hakemlerde.

    futbolcusuna göre faul çalma, kart gösterme durumları var, aynı şekilde takımın hocasına göre de değişiyor bu işler, kenardan birbirleriyle iletişimleri çok önemli hocayla hakemin.

    herkes şikayetçiyse, takımına göre demek pek kolay değil. bence takıma göre eyyam yok. bunu kabul etmek hiç bir taraftar için kolay değil. bunu fenerli biri söylese fenerliler, ben söyleyince galatasaraylılar hoşlanmayacak biliyorum. ama ne yazık ki öyle.
    ne demişti geçenlerde bir bjk yöneticisi, kral çıplak demek suçsa, kral giydirilsin*

    yine de hakem camiası değişiyor, gelişiyor. benim zamanında hakem hocalarının, gözlemcilerin elini öperdi hakemler. hakemlik yapmak için en önemli kriter buydu. camia değil cemaatti.
    gözleri çakmak çakmak olan bir hakemden övgüyle bahsedilirdi aralarında. otoriter olmak, futbolcuyla dialoğa girmemek en önemli erdemdi. bundan on yıl mukaddem.

    değişti bir çok şey. ama hala yanlışlar var elbette, özellikle maç yönetmekte. rakibine cart diye giren adama kart çıkartmakta tereddüt eden hakem kendisine hoca valla benden çıkmadı diyen topçuya basıyor kartı. ama öyleleri var ki saydırıyor hakeme çıt yok. dediğim gibi futbolcuya göre değişiyor uygulama. başıma çok geldi oynarken, çok saydırmışımdır hakeme maç boyu, kartın yok mu göster dediğimde çıkaramadılar nedense.*

    en fenası da, yani göstergedir bence, top aut çizgisinden yan hocaya yakın yerden ***çıkıyor. aut mu korner mi kim karar verecek, elbette yan hoca. ama yan hoca ortaya bakıp onun kararına göre bayrak kaldırıyor. böyle saçmalık olur mu. türkiyede oluyor işte. bunu yapan süper lig yan hocası arkadaşım, işte efendim ortayla ters düşmemek için falan diye açıkladı. ulan.

    bu bir göstergedir işte. adın yardımcıysa yardım edeceksin. ne gördünse kaldırıp bayrağı ona göre karar vermesini sağlayacaksın.

    gördüklerimiz süper lig bilemedin bank asyada olanlar. ah siz bir de alt liglerde, hele amatörlerde neler oluyor bir görseniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın