resim
Arif Erdem
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 357
    arif, galatasaray futbol takimindaki en iyi bitirici oyuncuydu, burak yilmaz'la degil tanju colak'la karsilastirilmasi gerekir. arsenal'e kacirdigi yuzunden adamin butun kariyerini ayni duzlemde baglamasin kimse. galatasaray'in ne zaman kilit bir gole ihtiyaci olsa, ne zaman bir rakip 10 kisi savunma yapsa, o golu atan her zaman arif oldu. butun kariyeri galatasaray'in ihtiyaci oldugu anda super guclerini ortaya cikartip galatasaray'i bir ust seviyeye cikartmakla gecti. bu adami turkiye futbol tarihinda karsilastirabileceginiz baska bir forvet bile yokken ne burak'i? (hakan sukur santrofordu, arif all-around forvet)

    bu ozellikleriyle chicago yillarindaki scottie pippen'a benzer arif. superstar jordan olsa da pippen olmasa jordan da asla bu kadar yuzuge sahip bir efsane olamazdi. sonucta ikisi de hall of fame oldu. arif de en az hakan kadar hall of fame'dir. hakan'in kariyerinin %30'u arif'e bagliydi desem abartmis olmam. hagi'den daha onemliydi hakan icin.

    arda'nin idolu oldugu dogru ancak arif ters kanat ortasini asla inecek sekilde arkaya kesmedi, ki futbol hayatinin neredeyse tamamini sag kanatta gecirmis adamdan bahsediyoruz. arda tarzi orta kesen ve benzer sekilde topu saklayarak oynayan oyuncu icin bakmaniz gereken kisi hasan sas. arda'nin aynisi orta keserdi sol kanattan.

    arif topu aldiginda ayagimda kalsin biraz oyalayayim, calim falan atayim diye oynayan biri degildi. topu aldigi anda kaleye en kisa yolu bulmaya calisirdi. onu turk futbolunda essiz yapan da bu ozelligi zaten. kimse onun kadar sonuc adakli futbol oynamamistir bu topraklarda.

    oyun sksti mi hemen verkac arardi. lise yillarinda top oynarken verkac demezdik, hakan-arif yapmak derdik. avrupa futbolunda belki onlar kadar iyi verkac yapan ve zamanlamasi kusursuz baska ikili yoktur.

    bugun eski galatasaray efsanelerinden hangi turk oyuncunun oynamasini istersin deseler 28-35 yas arasi hakan sukur'u olabilir derdim. ya da 30 yas sonrasi tugay. 29-33 arasi suat muhtesem bir oyuncuydu. arif ise 19 yasindan futbolu biraktigi zamana kadar herhangi bir zaman dilimindeki haliyle gelebilir. ne tugay kadar teknikti, ne hakan kadar komple futbolcu. yine de, tugay gibi takim ne kadar iyi olursa onun da ustune cikacak kadar vites yukseltebiliyordu, hakan gibi takim ne zaman ihtiyac duysa tek basina savasabiliyordu.

    cok ozledik seni izlemeyi be arif. su aydin'i dove dove benzetmen gerekirdi kendine, cok umitliydim biraz sana benzer diye.

    ekleme: yazmayi unutmusum, galatasaray'in orijinal 7 numaralarindandir aslinda. 6 tugay, 7 arif hatta bir ara 8'i de hamza giyerdi. (futbolcuykenki halinden bahsediyorum kimse hamza dedim diye ariza cikarmaz dimi?) sanirim 94-95 sezonunda tugay 5, arif 6 giymeye basladi, tarihten emin degilim. 8'i de suat kapti hagi sonrasi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın