aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Adrian Mutu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Neftçi Baku
Yaş:45
Uyruk:Romanya
  • 10
    ------------uğur meleke'nin yazısından alıntıdır----------------------

    ''dün sabah uluslararası ajansların manşetlerinde adrian mutu vardı. chelsea’de oynadığı günlerde kokain kullanan ve adadan kovulan mutu, eski kulübüne 24 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm edilmişti.
    2003’te londra’ya -1 çocuğu olmasına rağmen- bekar gelmişti mutu... chelsea formasıyla ilk 3 maçta 4 gol atarak kısa sürede taraftarın ve menajer ranieri’nin sevgilisi oldu. ama bu kadar sevgili mutu’ya yetmemiş olacak ki, performansını londra gecelerinde de göstermeye karar verdi. o, gece kulüplerinde ve kumarhanelerde bir sezonu heba ederken, 350 milyon euroluk chelsea’nin başına yepyeni bir hoca geldi: jose mourinho...
    tarih, temmuz 2004’tü. mourinho, ilk kez genç mutu’yla karşılaştı: “ona kokain kullandığını duyduğumu söyledim. yanında iki menajeri vardı, üçü birden kahkahalarla güldüler ve inkâr ettiler. onunla bir daha konuşmadım, ama davranışlarını takip ettim. dengesizdi. çok mutlu gözüküyorken, birden dünyası yıkılmışçasına mutsuzlaşıyordu. ara sıra idmana geliyor, sonra uzun süreler -kimsenin görmediği bir yerlerde sakatlanarak- ortadan kayboluyordu. evinin etrafında doktorlar dolaşıyor, neyi olduğunu sorduğumda, başının ağrıdığını söylüyorlardı.”
    mourinho kararını verdi, kulüp doktorlarından mutu için test istedi. rumen futbolcunun nadiren geldiği idmanlardan birinin çıkışında idrar örneği alındı. sonuç pozitifti. herkes mutu’dan pişmanlığını dile getirmesini beklerken, o hâlâ yaptığı büyük hatanın farkında değildi: “ceza aldığım periyot boyunca chelsea’nin paramı ödemeyeceğine eminim. ama beni kovacaklarını sanmıyorum.”
    evet, kovdular. mourinho, mutu’yu affetmedi: “onu bağışlayamadım. sadece kokain kullandığı için değil, aynı zamanda hocasını yalancılıkla suçlayıp, alay ettiği için. ama, onun kısa zamanda düzelmesi gerek. çünkü o bir baba. evlat sorumluluğunu taşımak ve bir an önce kendini toplamak zorunda.”
    belli ki 25 yaşındaki mutu, o günlerde romanya’da bıraktığı o çocuğun babası olduğunun farkında bile değildi.

    ------------uğur meleke'nin yazısından alıntıdır----------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın