• 2
    sabri esprisi yapmaktan baska entry giremeyen sozluk yazarlarinin ilgilenmedigi ama serbest dalis da dunyanin sayili isimlerindendir. *

    2 mayis 1979 ankara dogumlu serbest dalisci yasemin dalkilic, 14 yasindayken uyesi oldugu mini palet milli takiminda bir cok madalyaya ve turkiye rekorlarina sahipti. daha 16 yasina gelmeden, ulkenin en iyi serbest daliscisi olmustu. 1996da odtu matematik bolumunu kazanan yasemin dalkilic, odtu odtu serbest dalis klubune de uye olmustur.

    1998de italya'nin sardunya sehri/adasinda yapilan serbest dalis dunya kupasina katilip, sampiyon olmustur. 1 sene sonra, 1999da, hayatini degistirecek olan, bugune kadar alejandro ravelo, tanya streeter ve david lee'a sayisiz dunya rekoru kazandiran antrenor rudi castineyra ile tanisti.

    yasemin rud, castineyra ile cetin bir antreman programi uyguladi ve kisa surede istenilen seviyeye geldi. 1999un sonlarina dogru, ilk dunya rekorunu 68 metre dalarak kirdi. 2000 yilinda, limitli ve limitsiz degisken agirlik dallarinda 2 rekoruda 4 gun icinde, 19 temmuz ve 23 temmuz, kirdi.(limitli degisken agirlik 100 metre, limitsiz degisken agirlik 120 metre). 2001 yilinda, 2 dunya rekoru daha kirdi. birincisi, zaten kendine ait olan limitli degisken agirlik rekorunu 105 metre dalarak egale etti, ikincisi de 3 ay sonra desteksiz sabit agirlik dalinda 40 metre dalarak kirdi.

    son olarak, kirdigi rekorlarin cogu ulusal ve uluslararasi kanallarda yayinlanan tek serbest dalicidir. dunyada da serbest dalis denilince akla gelen 2-3 isimden biridir.

    kaynak: wikipedia.. kopi peyst degil alin teri

    edit degil not: kadin eeh baslarlar lan ilgisizliginize diyip baska ulkeye gitse cemkirecek yazarlar suan sabriyle ilgili nasil entry yazarim?, hangi esprileri tekrarlarim diye dusunmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın