• 11241
    sürekli bir kadro tartışması, oyuncuların dizilişi, oynayanlar oynamayanlar... her noktası tartışma konusu olabilecek takım.

    tek forvet oynasa; ileride çoğalamıyoruz, destek gelmiyor, kim gol atacak?

    çift forvet oynasa; yine mi kanatsız sistem...

    4-4-2 oynayacak olsa; hadi sağda hamit tamam, solda? ondan sonra gelsin sneijder solda oynar mı eleştirileri..

    olcan? bilmiyorum siz şu ana kadar ne gördünüz ama ben 4-4-2'nin kanadı olabilecek bir olcan görmedim hiç. 4-4-2 kanadı savunma yapmayı, kademeye girmeyi bilecek futbolcu olur. olcan'ın ben daha adam kovaladığını görmedim. ayrıca 90 dakika oynadığı maçlara bakın, 60. dakikadan sonra dili dışarıda geziyor.

    bruma? olcan için söylediklerimin pek çoğu geçerli olmakla beraber bruma'nın karar vermede ciddi şekilde sorunu var. bruma'nın, işin doğrusu, şu anki takım yapısında veya düzeninde yeri yok. bizim bruma'ya serbestlik tanımamız lazım. dar alanda onu hapsederek bruma'dan zerre verim alamayız. sistem değişmediği sürece de bruma dışarıda kalmaya mahkum.

    ortasahada selçuk oynasa dünyanın en büyük sorunu.

    dzemaili oynasa onun da selçuk'tan pek bir artısı olduğunu söyleyemeyiz. selçuk'un şu anki durumuna göre cemo'nun tek artısı daha fazla dikine oynayıp ileri çıkması ama işin savunma boyutu söz konusu olduğu zaman cemo'yu kadrajda ara ki bulasın.

    defansa hiç değinmiyorum bile.

    iki kanadı bruma ve olcan'dan isteyenler içinse diyecek bir şeyim yok pek. kendi evinde zayıf takıma karşı olabilir ama dişli takıma karşı 0 (sıfır) savunmayla oynayan bu kanatlar baştan intihar olur.

    son dortmund maçında 4-4-1-1 denemesi oldu ve solda dzemaili oynadı. takımın daha derli toplu olduğunu gördük aslında ama yine de dzemaili'den sol kanat olmaz.

    kadro daha baştan bozuk. sistem, diziliş falan niye konuşuyoruz ki?

    not: bu yazı prandelli savunması değildir. hatta bir an önce gitmesi gerektiğini düşünenlerdenim. ama şu kadro yapısını hangi teknik adama verseniz kısa vadede başarılı olmaz, olamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın