• 16
    maç sonrası açıklanan resmi seyirci sayısında galatasaray, fenerbahçe'ye 500 (1000'e yakın da olabilir) artı fark atmıştı. özhan canaydın da bu durumdan ötürü galatasaray taraftarına teşekkür etmişti. muhtemelen kapalı'yı o final maçında fenerbahçe'ye kaptırdı diye kulakları çınlatıldığından böyle bir manevraya girişmişti ya neyse...

    ayrıca aziz yıldırım'ın "galatasaray'ın uefa kupası'nı kazanması tesadüftür" sözüne "sana göre tesadüftür bize göre göre söke söke"li olan cevap kısmını yönetim vermiş ve mevcut tezahuratın bulunduğu bir albümü satışa çıkarmıştı. hatta o albümde "4 sene üst üste şampiyon olduk" tezahuratı, dönemin popüler şarkısı "california dream in" ile mix edilmişti.

    aziz yıldırım'ın "tesadüf" iddiasına galatasaray taraftarı ise o song'un muazzam zamanlama hatası yaptığı ve nobre'nin kafa golünün olduğu derbi için kadıköy'e vapurla geçerken "tesadüf dediler 5 tane yediler ... fenerbahçeliler" diyerek cevap vermişti.

    biraz da 5-1'lik maçtan bahsedersek... necati'yi günahım kadar sevmem ama ilk golde ribery'ye verdiği ara pasını akıl edecek bir forveti henüz ben galatasaray'da görmedim. ayrıca sağ ayak içi ile uzak köşeye plasesi de muazzamdı necati'nin... dediğim gibi sevmezdim kendisini ama inanılmaz potansiyelli bir futbolcuydu. kısacası kendini harcadı.

    bu arada kimse yazmamış, şaşırdım. hagi, 3-1 iken necati ve ribery'yi oyundan almıştı. hagi'nin futbolcuğuna her galatasaraylı gibi taparım da, ben nedense antrenörlüğünü de beğenirdim. bana göre 2007 yazında kalli'nin yaptığı temizliği saymazsak, 2002 - yani lucescu sonrası galatasaray'da elindeki mevcut şartlarla en başarılı olmuş teknik direktördü. velhasıl kelam bu maçtaki necati ve ribery hamlesini aklım almamıştı.

    ilk yarıda 3-0 öne geçsek de, fenerbahçe'nin sağ kanadında oynayan serhat akın, sol bekte onu karşılayan orhan ak'ı sürekli geçmişti. orhan ak da doğal olarak ikinci yarıyı görememişti.

    deniz barış'ın kendi kalesine attığı gol öncesinde, ayhan akman fenerbahçe yarı sahasında aurelio'dan inanılmaz güzel bir top kapmıştı. herkes ayhan'a son iki senedeki futbolundan dolayı saygı duyuyor, eyvallah da, bu ayhan hagi zamanı özellikle 2004-05 sezonunun ikinci yarısı 4-4-2'nin sol kanadında harikalar yaratmıştı, es geçmek istemedim.

    ayrıca kral hakan şükür'e 4 ve 5. gollerde asistleri cihan haspolatlı ve ergün penbe yapmıştı.

    maç sonu arkadaşlarla soluğu florya'da almıştım. ki hayatımda bir galibiyet yüzünden florya'ya sadece o gün gitmiştim. inanılmaz kalabalıktı. biber gazı yemiştik. sonra da merter mc'e gidip arkadaşlarla yemek yemiştik. bir arkadaşım gaza gelip alex'i bire-bir'de tutacağını iddia etmişti. diğer arkadaşım ise o zamanki mevcut yönetimde bulunan turgay kıran mc donalds'a gelse, salata menü yer diyerek onun gıcıklığına dem vurmak istemişti.

    ben de ertesi gün avcılar'daki üniversiteme gitmeden sami yen'e uğramış ve "9-h.şükür" formamı alarak görevimi yerine getirmiştim. bir de ribery'nin golünde bağırmamış, anırmıştım "anelka'nın bonusu" hatrına...
App Store'dan indirin Google Play'den alın