• 140
    13. sıraya gerilemiş olduğumuzu gördüğüm sıralama. sanırım şu anki durumu ile 2015/16 sezonu türkiye şampiyonu ön eleme oynayarak şampiyonlar ligi biletini almaya çalışacak. şampiyonun direk gruplara kaldığı sıralardan düştük.

    http://kassiesa.home.xs4all.nl/...thod4/crank2015.html

    --- alıntı ---

    şu anda bulunduğumuz durumun oluşmasında yabancı sınırlamasının büyük etkisinin açık olduğu sıralama. yunanistan'ın bizi geçmesiyle 13. sıraya düşmüş durumdayız

    başiktaş'ın bulunduğu grupta lider olan takım asteras tripolis takımının kadrosunda bulunan yerli-yabancı durumuna baktığımızda kadroda 16 yabancı 16 yerli futbolcu bulunmakta. son 5 yılda asteras'ın transfere harcadığı para ise 69 bin euro. evet 5 yılda toplam 69 bin euro harcamışlar. bırak süper lig ve ptt 1. ligi, 2. ligdeki birçok kulübümüzden bile daha az bir bütçe ile kadro oluşturmuşlar.

    yine yunan futbolunun avrupadaki lokomotivi olynpiakos'un kadrosuna baktığımızda 19 yabancı 12 yerli futbolcu gözümüze çarpmakta. sezon başında 2 yunan futbolcuyu toplam 23 milyon euroya ihraç etmişler. son 3 yılda olimpiakos transfere toplam 38 m. euro para harcarken, son 3 yılda ülkemize en çok puanı getiren temsilcimiz galatasaray ise sadece yerli futbolcu transferine harcadığı para 33 m. euro.

    puan sıralamasında 12.lik için mücadele ettiğimiz yunan takımlarının bütçe olarak bizden fersah fersah geride fakat yabancı kullanımı açısından çok daha serbest durumda.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın