• 8
    2009-2010 sezonunda bulgaristan 3.ligi şampiyonu olmuştur.

    2010-2011 sezonunda bulgaristan 2. ligi şampiyonu olmuştur ve tarihinde ilk defa 1. lige çıkmıştır.

    2011-2012 sezonunda tarihinde ilk defa yükseldiği bulgaristan 1. liginde şampiyon olmuş ve avrupa kupalarına katılma hakkı kazanmıştır.

    2012-2013 sezonunda tarihindeki ilk avrupa maçını, şampiyonlar ligi 2. turunda hırvat temsilcisi dinamo zagrep ile kendi evinde oynamış ve 1-1 berabere kalmıştır.

    bu maçın rövanşında, maç 2-2 devam ederken, hakem 90 dakikanın sonuna 5 dakika uzatma eklemiş, 5 dakika geçmesine rağmen maçı bitirmemiş, ludogorets de 90+8 de yediği golle avrupa'dan elenmiştir. ludogorets elenmiştir ama dinamo zagreb'in adını bi tarafa not etmeyi de unutmamıştır.

    sezon sonunda tarihinde ikinci defa boy gösterdiği bulgaristan 1. liginde bir kez daha şampiyonluk kazanmış, bir kez daha avrupa arenasına çıkmaya hak kazanmıştır.

    2013-2014 sezonunda şampiyonlar ligi 2.turunda slovan bratislava ile eşleşmiş ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybedip, ikinci maçı kendi evinde 1-0 kazanarak, ilk defa avrupa'da bir turu geçme başarısı göstermiştir.

    şampiyonlar ligi 3. turunda partizan ile eşleşmiş, partizan'ı içeride dışarıda yenerek (2-1 ve 1-0) şampiyonlar ligi için play-off oynama hakkı kazanmıştır.

    şl play-off turunda basel ile eşleşmiş ama basel'e diş geçirememiştir. kendi evinde 2-4, deplasmanda da 2-0 yenilerek şampiyonlar liginden elenmiştir.

    şampiyonlar liginden elenip yoluna avrupa liginden devam eden ludogorets, avrupa ligi gruplarında psv eindhoven, chornomorets odessa ve dinamo zagrep ile eşleşmiştir.

    kader ludogorets ile zagreb temsilcisinin yolunu bir kez daha kesiştirmişti. ludogorets'in intikamı bu sefer acı oldu. içeride 3-0 dışarıda 2-1.
    psv maçlarında da iki tane 2-0 lık galibiyet çıkartan razgrad, odessa ile kendi evinde 1-1 berabere kalmış deplasmanda da 1-0 kazanmıştır.
    grup maçlarında müthiş bir performans göstererek, 6 maçta 5 galibiyet 1 berberlik ile grubu lider tamamlamıştır.

    uefa avrupa ligi 2. turunda lazio ile eşleşen bulgaristan ekibi, ilk maçı deplasmanda roma olimpiyat stadında 1-0 kazanmıştır.
    rövanş maçı ise yine bir razgrad mucizesine sahne olmuştur. maçın 54. dakikasında 2-0 geriye düşen razgrad, 78. dakikada durumu 2-2 ye getirmiştir. tam turu getirecek skoru yakalamışken 83. dakikada bir kez daha geriye düşen razgrad, 90+ da attığı golle maçı 3-3 e getirmiş uefa avrupa liginde 3. tura yükselmiştir.

    3.turda şanssız bir kura ile valencia ile eşleşti ludogorets. ilk maçı kendi evinde 3-0 ikinci maçı da deplasmanda 1-0 kaybederek avrupa defterini kapattı. sezon sonu bir kez daha bulgaristan şampiyonluğuna ulaşan ekip, 2013-2014 sezonu sonunda bir kez daha avrupa'ya gitme şansı elde etti.

    2014-2015 sezonunda hedefleri daha da yükselten takım, avrupa'da sırasıyla f91 dudelange, partizan ve s.bükreş engellerini geçerek tarihinde ilk defa şampiyonlar ligi gruplarına katılma başarısı gösterdi. hemde tıpkı önceki sezon olduğu gibi, iç saha avrupa maçlarını kendi evinden yaklaşık 300-350 kilometre uzaklıktak sofya'da oynayarak.

    fm/cm tarzı oyunlarda bile yapılması imkansıza yakınken, adamlar son 5 sezonda, çok cüzi bütçelerle, asla geri adım atmayan kadrolar kurup, 5 tane lig şampiyonluğu elde ettiler (bg kupası şampiyonluklarnın işin içine katmadım). dibe vuran bulgaristan futbolunu destansı bir yapılanma örneği ile canlandırdılar. yerel şampiyonluklar onlar için bir alışkanlık haline geldi. gözünü avrupa zaferlerine diken ludogorets inşallah daha güzel yerlere gelir.

    amin: bugün çekilecek kuralarda şampiyonlar liginde aynı gruba düşersek güzel bi sofya turu yapmamıza sebep olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın