• 14
    biraz uçuk ve maliyetli bir proje var aklımda.tabii ki olması imkansız.para ve sabır gerek ki bunların ikiside bizde yok. öncelikle bu proje uzun vadede galatasarayı ekonomik olarak ve popülerlik olarak dünya devleri arasına sokmak için. bugün ispanya şampiyonu şampiyonlar ligi finalisti atletico madrid geçen yılı boş geçen manchester united kadar reklam parası alamıyor. biz iki yıldır şampiyonlar ligi gruplarından çıkmamıza rağmen reklam bulamıyoruz. belli ki bu işler uzun süreçli başarı ve tanıtımla oluyor.bunun için;
    1-başkan ve oluşturduğu profesyonel ekip amerikaya gidip bu iş için araştırma ve temaslar yapacak.(niye amerika,çünkü amerikadaki futbola ilgi git gide artıyor.mls gelişime ve katılıma açık bir lig.reklam ve tanıtım açısından dünyanın en geniş pazar alanı.)
    2-uygun bir mls takımı bulunursa gerekli meblada uzlaşıp kulübe ortak olunacak.eğer uygun takım bulunamazsa herşeye sıfırdan başlanıp bir kulüp kurulacak.(maliyetinin farkındayım ancak getirisi onu amorti edecektir.ayrıca bir kulüp kurmak için abd en rahat yerlerden birisi.bildiğim kadarıyla hükümet bolca destek ve tesis yardımında bulunuyor.)
    3-takıma galatasaray ismi konup logosuda bizim logonun biraz farklılaştırılmış hali olacak.(mesela new york galatasaray,galatasaray chicago gibi)
    4-takıma hoca olarak ileride galatasarayında başına geçebilecek camia içinden genç bir isim gönderilecek.eldeki sınıra takılan yabancılar,genç yerliler,scout ekibinin bulduğu genç yabancılar ve amerikalı genç oyuncular takıma katılacak.(dikkat edin burada bir pilot takım projesinden bahsetmiyorum adeta ikinci bir galatasaray kurulacak.)
    5-bütün bunların tanıtımı avrupa ve amerikada son derece şaşalı şekilde yapılıp futbolseverlerin ilgisi çekilecek.

    evet buraya kadar belkide yıllar alacak ve milyon dolarların harcanacağı şeyler yaptık şimdi gelelim sonuçlarına;
    1-as takımdaki gençler ve yabancılar futbola uzak kalmayıp tecrübe kazanacaklar.
    2-genç futbolcular furbol deneyimlerini düşük seviye anadolu takımlarında ve anadolu şehirlerinde değil amerikada kazanacakları için çok daha iyi bir furbol ve hayat tarzı yaşayacaklar ve türk medyasının baskısından kurtulmuş olacaklar.
    3-genç teknik adamlar tecrübe kazanıp galatasaray için hazır hale gelecek.
    4-bütün bunlar olurken mls'de zirveye oynayacak bir takım oluşturulacağı için amerikan seyircisinin dikkati çekilmiş olacak.
    5-zaten genel olarak stad kapasiteleri yüksek olduğu için bilet geliri kuşkusuz yüksek olacak.
    6-amerikada reklam ve sponsorlardan gelecek gelir buradakinden çok fazla olacağı için kulübe mali getirisi fazla olacak.
    7-tabii bu süreçte bizim takımın maçlarıda amerikada yayınlanıp sempati ve taraftar kazanılacak.
    8-takım yaz kampında amerika turnesine gidip bütün bunları perçinleyecek.
    9-forma ve ürün satışlarına orasıda eklendiğinde gelirimizde yine bir artış olacak.
    10-dünya üzerindeki galatasaray markasının değeri artacak ve takımımızın sponsorsuzluk gibi bir sorunu asla olmayacak.

    tabi bütün bunların olması için oradaki yatırımın hali hazırda bir taraftar kitlesi olan bir takım üzerine yapılması herşeyi daha kolaylaştırır.şimdi bütün bunlar çok uçuk hayaller gibi geliyor biliyorum.ancak tüm bunlar 10 yıl önce çok daha küçük bir bütçeyle yapılıp şu an herşey rayına oturmuş olabilirdi. ancak şuan da geç değil. amerikada futbol için çok büyük bir yatırım olanağı var ve hala değerlendirilmeye açık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın