• 7
    2010 ve 2011 senesindeki başarısızlığımızın kahrını hala çekecek olacağımız sezon. bir aksilik olmaz ve biz ikinci olup şampiyonlar ligine direk katılma hakkı kazanır isek kesinlikle gruplara üçüncü torbadan dahil olacağız. geçen senelere nazaran bu sene iyi olan şey sadece artık elemelerde bizim üzerimizde olan takımların elenmesini bekleme durumunda kalmamamız. onun dışında son iki senedir topladığımız puanlar bizi sadece üçüncü torbaya kadar çıkarmıştır.

    senelerdir şampiyonlar ligi oynamayan, bu sene tekrar katılacak olan liverpool mesela puan olarak bizim üzerimizde. bu da açıkcası uefa avrupa ligi'nin önemini gösteriyor. prestijli olmasa bile oradan topladığınız puanlar birdahaki senelerin puanlama sistemine gayet güzel yarıyor. benfica ve atletico madrid bu konunun en güzel örneği. atletico geçen sene ilk defa katıldı şampiyonlar ligine. fakat son senelerde uefa avrupa liginde aldıkları puanlar dolayısıyla artık şampiyonlar ligi gruplarına ilk torba'dan dahil oluyorlar. ve bunların yüzünden juventus, manchester city, borussia dortmund gibi takımlar üçüncü torbaya kayıyor.

    aşağıdaki listede şu an şampiyonlar ligini veya şampiyonlar ligi ön elemelerini garantilemiş takımları puanlarına göre sıraladım. torbalar 8'er takımdan oluştuğu için her sekiz takımdan sonra çizgi çizdim.

    şampiyonlar ligi grup aşamasını garantileyen takımları gbkz-ladım. eleme oynaması gereken takımlar ise parantez içerisinde. bizim ikinci olup direk katılmamızı umarak bizi ortaya öyle sıkıştırdım, yerimiz görünsün diye.

    diğer bir husus ise, son iki sene paris saint germain, manchester city, borussia dortmund gibi takımlar 3. torba'da oldukları için, 2. torba'dan braga gibi takımları çekebiliyordunuz. artık bütün bu takımlar 2. torba'da ve muhtemel rakiplerimiz arasında.

    4. troba'ya ise iki efsane as roma ve as monaco ekleniyor. elemeler'den gelecek daha başka takımlar var. o yüzden aşağıdaki liste'de 4. torba henüz parantez içerisindeki takımlarla dolu. o torba'da daha çok eklenecek takım olur herhalde ve mevcut takımlardan'da silinecek olur dolayısıyla.

    katılım listesi:
    1-real madrid
    2-fc barcelona
    3-bayern münih
    4-chelsea
    5-benfica
    6-atletico madrid
    7-(arsenal)
    8-(porto)
    ----------------------------------------------
    9-schalke 04
    10-borussia dortmund
    11-juventus
    12-paris saint germain
    13-shakhtar donesk
    14-fc basel
    15-(zenit st. petersburg)
    16-manchester city
    ---------------------------------------------
    17-(bayer leverkusen)
    18-olympiakos
    19-cska moskova
    20-ajax amsterdam
    21-(napoli)
    22-liverpool
    23-sporting lizbon
    24-galatasaray
    --------------------------------------------
    25-(athletic bilbao)
    26-anderlecht
    27-(fc salzburg)
    28-(osc lille)
    29-as roma
    30-(steaua bükreş)
    31-(celtic)
    32-as monaco
App Store'dan indirin Google Play'den alın