• 353
    uyandigimdan beri stresliyim ve dertliyim, cunku babam ameliyat olacakti ve uyandigimda ogrendigim ilk haber kucuk bir cocugun olabilecek en cirkin sekilde oldugu haberiydi. simdi stresim ve sinirim daha azalmisti ki insanlarin yaptigi cok buyuk bir yanlisi gorup tekrar sinirlenmeye basladim.

    evet yas tutuyor insanlar, evet iktidara da laf sokuyor. neden sokmasin? "sadece yas tutun, cocuk olmus bundan siyasi cikar saglamayin" deniyor. galatasaray sozluk icinde siyasete atilacak olanlar var da biz mi bilmiyoruz? belli bir parti ismi verip "bunlar olsa yapmazdi ama rte yapti" mi deniyor? insanlar yas tutuyor ve ortada bir suc varken o sucluyu da dillendirmeye calisiyor. bunu siyaset sanmaniz asil garip olan degil mi? kime laf sokacaklardi muhalefete mi? tamam hadi sokalim lafiimizi. allah'in belasi chp azicik adam oslaydiniz da akp'yi dizginleyebilseydin (ironi yapmiyorum cidden bir halta yaramaz chp). zamaninda bas ortusudur bilmem nedir diyip anadolunun ucra kosesinde hayati tek bir pencereden yasayan insanlari hor gormeseydin de bugun o insanlar size olan ofkesinden akp'ye yanasmasaydi. sana da lanet olsun mhp. adamlar ulkeyi satti parsel parsel, misaki milliyi bozmasina ceyrek kaldi, senin askerini hadim etti, polisini halkina dusman etti, sense sessiz sessiz bekledin olaylar olurken. size diyecek lafim bile yok sag partiler, baktiniz akp guclendi hepiniz yanasma oldunuz adamlara. peki ya siz sol partiler. hanginiz geneli dusunebildi, hanginiz cozumsel davrandi. olaylari korukleyip kargasadan faydalanmaktan baska ne yaptiniz butun yasaminiz boyunca. sagi solu butun partiler hepinizin elinde kani var bu cocuklarin.

    oldu mu yeterince onlara da giydirdim mi? simdi asil katile donebilir miyim? hani su polislere kafalarina kafalarina skn diye talimat verene? daha gelmeyeyim mi? olur hadi simdi de dis mihraklardan bahsedelim.

    ulan abd, sende hic mi kafa yok da apartmana yonetici olmayacak adamlari turkiye'nin basina gecsin diye destekliyorsun. hadi orta doguyu yonetmek icin bizi parcaliycan onu anladik da, bu kadar mi insafsizsin ki bizi bagnazin vicdanina birakiyorsun. muslumanligi olmasi gerektigi gibi, tolerans ve bilgiyle tasiyan bir biz vardik, bizi niye kotu musluman sinifina soktun be kitapsiz abd. ya sen israil, hic mi utanman yok. zaten dunyanin en guclu lobisi sende, orta doguda atom bombasi atsan kimse agzini acip laf edemez, bizden ne istedin be. neden topraklarimiza gozunu diktin, ozel anlasmalarla parsel parsel satin aldin vatanimizi.

    hala mi konusamam esas suc hakkinda?

    peki oyleyse baska bir hataya gidelim, rabia'larin ne farki varmis berkin'den? ah be guzel kardesim, her gun binlerce insan olur dunyada, bunlardan bazilari eceliyle olmez. bu eceliyle olmeyenlerden bazisi tenin rengi yuzunden olur, sevmez digerleri onu. bazisi vardi yasadigi yerde "orali" sayilmaz oldurulur. kimisi yurdundan surgun edilir oldurulur. hepsinde bir baska taraf vardir. neden berkin farkli? berkin hicbir seyin tarafi degil, berkin kendi devletinin polisi tarafindan, kendi devletinin basbakaninin emriyle hedef gozetip vurularak olduruldu. kendi devletin tarafindan! olen sadece bir can degil, olen bizim ahlakimiz iste bu yuzden farkli. tabi ki her olum kendi icinde trajedidir. tabi ki rabia da trajedidir ve uzulmeyen insan degildir. ama guzel kardesim, kendi devletinin, kendi cocuguna yaptigi zulum her seyden onemlidir.
    asil sorgulaman gereken su, dunyada onca haksiz olum varken, hele hele katledilen milyonlarca turk varken, neden kalkip baska memleketlerin trajedileri birden bizim icin bir numarali mesele oldu? neden rabia guzel kardesim, neden oldurulen musluman olmayan turkler degil de, neden onlar onemsiz de rabia?

    insanlar siyaset yapmiyor guzel kardesim, insanlar insanligini geri kazanmaya calisiyor. bunu da sucluyu gostererek yapabilirler ancak. ellerinde baska hicbir sey kalmadi. kimsenin umurunda mi sanki hangi partinin kazanacagi. hos bu gelen genel secim degil, yerel secim, hala bu isi particilikle dusnuyorsan sen zaten cok yanlis gelmissin. turkiyede yerel yonetimin siyasetle degil rantla ilgili oldugunu bilmiyorsan sana iyi uykular guzel kardesim. insanlarin istanbul ve ankara'yi kim kazanirsa kazansin ama bunlar kazanmasin mantigiyla yaklastigini anlamadiysan ve ideolojik davrandigini soyluyorsan sana tavsiyem cin ali'den basla okumaya cunku sen daha ideolojinin ne oldugunu da bilmiyorsun. ha ideoliji de ahmaklar icindir guzel kardesim. insanlari kumelestirmeye calisan yapilardir ideolijiler de. idealist olmakla karistirilir genelde.

    sen daha insanlarin neden bu kadar kizgin oldugunu da anlamamissin guzel kardesim. insanlarin artik fikri hur degil, irfani zaten elinden alinani cok olmus. geriye bir vicdani kalmis izin ver de o da kendinin olsun be guzel kardesim, boktan bir ideolojinin yansimasi olmasin.
    neden mi vicdan guzel kardesim? cunku vicdanin varsa hata yapsan da telafi etmeye calisirsin. vicdanin varsa yanlis eninde sonunda sana batar. ve vicdanin ozgurse o seni eninde sonunda dogruya goturur. ama baskasinin carpik dusuncelerine hapsolmussa vicdanin eyvah! iste o zaman sen en tehlikelisisin.

    dinden de bahsetmissin guzel kardesim. bahsedelim. eger bu ulkeyi yonetenler gercekten musluman olsaydi, muslumanligi kuranda yazan gibi yasanmasina yardim etseydi ilk basta kadinlara bu kadar haksizlik yapilmazdi. hz.muhammet degil miydi, kiz evladi erkek evlattan daha hayirlidir diyen? hz.muhammet evlendiginde dul bir kadin almadi mi guzel kardesim neden bu topraklarda hala bosanmak isteyen kadin olduruluyor? misyonerlik islamda yasak degil mi guzel kardesim, neden dayatma var bu ulkede? islamda demiyor mu, esine bile ancak telkinde bulunabilirsin ama zorla musluman yapamazsin diye, neden devlet eliyle insanlari otekilestiriyoruz bu ulkede? iman ve amel birbirinden ayri degil mi guzel kardesim, insanlara kafir deniyor bu ulkede.

    benim bu guzel ulkemde eskiden yazlik yerlerine giderdi insanlar. cuma esnafla muhabbete gider, cuma namazini kilardi. cumartesi kurardi sofrasini balkonunda, acardi bir ufak "ne olacak bu memleketin hali" derdi. cocugunu her bayram namaza gotururdu, vatana millete hayirli evlat ol, sigara icme derdi. simdi insanlar hocanin verdigi vaazi duyup sinirlenmemek icin cumaya gitmez oldu. balkonda raki icmeye de cekiniyor artik kendisinden alis verisi keserler diye. artik ya siyahsin ya beyaz. ne aci dimi guzel kardesim, insanlar inandiklari icin de, keyiflendikleri icin de yasayamiyor.

    bir cocuk olmus, 15 yasinda. ufacik bir sey, 16 kilo. uzulmemize izin varmis sadece. yetmiyor be guzel kardesim yetmiyor. ben sucluya suclusun demezsem vicdanim kufrediyor bana, sen ne bicim adamsin diye. ben siyaset sevmem guzel kardesim, ideolojilerinin de kokune kibrrit suyu. ama su lanet vicdana da soz geciremiyorum be guzel kardesim, bagiriyor icimde: yiyin bitirin memleketi, ne kaldiysa geriye hepsi sizin olsun da dokunmayin su cocuklara, icimiz yaniyor ulan icimiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın