• 81
    sanat düşmanı kadındır. hiç opera yapan adama tokat atılır mı?

    mesele küfür edilmesi değil arkadaş sen hala anlamadın mı? bu yaşanan olayla ilgili 'küfür' savunması yapmak, toplum içinde koro halinde edilen küfrün aslında ne kadar doğal bir hareket olduğunu, küfretmenin özgürlükten sayılması gerektiğini filan söylemek akıl tutulmasından başka br şey değil. bazı şeylerin yeri, zamanı vardır. nerden bela geldik bilmiyorum, şu lanet olası dünyada cilalı taş devrinde geçmişiz yerleşik hayata, binlerce yıl olmuş, insanlar birlikte yaşamaya başlamış, toplumsal ilişkiler, kurallar, sınırlar, sosyal/kültürel gelişmeler falan filan... al bak, eskiden habaro huboro diye garip garip seslerle anlaşmaya çalışan kıl yumağı insanlardan, gecenin köründe sıcacık evinde ağzını oynatmadan iletişim kurabilen insanlara evrilmişiz bir şekilde. 21. yüzyıla gelmişiz, hala daha taş devri insanına has hayvanlıkları yapmanın da, bunları savunmanın da ne manası var?

    kadının biri metroya binmiş evine gidecek, belki biraz önce kocasıyla kavga etti, belki işten kovuldu, kafasında binbir türlü şey var. sırf orada başka insanlar var diye, içindeki öküzün egosunu okşamaya çalışan, diğer insanlara meydan okuyan körcahil 15-20 tane evrimini tamamlayamamış insanın höyküre höyküre küfretmesini dinlemek zorunda mı insanlar? küfür etmek özgürlükse, özgürüz ikimiz de. küfür etmek ne zamandan beri özgürlük oldu, sabah işe giderken bindiğin otobüste aynı hareketi yapabilir misin, burada 10 tane senin gibi gelişmemiş tipi görünce neden gaza geliyorsun, neyi ispatlamaya çalışıyorsun? küfür edebiliyorsun haykıra haykıra helal olsun. bir diğeri de balgam atmak benim özgürlüğüm, önüme gelen yere tükürürüm, balgamı yapıştırırım, burnumu karıştırırım, otobüste, metroda, osssururum ulan göt benim değil mi dese ne diyebileceksiniz? bunlar da özgürlük değil midir, insanları niye zapt-u rapt altına alıyorsunuz? sizin hoşunuza giden, size uyan hayvanlığı meşru kılmaya çalışmak ne kadar acınası bir durumdur böyle. 'hiçç küfür duymamış mı yeaaa, fanusta mı büyümüş bu kadınn' tarzı söylemlere hiç girmiyorum. oradaki sıradan insanlar resmen tacize uğramış durumda, kendini bilmez tipler meydan okuyor kişiliklerine, kadın uyarıyor ona rağmen suratına suratına söylemeye devam ediyorlar. kadın, bırak tokat atmayı, chun- li gibi ayağını böyle herifin suratına doğru ateşler çıkarırcasına saydırsa yeridir. orada kişiliğe yapılan bir hakaret söz konusu ama tabii böyle cesur, medeni insanların halinden anlamaz bunlar. otobüste düğmeye basmasına rağmen durmayan şöföre ses edemeyip de yarım saat geriye yürüyen tiplerden ne medenilik beklersin. hakkını aramaya çalışan, kendini ezdirmeyen insan bu kadın gibi olur, tokat da atar 10 tane irikıyım hanzonun karşısında çaresiz kalmışsa, tepkisini başka türlü gösteremiyorsa. bereket, hayvanlığı abartıp kadını linç etmemişler, beklenir bunlardan, maçtan önce 2 bira içip neyin kafasına giriyorlarsa, bi rahatlıyorlar, bi böyle biz buraların ağasıyız, her şeyi yaparız tripleri.

    bunlar gibi tipler yüzünden insanlar taraftarlıktan da soğuyor, bu profiller yüzünden kaşkol takan herkese hanzo gözüyle bakıyorlar. 5-10 senedir tribünlerde taraftar kalitesi arttı diye seviniyoruz ama bastırılmış hayvani duygularını sergileyebilecekleri tek yer tribünler, tribüne giden yollar, metrolar olunca umudumuz yerin dibine giriyor. başkaları adına utandığımızla kalıyoruz, bir de bu tiplerle aynı formaları, aynı renk kaşkolları giydiğimize hayıflanmakla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın