resim
Lucas Elías Ontivero
Takım:Trinidense
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:29
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 25
    bilmeyenler , merak edenler için lucas ontivero...

    öncelikle lucas elias ontivero'nun 1994 doğumlu olduğunu belirtmekte fayda var. 19 yaşındaki bu dostumuz 9 eylül 1994 'de arjantin'in catamarca bölgesinde dünyaya gelmiştir. genç yaşlarda futbola başlayan lucas arjantin'in san lorenzo takımının altyapısına girmiştir. burada gösterdiği kısa performans sonucu 12 yaşında real madrid altyapısına alınmış ve 3 yıl burada oynamıştır. real madrid altyapısında bir ara kaptanlık da yapan ontivero bir takım yasal engeller sonucu ülkesine geri dönmek zorunda kalmıştır. aynı şekilde milan , genoa ve tottenham altyapılarından da dönen ontivero transfer yasağı nedeniyle bir türlü yurtdışında çıkamamıştır.
    altyapılarda oynadığı süre boyunca lucas kardeşimiz hareketli , çalım atmayı seven ve hızlı bir oyuncu olarak göze çarpmıştır. antrenörleri ona messi ve agüero benzetmesi yapsa da verdiği bir röportajda idolünün carlos tevez olduğunu söylemiştir. iki kanatta , forvet arkasında ve forvette görev alan ontivero oynadığı zamanlarda daha çok kanatlarda kullanılmıştır.
    altyapıdan çıkan lucas ontivero 2012 yılında ilk profesyonel sözleşmesini atletico fenix takımıyla imzalamıştır.

    uruguay liginde mücadele eden fenix ontivero'yu ilk resmi maçında 13 nisan 2013'de espanol takımı karşısında çıkardı. ilk profesyonel maçında 1 asist yapmayı başaran ontivero , ardından 11 mayıs 2013'te cerro takımına karşı fenix'in 3-0 galibiyeti ile tamamlanan maçta ontivero sonradan oyuna girerek bir gol kaydetti. 2012-2013 sezonunda 4 maçta forma giyen ontivero 1 gol ve 1 asistle sezonu bitirdi.
    2013 - 2014 sezonunda ise daha fazla maçta forma giyen ontivero , 6 maçta forma giymesine karşın sadece 151 dakika sahada kalabildi ve gol-asist bazında takımına katkı yapamadı.

    aralık 2013'ye florya'ya mancini tarafından davet edilen lucas ontivero florya metin oktay tesislerimizde bir aya yakın süre denendi. mancini'nin onayını alan ontivero takıma katılmak için ülkesine döndü. mancini ve galatasaray yönetimi ontivero ile 5 yıllık sözleşme imzalamayı düşünüyor. ancak ontivero ilk sezonunda kiraya verilecek. malum yabancı sınırı nedeniyle oynaması imkansıza yakın gözüken ontivero umarım takımımıza yararlı olur.

    ontivero hakkındaki düşüncelerim ise galatasaray'ın bu oyuncuyu alıp kiraya vermesi durumunda iyi bir iş çıkaracağı yönünde. zira ontivero potansiyelli bir oyuncu. belki idolü tevez veya stilini benzettiği messi seviyesine çıkacak kadar potansiyeli olmasa da ontivero mutlaka şans tanınması gereken bir oyuncudur.
    yabancı sınırı nedeniyle önümüzdeki sezonlarda problem çıkma ihtimali olsa da bu ihtimali yönetime bırakıyor ve lucas'ın takımımıza hayırlı olması diliyorum.
    eğer bir aksilik çıkar da, ontivero galatasaray tarafından kadroya katılmazsa , büyük ihtimalle italyan takımlarından birine gidecektir. umarım başarılı bir oyuncu olur ve potansiyelini sahaya yansıtır.

    edit : imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın