resim
Sergio Busquets Burgos
Takım:Miami
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.89
Uyruk:İspanya
  • 104
    futbolu bilme turnusolü futbolcudur. busquets'in balon olduğunu iddia eden herhangi bir kişiyle gönül rahatlığıyla dalga geçebilirsiniz.

    edit: ayrı ayrı yazmaya gerek yok.

    ------------------------------------------

    oyun görüşü, ilk hamle, teknik, zeka, pas kalitesi, kesicilik kriterleri açısından javi martinez'den daha üstün bir oyuncudur.
    madde madde yazalım belki anlaşılır:
    * busquets denen adamın ekstra özellikleri orta sahadaki iki adamını ileriye göndererek ve beklerini de tamamen ileri çıkartarak topa hakim olurken arkada bu adamın olduğunu bilmen ve güvenmendir.
    * geçtiğimiz sezonlarda fazla denemese de (şut atma işini ileri uç elemanlarına bırakan bir takım barcelona) bu sezon şut atmaya başlamıştır ve şutlarının kalitesi ortadadır.
    * ayrıca bu sezon derinlemesine attığı toplarla saha görüşünün xavi'den hallice olduğunu ortaya koymuştur.

    bunları geçiyorum zira sıkıldım. bir ön liberonun ne gibi ekstra özelliklere ihtiyacı var? takımdaki rolleri belirli olduğu için herkes kendi bildiği işi yapan bir takımda işi top kesip, alan daraltıp, baskı yapıp, üzerine doğru hamlelerde topu kazanıp, oyunu rahatlatıp takımını hücuma kaldıracak toplu ya da topsuz işler yapan bir adamın daha fazla ne ekstra özelliğe ihtiyacı olduğu konusunda çok bilgili(!) yazarlar birer kısa makale yazabilirlerse sanırım busquets'in ekstra hiçbir özelliği olmadığına kendimi inandırabilirim.

    barcelona'nın oyun analizini en iyi yapan isimlerden birinin sadece busquets için hazırladığı videolara bir bakın.
    http://allasfcb.blogspot.com/...-segio-busquets.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın