resim
Ashley Simon Young
Takım:Everton
Mevki:Sol Bek
Yaş:38
Boy:1.75
Uyruk:İngiltere
  • 1
    aston villa'nın 1985 doğumlu, kanat ve ikincil santrafor oynayabilen yeteneği tescilli 7 numarası. watford altyapısından çıkmadır. watford formasını ilk kez 2003-04 sezonunda milwall'a karşı oynanan maçta sonradan oyuna girerken giymiştir. bu maçta ağları havalandırmayı başaran young, sezonun geri kalanında 4 maçta daha yedekten gelip 2 gol atmıştır. aynı sezon bir league cup maçında ise ilk kez 11'de oynama şansını bulmuştur. sonraki sezon championship'te 34, league cup'ta ise 4 maçta oynamasına rağmen gol atamamıştır. ancak sezon boyunca ortaya koyduğu güzel oyun kendisinin watford'ın yılın genç oyuncusu seçilmesini sağlamıştır. 2005-06 sezonunda ise 42 maçta attığı 14 golün yanısıra 13 de asist yaparak takımını premier league playofflarına, oradan da premier league'e taşımıştır.

    bir sonraki sezon premier league'de de kendisini gösteren young, ocak ayı transfer döneminde 9.65 milyon pound karşılığında aston villa'ya transfer olmuştur. burada da ilk maçında sonradan oyuna girip gol atma başarısını göstermiştir. sezonu iki takımda attığı toplam 6 golün yanı sıra 8 asistle tamamlamıştır.

    2007-08 sezonu tam manasıyla patlamayı yaptığı sezondur. nisanında player of the month* seçildiği sezon boyunca 8 kez ağları havalandırmıştır. ancak attığı gollerden öte, yaptığı 17 asist onu ligin asist krallığında cesc fabregas'ın arkasında ikinci sıraya koymuştur. bu performansıyla ilk kez ingiltere milli takımı'na çağırılmasının yanında, pfa team of the year*'a seçilmiştir de.

    geçtiğimiz 2008-09 sezonunun ekim ve aralık aylarında da ayın oyuncusu seçilmesi onu aynı sene* içerisinde 3 kez ayın oyuncusu seçilen ilk premier league oyuncusu yapmıştır. ligdeki 7 gol, 9 asistinin dışında ilk kez forma giydiği avrupa kupalarında* da 8 maçta 2 gol 4 asist kaydetmiştir. sezon sonunda yine pfa team of the year'a seçilmesi dışında bu kez pfa young player of the year ödülü de ashley young'ın olmuştur.

    ukdeyi veren: sicko (21/6/2009 15:47)
    notu: "barcelona istiyor kendisini"

    yazarın ukdeciye notu: deme yahu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın