resim
David William Moyes
Görev:Teknik Direktör
Takım:West Ham
Yaş:61
Uyruk:İskoçya
  • 35
    alex ferguson'un united'a ilk imza attigi zamanla suanki united'i bir tutup fergusonla karsilastirilmasi bile abes olan teknik direktor.

    ferguson imza attiginda manchester'in onunde dev bir fenomen vardi; liverpool. bu yuzdendirki ferguson yaptigi en sor ve en onemli basari olarak liverpool'u tahtindan indirmek oldugunu soyler. (bunu ne gariptir ki cirkefce yaptigini ima eder bir sekilde soyler, boburlenerek ve liverpool nefretiyle) ferguson kendi takimindan herhangi bir futbolcunun liverpool'a gitmesini bile yasaklamistir, liverpool ne kadar teklif ederse etsin. dagilmayalim, 86 united ile '13 united'i arasinda milyar dolarlik bir altyapi ve sampiyon olmus takim farki var.

    moyes everton'dayken de buyuk maclari kazanamazdi. hatta onu da bosverin, ezeli rakibine karsi asla ustunluk kuramamistir. ferguson ise daha iskocyadayken buyuk basarilar kazanmaya baslamistir ki bu nedenle united kendisiyle anlasmitir.
    moyes orta sira hocasidir, ilk 8 i garantiler ama buyuk umutlarinizi karsilayamaz cunku futbol anlayisi fazla muhafazakardir. ferguson ise en kotu 3 yilda bir sistemini yeniler. 4-6-0'i en iyi uygulayan takim kendisininkiydi. saha icinde futbolcularin yeriyle de oynamayi sever mesela bayern'e karsi cl finalinde beckham'i solda giggs'i sagda baslatmistir maca. hos ikinci yari tekrar gercek yerlerine donduler ve kupa geldi son dakikada. ancak moyes boyle bir seye hem cesaret edemez hem de ufku yetmez (tabiki adami tanimiyorum, oturup cay demisligimiz yok, ancak oynattigi futbolu, sectigi futbolculari gorunce bunu anlamak hic de zor degil. mesela fellaini. ferguson asla boyle bir orta saha ile oynamadi, gerektiginde yaslanmis kosmayan scholes'un futbola donmesini istedi teknik kapasitesini dusurmemek icin ve tek ozelligi baskin fizigi ve uzun bacaklariyla top saklamasi olan bir futbolcuyla onamadi )

    moyes elindeki kendine uymayan oyunculari degistirdikten sonra ( once bir karar vermesi gerekiyor kanat forvetleriyle oynayip pas oyunu mu yapacak yoksa kanatlarla orta mi yapan takim yaratacak. buna bagli olarak da ya nani'den vazgececek ya da rooney kagawa gibi oyunculardan. cunku belli olduki onlarla beraber sistem yapamayacak ferguson gibi) belki lig sampiyonlugu kazanabilir. bu olasiligi neredeyse sifirlayan etkenler ise para babasi city, mourinho'lu chelsea ve kendini bulmayan baslayan arsenal. liverpool henuz sampiyonluga hazir degil ancak uluslararsi iki transferi tutarsa ilk 3 neden olmasin.
    ferguson'un moyes istegini tek bir olasiliga bagliyorum; ortak liverpool nefreti. mourinho yerine moyes tercihinin baska bir aciklamasi yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın