• 22
    ısrarla anlaşılmayan mevzu. siyaset, spora müdahale ediyorsa elbette konuşacağız. olay doğrudan bununla alakalı çünkü. şike sürecinden, fatih terim - milli takım ilişkisine kadar erdoğan'ın müdahalesi yok mu diyeceğiz? ama kalkıp başörtüsü meselesini de burada konuşmayacağız. bu konu tartışılabilir, bu konu tartışılamaz, "ama bu çok insani" gibi bir ayrıma girebilecek durumda değiliz. kusura bakmayın siyasi tartışmalar bakış açısı ortaya koymaktan ziyade fikir empoze etmeye, bu meselelerle biraz daha içli, dışlı olanlar için kin kusmaya kadar gidiyor.

    söylediğimi çiğnemiş olacağım ama güncel meseleden örnek verelim: kızlı-erkekli kalma mevzusunun yeri gerçekten burası değil mesela. devlet buna karışabilir mi? var mı böyle bir hakkı? elbette yok. ama bunu söyleyen bir arkadaş, aynı zamanda bunun "geniş mezhepli olmak" manasına geldiğini söylüyor. ne yalan söyleyeyim bence de böyle. biri gelir konu hakkında fikrimi sorsa, ben de aynı şeyleri söylerdim. ama bizimle zıt yönde düşünüp, belki de böyle bir hayatı seçmiş insan bunu okuyunca, bundan rahatsız olmaz mı? bunu genele yayalım.

    tek kriterimiz incitmemek de değil. aşırı erdoğan fanatiği arkadaşlar da burada olabilir. onlar kırılmasın, üzülmesin diye de şike sürecinde erdoğan'ın, meselenin üzerini nasıl kapattırdığını da konuşmayacak değiliz. adında var olan adalet'in, bu hadisede nasıl çıkara döndüğü, adalet yerini buluncaya kadar zihnimizde canlı tutacağız. burası insanların ortak bir paydası. sayfayı açtıklarında, okuyup, rahatlamak istiyorlar. güncel meseleleri tartışabileceğiniz sınırsız ortam var. illa mı burada olmak zorunda? lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın