• 3
    2012 şubat ayı içerisinde galatasaray ve borsa ile alakalı yazdığı yazı dizisinde söylediği iddialar yeniden su yüzüne çıkmış. geçenlerde beyaz tv'de galatasaray yönetim kurulu üyesi sedat doğan bu şahsın yanlış bildiği konuyu herkesin anlayacağı dilden anlatmış ben de sonradan izledim. yavuz semerci'nin iddiası; kısaca sportif aş (karda), futbol aş (zararda) şirketlerinin birleşmesi sırasında yatırımcı yanlış bilgilendirildi diyor. normalde düşmesi gereken hisseler yükseldi diyor bunun nedenini ise yatırımcıların yeni stattan bekledikleri gelir falan filan diye devam ediyor. sedat doğan basit bir dille anlattı; kombine, loca ve vip koltuk gelirleri, kulübün elindeydi. sonra futbol aş kuruluyor, kulüple mutabakat sağlıyor ve bu gelirlerin %10 u futbol aş'ye bırakılıyor %90'ı kulüpte kalıyor. daha sonra aynı şekilde futbol aş bu %10'luk payıyla birleşme sürecine katılıyor.

    yani mevzubahis gelirlerin çoğunluğu zaten kulübün elinde futbol aş ise birleşmeye elindeki azınlık gelirle katılıyor süreç içinde değişen bir şey yok. bazılarının ileri götürdüğü iddia olan gelir kaçırma diye bir şey ise hiç yok.

    rasim ozan kütahyalı'nın da belirttiği gibi, ilginç olan konu ise; başkan ünal aysal bildiniz gibi enerji işinde, yavuz semerci ve başkanın düşmanı fatih altaylı ise yine enerji işinde rakibi olan turgay ciner'in çalışanları*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın