resim
Raúl José Trindade Meireles
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:41
Boy:1.79
Uyruk:Portekiz
  • 292
    yanci basin, gevsek taraftarlar ve bu tuzaga dusen ahlak temsilcisi cimbomlular tarafindan kamuoyunda aldigi ceza öyle bir lanse edildi ki, bu karaktersiz oyuncunun butun sucu "tukurmek-tukurmemek" oldu anasini satiyim.

    sevgili sözluk, hakem olarak halis özkahya'nin kendisine tribunlerden edilen kufure yapabilecegi bir sey yok. en fazla takim taraftarini rapor edip takima para cezasi verdirir. ama öyle bir an dusunun ki, hakem olarak kariyerinizde dönum noktasi olan, ultra dev bir maca cikiyorsunuz ve özellikle performansiniz fifa tarafindan gözlemleniyor. hasper kader macin sonunu getirmissiniz, sansiniza da son derece centilmen bir mac olmus. olay yok, tartisilacak pozisyon yok. tertemiz. "allahim su on dakika da bitsin" diye kafanizdan geciriyorsunuz ve hakem cesaretinizi gösterip takdir alacaginiz bir pozisyonda, tereddutsuz ikinci sari ve kirmiziyi meireles'e gösteriyorsunuz.

    milyonlar sizi izliyor, fifa izliyor, evde kariniz colugunuz cocugunuz izliyor ve ilk ciddi derbi macindasiniz. son 10 dakikadir hakemle oynayan ve kasinan meireles, gösterdiginiz kart sonrasi gelip yuzunuze 15cm mesafeden "orospu cocuguuuu" diye bagirip, 30-40 saniye boyunca "o büzügun yemedi" manasinda parmaklariyla yuvarlak yapip, diger isaret parmagini o yuvarlagin icine sokup cikartiyor. hadi ilk hareketi biz yanlis anladik ama "delige giren parmak" hareketini gidip dunyanin neresinde yaparsan yap bir araba dayak yersin. cunku agir hakarettir. kufur edersen seni o gurultude 3-5 kisi ve hakem ancak duyar ama vucut dili evrenseldir ve gözun menziline girdiginde herkes tarafindan rahatlikla anlasilir.

    resmi evrak olan hakem raporuna ragmen, peki tamam, meireles hakeme tukurmedi diyelim. ama ettigi kufurler ve yaptigi hareketlerin altinda iyi niyet arayan birisi ya polyanna'dir ya taraflidir, ya da gerizekalidir. tribunlere fener armasini gösterip tukuren birisi resmen olaya davet cikaran tahriklerde bulunuyordur. melo'nun ustunden cikarip fener taraftarina gösterdigi galatasaray formasi yuzunden yasanmadi mi onca terörist eylem? arabalar ve stadlar yakildi, kamu malina organize bir sekilde zarar verildi, aldigi maas 1000 lira olan gariban guvenlik görevlileri linc edildi.

    taraftarimiz kaliteli ve sag duyulu olmasa 55bin insanin yuzune tukuren bir cirkef o sahadan cikabilir miydi? illa tukurunce yuzumuze mi gelecek? tukurugu taraftarimizin yuzune gelmeyince sorun yok mu? bu tukuruk göruntulerini canli canli hepimiz seyrettik ve bunu bir degil birden fazla tekrarladi bu yalan söylerken kucucuk kizini agzina almaktan ve onu kullanmaktan cekinmeyen karaktersiz adam.

    simdi "hakeme tükurmedi :(" diye savunuluyor. amina koyim varsin hakeme tukurmesin. yaptigi olaylari böyle hafife indirecek ve cezasinda indirime gidecek hicbir sebep yok. aksine diger futbolculara da örnek olmasi acisindan bence gayet yerinde bir ceza. ahlakli adamsan, sporcuysan sahada ne olursa olsun ekmek yedigin kaba sicmayacaksin. adam gibi topunu oynayacak ve kart görduysen de siktirip gideceksin sahadan. senin hakli oldugun bir mevzu varsa eger, yetkili merciler durumun mucadelesini kitabina uygun bir sekilde verir zaten.

    meireles o olaylari ve tahrikleri yapmayip adam gibi sahadan ciksa ve tukuruk yuzunden ceza alsa, emin olun burada ilk biz savunuruz. kendisine haksizlik edildi deriz. ama sen milyonlarin önunde o cirkeflikleri yapip bir de olayin icine portekiz basinindan tut, ronaldo'ya kadar herkesi sokarsan ve tff'ye karsi arkam saglam mesaji verirsen, kusura bakma ama 3-5 denyo futbol seyircisinden baska kimse savunmaz seni bu ulkede. sirf otoriteye karsi kullandigin cevren yuzunden, tff baskani ben olsam acimam cezani iki katina cikartirdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın