• 1
    düzenli fiziksel antrenmanın kesilmesidir. fiziksel antrenmansızlık hakkındaki birçok bilgi, klinik araştırmalardan elde edilir. bu bilgiler yaralanma, sakatlanma ya da ameliyat nedeniyle hareketsiz kalan sporcularla gerçekleşir. araştırmalarda bir kaç günlük dinlenmenin performansı azaltmadığı aksine arttırdığı görülmüştür.
    başka bir görüş açısına göre ise tamamen inaktiflik ve azaltılmış antrenman fizyolojik fonksiyonlarda ve performansta azaltma yaratmakta.

    ne diyeceğimi bilemedim.
  • 2
    düzenli antrenman yapan sporcuların 2 ila 4 hafta arası değişen mola verme dönemi.
    özellikle vücud çalışanlar için önerilen bir metoddur.
    şöyleki düzenli ve uzun süreli antrenman döneminde 3 ayda verilecek 2-3 haftalık molalar hemen dönüş antrenmanlarında olmasa bile daha sonraki antrenmanlarda bariz performans artışı sağlamaktadır. (en azından benim tecrübelerim o yönde)

    zaten detraining de sporcunun branşı, antrenman düzeni, yaşı, ve daha bir çok farklı etmene göre uzman bir antrenör ve hekim tarafından belirlenmelidir.
    hocam ben 8 hafta detraining yapıcam döndüğümde 250 kg bench basıcam, yada döndüğümde 5000 metreyi 8 dk da koşucam tarzında düşüncelere sahip olanlar varsa 8 haftayı 800 hafta olarak uzatmalarını öneriyorum.
    zira sporsuz hayat kendileri için daha mutlu bir hayat olucaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın