• 52
    2019-2020 sezonunda kombinemin değeri 490 euro civarındaydı.
    bugünkü değeri 765 euro civarında.
    euro bazında 5 senede %55 artış var.
    ben şu an çalışmıyorum ama çalışıyor olsam maaşımın euro karşılığı 1.000 euro civarı olurdu.
    5 sene önce maaşımın biraz daha azına kombineyi almışım.
    şu an çalışsam yine maaşıma yakın bir para vereceğim.
    işe buradan bakınca bir değişiklik yok gibi ama herkesin hayat şartları aynı değil maalesef.
    bir önceki entryde de dediğim gibi zam olması çok doğal ama biraz daha insani olabilirdi.
    bide 3 yılda fiyat algımız çok bozuldu.
    mesela 20-30 bin çok gelse de, artık çok para değil ama biz buna alışamadık.
    uzun lafın kısası allah herkesin yardımcısı olsun:(
  • 53
    pahalı diyenlerin geçmiş seneler kıyas yapması bence yanlış.

    bu sezon şampiyon olursak önümüzdeki sezon;

    18 lig + 1 cl play-off + 4 cl grup + minimum 2 ztk

    toplamda en az 25 maç olacak.

    12.000 / 25 = 480 tl

    maç başı 480 tl gayet makul bir ücret bence.

    7 tane de devir hakkı var.

    maça gitmek isteyen eşinizi dostunuza 3-4 tane maçı gişe fiyatından verseniz maç başı ücreti ortalama olarak 400 tl bandına düşecek.

    stada düzenli şekilde giden taraftar için bence gayet makul.
  • 55
    ne yazık ki enflasyonist ortamda fiyatlar da ona göre belirleniyor.

    örneğin geçen sezon nisan ve mayıs ayında oynadığımız süper lig maçlarında en ucuz kategorinin fiyatı 285 tl iken bu sezon 550 tl yani nerdeyse 2 katı. kaldı ki geçen sezon avrupa kupalarında değildik ve gelecek sezon en kötü avrupa ligi'nde olacağız. geçen 1 senede de kombinelerdeki artış ne yazık ki doğru orantılı.
  • 56
    2018-19 sezonu kombine yenileme dönemi:
    https://hlkiurt3.rocketcdn.com/...26a114e4054a1b9.jpeg

    en alt kategori 1.080 tl
    asgari ücret 2018: 1.600 tl

    1.48 katı

    2024-25 sezonu kombine yenileme dönemi:
    https://hlkiurt3.rocketcdn.com/...908728f3eda74ba.jpeg

    en alt kategori: 12.000 tl
    asgari ücret 2024: 17.000 tl

    1.41 katı

    sonuç:
    yönetim yılda 2 kez asgari ücretin değiştiği enflasyonda bile gayet insaflı davranmış. rahatlıkla taraftarın dostu dursun aydın özbek diyebiliriz.
  • 57
    daha önce de yazdım yine yazıyorum ben yaşadığım şehirden dolayı kombine alamıyorum, bunu kenara koyuyorum.
    ama çeşitli göstergeler ve kıyaslar ile bu fiyatları makul göstermek ülkemizdeki özellikle gıda-barınma-eğitim-sağlık gibi temel yaşam gereksinimlerine kazanılan maaşlardan geçtiğimiz yıllarda ayrılan pay ile günümüzde ayrılan pay arasındaki farkı idrak etmeleri gerekiyor. bunun elbette herkes kendisi için bireysel hesabını yapar ama bununla ilgili çeşitli göstergeler de vardır.
    en basitinden ben evli bir adam olarak eşim çalışmadan önceki 2019 yılı ve öncesinde her sene dilediğim gibi tatilime gidip rahat bir yaşam sürerken, eşimin çalışmaya başladığı ve ülkemizde enflasyonun arşa çıktığı günümüze kadar daha çok daha fazla zorlanmaya başladım ve hayat kalitemden ödün verdiğim durumlar oluyor. bunun sebebi ise tamamen yukarıda saydığım temel yaşam gereksinimlerine ayırdığımız bütçe ülkemizde her bir birey için çok yüksek oranda bu nedenle genel hayatımızdaki zamlar ve göstergeler ile kombineye yapılacak zammın göstergesi aynı olamaz, olmamalıdır.
  • 58
    yönetim asıl artışı vip kombine sahiplerine yapmış.
    geçen sene 66bin tl olan 101 blok 166 bin tl, geçen sene 88 bin tl olan 213 blok bu sene (o da yenileme fiyatı) 220 bin tl yani vip koltuklarda 2.5 kat artış var...

    kim maç izleyecek bu koltuklara diyordum ki aklıma loca satın almak isteyip yer bulamayanlar geldi...
    muhtemelen çoğu satılmıştır.

    nereye gidiyor bu fiyatlar... bilemedim.
  • 60
    saçma sapan bir fiyata gelmiş olan biletlerdir.

    en ucuz bilet kredi kartına vade farkı olacağı da dikkate alınırsa bir asgari maaşa denk geliyor neredeyse, üstelik sezon bitmemiş ve hangi maçlar için bilet alındığı bilinmezken yapılıyor. geçmiş yıllarla kıyaslarken aşırı artan asgari maaş ve ülkede asgari maaşla çalışan nüfusun yüzdesinçn nasıl arttığı da dikkate alınmalı. kulüp alenen diyor ki yolda bir ay bana çalışacaksınız. bu saçmalık arkadaşlar, hiç bir ülkede bu şekilde bir fiyatlandırma yapılamaz.

    yılda iki kere asgari maaşa zam yapılıyor gibi bir argümanla bu zammı açıklamak da aşırı saçma. ben iki taksitle ödeyeyim o zaman niye peşin ödüyorum ki kombineyi. daha sezon bitmeden hangi futbolcular takımda kalacak, hangi liglerde oynayacaşım bilmeden benden para alıyor kulüp nakit olarak, teknik direktörümün sözleşmesi bile yenilenmedi henüz. bi zahmet enflasyon karşısında paranın değer kaybını da kendi üstlensin. yüklenmek istemiyorsa ağustosta çıkartır biletleri sezon başında satışa herkes de ağustostaki alım gücüyle bu fiyatlardan alır.

    üstelik fahiş fiyatlar ile satılan biletlerin devrinde de taraftar özgür değil, 7 devir sınırı çok az. kulübe devir ve yüksek fiyatla satılan biletler yüzünden bu sezon kupa maçlarında tribün bomboş mesela. haftaiçi bi sürü maç vardı stadyumun dolmadığı, millet öaça gelecek eşine dostuna da biletini devredemiyor.

    kulüp tribün demografisini bozmak için elinden geleni ardına koymuyor, tribündeki taraftarı da sağılacak inek olarak görüyor. tribününe saygısı olmayan bir yönetimin herhangi bir konuda tribünden anlayış beklemesi ise saçmalık olacak. yarın tribündeki adam istediğinin anasına da söver, kendi futbolcusunu da yuhlar. mnüne geçemezsiniz.

    yönetim yıllardır galatasaray taraftarını, özellikle maça gelen galatasaray taraftarına saygısızlım yapıp müşteri muamelesi bekliyor, bu cidden kabul edilebilir bi şey değil benim açımdan. ne sadakat indirimi var ne bi şey. kimse kusura bakmasın da liseli godomanların transfer görüşmeleri için harcadıkları beş yıldızlı otellern, michelin yıldızlı restarantların parasını da bi zahmet taraftara yüklemesinler.

    tepki gösterilmesi sonuna kadar haklı olan taraftar düşmanı bir uygulamadır.
  • 61
    sözlükte ve sosyal medyada kombine fiyatları gayet uygun diyen arkadaşlar stadyumun %25 lık kısmını kapsayan kale arkası kombine fiyatlarından bu yorumu yapıyorlar.

    hali hazırda kale arkasında kombinesi olan taraftar için haydi ödenebilir olsun. ancak benim gibi dogu ve batı ust yada alt da olup taksitle kombine almış taraftar için tekrar kombine yenilemek hayal. en ucuz dogu-batı ust tribünü bile 12 ay vadede 36.000 tl oluyor.

    kale arkalarından arda kalan 5000 kombine için "aslında kale arkaları ucuz yaa" diyen yaklaşık 200.000 taraftar kombine alma savaşı verecek. ultraaslana verilen kombineleri düşünce şanslı olan 10.000 kişi haricinde diğer tüm taraftarlara " ya zenginseniz alın, yada stadımızdan defolup gidin" fiyatı biçilmiş.

    burdan bu fiyatları enflasyonist ortam yalanlarına sığınıp çayı bile 75 tl yapan kafeler gibi kendi taraftarına "enayi" çekerek açıklayan yönetime bir çift sözüm var. galatasaray kimsenin malı değildir, taraftarda sağılacak inek değildir. sizler gidersiniz biz kalırız. bu soygunu kabul etmiyorum. tüm sezon stadyumda oluşmayacak her atmosfer ve bu seneki gibi oyuncu ıslıklama yada okan buruga değiştir işareti yapma gibi saçmalıkları her gördüğümde taraftara değil yönetime kızacagım. stadyumumuzdaki her rezalet için kendilerini sorumlu tutup istifaya davet edeceğim. bu fiyatlarla huzurlu ve agresif bir iç saha performansı geleceğini düşünen varsa da kendilerine tatlı rüyalar diliyorum.

    bu artışı kocaman bir utanç ve ultraaslanın bolca söylediği gibi "kaz yolma, taraftarı inek gibi sağma" olarak görüyorum. yazık...
  • 64
    bu fiyatların oluşmasında yarınlar yokmuşcasına karaborsadan bin liraya kale arkasını koşa koşa alan taraftarlarında payı var.

    enflasyonun da etikisi var. ekonomik koşullardaki belirsizlikte cabası.

    eğer bu sene şampiyonlar ligi gruplarına kaldığımız takdirde ilave 1 adet fazla iç saha maçı olacak.

    genel satışta komineyi 2 kategoride (derbi/avrupa & lig) satmaları belki fiyatları biraz aşağıya çekebilir.
  • 66
    fiyatların gökmen özdenak'a selam çakacak derecede pornografik seviyede olduğunu bilsem ve hala şikayetçi olsam da son kez bas ampule diyen dayılar gibi yenile butonuna basmış bulunuyorum. yalnız vade farkıyla işler gerçekten çok çirkinleşmiş, olası kötü gidişte yönetim bu kazığın etkisini derinlerinde hisseder.

    giriş çıkışı eziyet olan, çıkışta kalkmak bilmeyen metro yüzünden havasızlık tehlikesi geçirdiğimiz, dört taraftan sigara içenlere rağmen maç izleme mücadelesi verdiğimiz rams park'ta bir sene daha geçirelim bakalım..
  • 67
    vade farkıyla taksitlendirme bana kalırsa ayıp ve tabi ki pahalı bir fiyatlandırmaya konu olan kombine kartlar. 4 aya verilen para komik kalacak, maçlara bilet bulmak zor olacak ve tek maçlık biletler saçma sapan ücretlere olacak. türkiye ekonomisi gerçekleriyle yaşıyoruz bir süredir ve yaşayacağız.

    en büyük sorun takside vade farkı olması maalesef yukarıda belirttiğim şekilde. yenileme dönemi içerisinde umarım burada bir iyileştirme yapılabilir.
  • 68
    türkiye'de maaşlar euro/dolar bazında hiçbir zaman olmadığı kadar yüksek. maaşlar ispanya, italya seviyesinde hatta bazı sektörlerde daha bile yüksek. türk lirası aşırı değerli konumda.

    hiç asgari ücret, emekli maaşı falan demeyin 30 milyon taraftarı olan galatasaray 20 milyonluk şehirdeki 50 bin kişilik stadında kombine satarken asgari ücreti falan baz alamaz. maalesef futbol artık böyle. galatasaray da ekonomik sorunlarla boğuşan bir kulüp. manchester city gibi multimilyarder sahiplerimiz yok. sosyal sorumluluk vs. de bir yere kadar.

    herkesin dilinde doların aslında 50 60 lira olması gerektiği ama devletin seçim vs. derken kuru aşırı frenlediği lafları dolaşıyor. bu şartlar altında kulüp de akıllıca bir manevrayla kombineleri mümkün olan en erken tarihte satmaya başlayarak parayı hemen değerlendirecek.

    vade farkı koyması da bu sebebpten. çünkü para hemen şimdi lazım. 4-5 ay sonra bu paraların belki de pul kadar değeri olmayacak.
  • 70
    gelecek yılı düşünerek ben neden şimdiden fazla para veriyorum abi. böyle bir mantık mı var? çok basit; euro/dolar bazında yüzde 50 zam gelmiş. yani geçen yıl kombine aldığımız zamandan bugüne döviz yüzde 80 artmış ama kulübe yetmemiş yüzde 50 daha zam yapmış buna. normal mi bu?

    herkes aynı şeyi anlatmış zaten haklı olarak, stadyum atmosferi değişecek vs. onlara girmiyorum şu an. kale arkasına göre kıyaslayan var. evet kale arkası nispeten ucuz da sadece ona göre kıyaslama yapamazsınız. 25 vermiş adamdan 57,5 istiyorsunuz. doğu/batıdaki adama alt kategoriye geçme hakkı ver bari. o da yok.

    ha kale arkası asgari ücret kıyaslaması yapacaksak geçen yıl ile yapalım; kuzey-güney alt 6000/mayıs 2023 asgari ücret 11400=0,52
    bu yıl 13500/17000=0,79

    kuzey alt kombinem var, şu artış da bana dokunmuyor açıkçası ama ortada bir fırsatçılık var, geçen yıl yarı maaşıyla aldığı kombineyi yüzde 80 maaş vererek alabiliyor asgari ücretli. o yüzden bu aradaki farkı anlatmaya çalışıyorum.

    neyse, gereğinden fazla zamlanmış, vade farkı da alınan kombinelerdir.

    edit: bu arada hani passolig iptaldi arkadaş. tekrar niye yeniliyoruz yıllık?

    edit 2: asgari ücreti baz almak bence tek başına doğru ve yeterli değil ama böyle kıyaslama yapıldığı için ve alım gücündeki farkı göstermesi için yazdım.
  • 71
    neden 12bin lira uzerinden degerlendirildigini anlamiyorum. sanki butun tribunler o fiyatmis gibi ya da ortalamasi 12binmis gibi algi olusuyor.
    maasa endekslenmesi de cok sacma. o zaman yapilan hicbir maas zamminin anlami kalmaz ki. butun fiyatlar maas zammina endekslenirse, hayat standardinin yukselmesi icin zam yapilmaz. hatta maasta indirim yapalim madem. cok sacma.

    ayrica en onemlisi 30binlik kombinenin vade farki ile 35 bine gelmesi.

    en azindan vade farkinin kaldirilmasi gereken biletlerdir.
  • 75
    elektronik bilette passolig tekelinin biteceği kulüpler birliği tarafından açıklanmıştı.

    https://twitter.com/.../1759523001320587581

    passolig boykotuna devam eden birçok taraftar da olası yeni e-bilet sağlayıcısına bağlı olarak boykotu sonlandırmayı ve stada dönmeyi düşünüyordu. yönetim biletleri erkenden satıp koltukları bitirmek suretiyle, bu değişimi bekleyen insanların da önünü kapatmış oldu. bu kitle şu ana kadar futbolun merkezi idaresinden gördüğü muameleyi bu sene yönetimden görmüş oldu yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın