• 27
    memleketin ulaşım açısından en eziyetli stadını her maç dolduran taraftarı daha da sınayan fiyatlarla çıkmış kombine. hayırdır yeni metro hattı açtınız, yeni yürüyüş yolları yaptınız, stat çevresinde etkinlik, uygun fiyatlı yeme içme alanları yarattınız da bizim mi haberimiz yok?

    gs store'da kalite olarak beş para etmez ürünleri fahiş fiyatla çaktıkları yetmezmiş gibi kombineyi de kat kat zamlamışlar. ben de güney alt'taki kombinemi büyük ihtimal yenilememeyi düşünüyorum. kalan sağlara başarılar.
  • 29
    premier lig fiyatlarında kombine kartı.

    yenilerken bilinmesi gerekenler:
    -önceki sezonlardan farklı olarak, bir önceki sezon kaç maça geldiğinizden bağımsız indirim alamıyorsunuz. daha önce %5 de olsa cüzi bir indirim oluyordu sadık taraftara.
    -derbi ve avrupa maçlarında devir edemezsiniz. yani iki arkadaş kombine alsanız, diğerinin işi çıksa senin eşine dostuna devredemez. tek gitmek zorunda kalırsın!
    -son 1 yılda döviz %70 artmışken, %220 civarı bir zam yapılmıştır.

    taraftar değil de müşteri kartı gibi sanki..
  • 30
    çok acil bir şekilde yüzde 30 indirim yapılması gereken fiyatlara sahip kombinedir. bu fiyatlar yazzık denilecek düzeyde bir para. ben yaşadığım şehir gereği maça gidemeyen bir taraftarım ama bazen deplasman maçlarına gidebiliyoruz takım yaşadığımız yerlere yakın şehire gelince orada ki bilet fiyatlarına itiraz ederdik normalde 100 olanı neden 1000 liraya satıyorsun diye, aynı tarifeyi kombine fiyatlarına uygulamışız. hakikaten çok saçma fiyat yapmayın etmeyin.
  • 32
    b.munih onursal baskani uli hoeness'in dedigi gibi: "bilet fiyatlarını 120 euro'dan daha fazla yapabiliriz. diyelim ki 300 euro yaptık. 2 milyon euro daha fazla gelir elde ederiz ama bizim için 2 milyon euro nedir ki?"

    %20'lik bir indirim uygulansa bizim kulup ne kaybeder ki?

    kaybedilecek para ndombele'den alinan verime nazaran daha mi fazla olacak?
    yahut tarik camdal diyeyim hadi, daha fazlasina gerek yok.

    kulup icin buyuk para degil bunlar, transfer pazarliginda 5 dakika anca konusuluyordur.
    ama taraftar icin onemli. taraftarin da kiymetini bilmesi lazim kulubun.
    ayrica vade farki alinmasi ayri bir fiyasko.
  • 34
    kombinelerin maddi olarak çok önemli bir kalem olduğunu kabul etmekle birlikte yönetimin fahiş zam kararı ile bir hususu hesaplayamadığını düşünüyorum.

    biletlerdeki pahalılık tribün kültürünü öldürür. maddi geliri yüksek olan kesim daha çok tribunde olurken her ne kadar yüzde yüz olmasa da bu kesimin takıma verdiği destek * daha azdır. sonuç olarak da ateşli tribün kavramı ölmüş olur.

    2000-2010 yılları arasında benim görüşümce içeride takımını en fazla iten takım fenerbahçe idi. şuan ise şu haldeki beşiktaş'tan bile sonra geliyorlar. bunun sebebini yüzde yüz olmasa da büyük bir oranda bilet fiyatlarına bağlıyorum.

    maddi durumu görece daha iyi olan taraftarın takıma desteğini arttırmanın başka bir yolu bulunmalı. derseniz ki ülkede neyin fiyatı aynı kaldı? tabii ki haklısınız ancak tek çözüm bu kadar yüksek zam değil. en azından kıyasladığımız zaman kasaya girecek para tribünde oluşacak atmosferden değerli değil. o atmosfer yeri geliyor puan ve şampiyonluk kazandırıyor.
  • 35
    geçenseneki kombine fiyatlarına bir şey söylemedim çünkü normaldi.

    ama bu sene kabul edilmemesi gereken bir fiyatlandırma var.

    batı üst kendi kombinem için konuşuyorum. geçen sene 610€’ya yenilediğim kombinem(13.000 / 21.3) bu sene 870€(30.000 / 34.45) olmuş. bu kabul edilebilir bir artış değil.
    (artık günlük hayatımda da her şeyi euro bazlı düşünüyorum size de tavsiye ederim)

    daha da rezil olanı, bu fiyatlara bir de vade farkı eklenecek.

    yıllar sonra ilk defa kombineyi yenileyip yenilememe arasındayim. vade farkını kaldırmazlarsa yenilememeye daha da yakın kalacağım.
  • 38
    fiyatlara düzenleme gerekli ancak vade farkı uygulamaları tam bir facia.
    geçen sene kombinesini yenileyene vade farkı uygulanmamış genel satışta alana ise vade farkı uygulanmıştı. arkadaşım kombine alırken birebir şahit oldum bu duruma. en azından vade farkı saçmalığına son verilmesi gerekli. taraftarı müşteri olarak görmek galatasaray’a yakışmıyor. 55’ten sonra flaşlar eşliğinde maçı çevirmeye çalırsınız sonra bu politikayla kombine satarsanız.
  • 39
    fiyat yüksek mi ? evet hemde çok yüksek. geçen sene ki fiyatlar açıklandığında yüksekmiydi ? evet o zaman da yüksekti. geçen senenin fiyatları şu an insana normal geliyor mu ? enflasyonun olduğu yerde maalesef geliyor. kombine fiyatlarını kulüp düşürür mü bilmem ama inşallah önümüzde ki sene kombine yenilerken bu sene ki fiyatlar için "normalmiş abi" demeyiz.
  • 40
    geçen sene yapılan zam anlaşılabilirdi, o zamanın ücretiyle, taksitle herkes alabilecek durumdaydı fakat şu an kimse gidip 12 maaşından 1'ini galatasaray'a verebilecek durumda değil.

    mesela ben kale arkasından, doğu'ya geçmeye niyetlenmiştim fakat 30bin + vade farkı şu an 1 sene için ödeyebileceğim bir tutar değil maalesef.

    orta sınıfın erimesiyle artık bu biletleri alabilen kişiler, dişinden tırnağından artırıp alanlar hariç, hep bir üst kademe refahı olan insanlar olacak. tribün atmosferi de ciddi bir şekilde etkilenecek tabii ki.

    en net örneği; bu sene şampiyonlar ligi maçlarına sağdan soldan fahiş fiyat ile bilet alıp gelen kişilerden çevremde gördüklerim, istisnasız her maç, tüm oyunculara, hocaya küfürler yağdırıp, "bu kadar para verdik lan o... ç... oynayın" diye yardırıyorlardı. çoğu maçta kavga çıktı bu sebeple.
    şimdi ise bunun aynısını tüm tribünde düşünün.

    takım elbise ile maça gelip önündekileri oturtan tipler ile dolacak stadyum.

    çok büyük yanlış yapıldı bana göre. acil olarak indirim + maçların büyük kısmına gelenlere bir ayrıcalık olacak şekilde düzenleme yapılmalı. bu gidiş, gidiş değil.
  • 41
    dün passo rezervasyonlarda yenilemeyi gösterdiğinde kombinem yüzde yüz zamlı görünüyordu, kulüp açıklama yaptıktan sonra zam oranı yüzde 125 olmuş.

    neyse, zam olur, olması da normal ancak benim burda kulübün fırsatçılık yaptığını düşünmeme iten şey döviz bazında da zam gelmiş olması. dolar artışı yıllık yüzde seksenlerdeylen yüzde 125 en hafif ifade edebileceğim tabirle insanların tutkusunu istismar etmektir. üstüne üstlük vade farksız taksit de yok. piyasayı fırsat bilip her hafta zam yapan burgerciden farkı yok bu şekilde kulübün.

    birçok insandan yenilemeyeceğini duyuyorum. zaten şampiyonlar ligi maçlarında atmosferin eskisi gibi olmadığı belliydi, şimdi daha da kötü olacak. umarım yönetim daha anlayışla hareket eder.

    bir diğer husus da yer değiştirmek isteyenlerin stada gitmek zorunda kalması ve sadece 2 gün süreleri olması. şu teknoloji çağında çok büyük rezalet.
  • 42
    fiyatlar çok yüksek. aynı şeyi geçen sezon başında diyorduk sonra maalesef enflasyonda ezildiğini gördük. hatta aramızda "dursun başkanı dolandırdık" diye geyik yaparız. çok üzücü ancak ülkenin durumu bu. sezon başlayınca bu paralar komik gelecek bizlere. ben 12kya aldım kombineyi. şu anda gişe bilet fiyatı 1350-1500. 7 devir hakkımız var ve satmak isteyen kişiler için ortalama bir kombine parası çıkar gibi. erken olması çok kötü bir handikap ama maalesef alacağız. tahminen de son kombinem olur ülkenin bu halinde. maça da taraftarlar değil seyirciler gelir.
  • 45
    malumun ilanıdır, galatasaraylılar için acı reçetedir.

    galatasaray hem borçlarından kurtulmak, hem başarılı olmak hem de bu maliyetlerle kadrolar kurmak istiyorsa yapabileceği fazla bir şey yok. 2 sene önceki bedava fiyatlar bir yana, bu sezon da gişe fiyatından bir maç izlermişcesine vade farksız taksitlerle kombine satıldı.

    yapmayan taraftarı tenzih ediyorum fakat önceki sezonlarda kombine sahiplerinin çok ciddi bir kesimi de 2-3 maçtan zaten parası çıkıyor düşüncesi ile kombine edindi. gerçekten de karaborsadan kombine sahipleri derbi/şampiyonlar ligi maçlarından 2 tanesini devretmeye kalktığında kombine için ödediği rakamın üzerinde bir maddi gelir elde etti.

    bu fiyatlarla tribün kültürü ölür değerlendirmesine de katılmakla birlikte bize bu kültürün hali hazırda ölmediğini inandıracak bir tribünü istisnai maçlar haricinde göremediğimi belirtmek isterim. sezon içinde 2-3 tane çok kritik anadolu takımı maçı ve zaten tribüne robot koysan yerinde oturamayacak derbiler hariç eskiyi mumla aratan bir tribünümüz var. öyle ki önceden tribün takımı ateşler derdik; şimdilerde takım oynamaya başlamazsa tribün oldukça sessiz ve tepkisizce sahaya bakmakla meşgul oluyor ve takım tribünü ateşlerse iyi bir atmosferde maç izliyoruz.

    futbol değişti, nesiller değişti, tribün emekçileri değişti, stadyumlar değişti, kültür değişti, ekonomi değişti, türkiye değişti. düz hesap yapalım; ortalama kombine başı 1.000 usd bedel biçildiğini hesap edelim. geçen sezon 42.000 kombine satmışız. bu seneki fiyatlardan aynı sayıya ulaşmak demek sezon başında sıcacık kasaya girecek 42.000.000 usd demek. galatasaray'ın ekmekten ve hatta sudan öte ihtiyacı olan şey bu sıcak para. önceki sezonlar gibi 100 dolardan koca sezonun kombinesini dağıtırsa mevcut kadronun çarklarının dönmesine ihtimal dahi yok.

    bana kalsa ben bu kadar fazla kombine satılmasına karşıyım. 52 bin koltuğun 50 bini taraftarımıza ait, onun da 42 bini tüm sezonu kapsayacak şekilde ve devre açık halde kontrolsüzce satılıyor. ekonomik durumumuz el verse tribünün yarısından fazlası bana kalırsa kombineli olarak satılmamalı. beklenmedik bir anda öyle bir maç oluyor ki gişe gelirinin patlamasını bekliyorsun fakat gişede yalnızca 7-8 bin satabileceğin bilet oluyor. şampiyonluğa oynanan senelerde ise ligin ikinci yarısındaki talep patlaması inanılmaz boyulara ulaşıyor. derbiler, kritik avrupa maçları vb. işlere hiç girmiyorum bile.

    genel satışa çıkmasıyla birlikte gözüme kestirdiğim yerlerden bulabilirsem bu sezon ben de maliyetin altına girip bir kombine almak istiyorum. kombinelerin her birinin satılacağından da eminim. tek temennim kulübün bu zam oranının karşılığını vermesi ve paraların ölü yatırımlarda çar çur edilmemesi. kurtuluş yakın, borçsuz bir galatasaray hayal değil.
  • 47
    rabbim göstermesin ama ilk tökezlemede veya kerem topu ilk kaptırdığında çıkacak ıslık sesinden bu fiyatları belirleyen kişilerin sorumlu olduğu kombinelerdir. eskidendi o ıslıklayana, takımı yuhlayana patır kütür tepki gösterilmesi. bu fiyatlar ile bu tarz kişiler( yani bizler gibiler) azınlığa düşmekte," paramı verdim oynayın ulan zındıklar" diyen züppe zihniyettekilerin de sayısı artmakta. biz yine mücadele ederiz ama bakalım nereye kadar gücümüz, sayımız yeter bilinmez.
  • 49
    tahminim devreden kombine sayısını düşürmek için çok zam yapılan kombineler..

    daha fazla, günlük maç başına bilet satarak seyirci baskısını arttırmak ve bazı oyunculara yapılan protestoları önlemek amaçlı olabilir. bazı maçlarda düşük fiyattan ateşli genç seyircilere satılarak oluşacak mali kayıp, az sayıda fazla zamlı kombine satışından gelen karla karşılanabilir.

    bildiğim bir şey yok, sadece tahmin.
  • 50
    bakın burada 2017-2018 sezonu kombine genel satış fiyatları var. yenileme değil genel satış:

    https://www.galatasaray.org/...i-devam-ediyor/35903

    fotoğrafta ndiaye belhanda gomis vs var. o sezon kurulan kadroyu hatırlarsınız. bu sezonki kadrodan ucuz değildi. euro kuru o tarihte 4 bile değil 3.90 falan. lakin 4'den hesaplarsak:

    kuzey üst 150 euro
    kuzey alt 175 euro
    doğu batı üst 250 euro
    en pahalı kombine ise 1125 euro ediyordu.

    bundan tam 7 yıl sonra bu sezon kombine yenileme fiyatları ise şöyle:

    https://www.galatasaray.org/...onemi-basliyor/55386

    kuzey üst yani en ucuz kombine 345 euro
    kuzey güney alt 390 euro
    doğu batı üst 870 euro
    en pahalı kombine ise 2610 euro.

    euro bazında kombineler kale arkalarında 2.5 kat, doğu batı üstte 3 kattan fazla zamlanmış. en pahalı kombine yine 2 kattan fazla.

    takım giderleri euro, gelirler tl diyen sayın yöneticiler bu tabloyu nasıl açıklayacaklar?

    o gün de transfer harcaması bugün ile çok paraleldi, o gün de maaş gideri yine bugün ile neredeyse aynıydı? üstelik söylemek gerekir ki o gün kulüp başkanımız da aynıydı. evet hayat pahalandı, ancak kulübün giderleri neredeyse sabitken bize tl bazında 15-20 kat, euro bazında 2-3 kat zam yaparak ne demeye çalışıyorlar?

    tribüne çok zengin adamlar mı gelsin demek istiyorlar? icardi'yi sevip statta aşkın olayım söylemek o sen olsan bari söylemekten daha pahalı mı demek istiyorlar? yoksa bankalar birliği anlaşmasından kulübü bizzat taraftar mı çıkarmak zorunda? (şampiyonlar ligi diyen olursa bozuşuruz söyleyeyim, keza gideceğimizin garantisi yok. garanti görenler de girsin 2018-2019 sezonu euro kuruna ve kombine fiyatlarına baksın. değişen bir şey yok. dursun özbek her iki yılda da başkan olduğu için bu yılları seçtim. son 2 yılı çıkardığımızda her sezon fiyatlar euro bazında aşağı yukarı aynı)

    girmesi ayrı çıkması ayrı dert olan mabedimize severek geliyoruz, takımımızla rakibin üstüne binip, galibiyeti takımımızla kutluyoruz. yaklaşık 15 senedir tribünlerdeyim, galatasaray'a hem para harcamayı hem de emek vermeyi çok seviyorum. ancak benim ve ben gibilerin üstüne binilmesini de kabullenemiyorum. kusura bakmasınlar galatasaray taraftarı hem çok cefakar hem de çok verimli. bu fiyatları bence hak etmiyor.

    benden 3-5 bin lira fazla almayı kovalayacağınıza önce emre kılınç'ın bonservisinden 3-5 lira koparmaya çalışın, yarın aleyhinize konuşacak başkanlara bedava topçu vermeyin.

    yine de sıkıntı yok, ben ömrümü vermişim, vermeye de şüphesiz devam edeceğim. bu sayın yöneticilerime sadece ince bir sitemdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın