• 1
    maalesef galatasaray adına futbol dışı nedenlerle inanılmaz zor geçecek gibi görünen bir sezon.

    1-) süper lig'de bir takım şampiyon olup hava yakaladım mı onun mantar gibi normalde futbolla az ilgilenen bir taraftar kitlesi türer. galatasaray'da da bunlar daha transfer sezonunda ortaya çıktı. bunların çoğu uefa kupası galatasaraylısıdır ya da yeni nesil stata gidip daha maç bitmeden story'sini falan çekip maçı terk eden z kuşağı galatasaraylısı. yangıncı, yapıcı eleştiriler sunan taraftarları ayrı bir kenara koyuyorum ama bahsi geçen içimizdeki irlandalılar anlamadan, dinlemeden herkese düşman kesiliyorlar ve şımarıyorlar. çok zor kendileriyle uğraşmak, çok yoruyorlar. umarım oyuncusundan, yöneticisine profesyonel kadromuz sosyal medyaya kulaklarını kapıyordur.

    2-) fenerbahçe'nin müthiş algı ekibi... bunların gerçekten yatacak yeri yok. bizzat ali koç geçen ay itiraf etti, fıtratımızda olmayan işleri yapacağız diye. sadece fıtratlarında olmaması kısmı güldürdü tabii... bu sene oynayacağımız her maç öncesi, en ufak aleyhimize tartışmalı pozisyon sonrası direkt resmi hesaplarından ortalığı karıştıracaklar. inanılmaz ağlayacaklar... bakın arkadaşlar, bizim ülkedeki gibi bazı işlerin düzgün yürümediği ortamda kendi haline çekilip ben topumu adam gibi oynar gerisine karışmam diyemezsiniz. geçen sene (22-23) şampiyon olduk diye sesimiz çıkmadı ama türkiye kupası'nı resmen galatasaray'dan alıp fenerbahçe'ye verdiler. başakşehir maçı'nda tarihin en net doğranmalarından birini yaşadık.

    burada taraftara ve yönetime iş düşüyor. taraftar 1. maddeyi unutacak ve sabredecek. 22-23 sezonunda takım 10. haftada oturdu nerdeyse. teknik ekibe güvenecek. bir olacak, birlik olacak. iki tane oyuncu gitti, iki tane oyuncu geldi diye yangın yapmayacak. bakacağız sahadaki sonuçlara zamanı gelince konuşacağız. yönetime gelirsek en büyük iş burada: hiç öyle galatasaraylı elitliği kasmayacaksınız beyler! karşındaki 1 ağlıyorsa sen 2 ağlayacaksın. karşındaki ne pislikler yapıyorsa çata çat savaşacaksın. centilmenlik, dostluk falan bunlar çoktan bitirilmiş karşısına bakılırsa.

    sahada, tribünde, sosyal medyada, algı yönetiminde her yerde vura vura vura gideceğiz... kendimize gelelim, başka galatasaray yok...
  • 3
    30 ağustos 2023’ün ilk saatlerindeyiz. 29 ağustos 2023 galatasaray molde maçını baya kötü oynayarak kazandık.
    takımla ilgili tonlarca eleştiri yapılabilir ama şampiyon olmasına rağmen kabuk değiştiren ve değiştirmeye devam edecek bir takımımız var.
    uefa listelerinin verileceği 4 eylül gecesine kadar gidecekler ve gelecekler ile ortaya bambaşka bir galatasaray çıkacak.
    kanatlarımız zaten değişti, muhtemelen orta sahamız da değişecek.
    torreira kalacak tabii:)
    başka bir şey oynayacağız ve bunu oynamak için biraz zamana ihtiyacımız var.
    buna gerek var mıydı? aslında belki yoktu ama en nihayetinde bir teknik direktörümüz var.
    kanatlarda geçen sezon oynayan oyuncularla uzun vadede avrupa arenasında başarı hayali kuramamış olabilir.
    bu geçiş sürecini kayıpsız geçmek önemliydi.
    şampiyonlar ligine kendimizi attık.
    ligde 2 eylül 2023 gaziantep fk galatasaray maçını kazanırsak milli ara sonrası farklı şeyler konuşuruz.
  • 4
    şampiyonlar ligi öneleme turlarını namağlup geçtiğimiz, son 5 maçı direkt kazandığımız bir sezon olmakta.

    zayıf ya da güçlü, üst üste tarihimizde 5 avrupa maçı kazandığımız bir dönem ben hatırlamıyorum. her ne kadar sahadaki oyunu herkes kadar beğenmesem de kazanma alışkanlığımız olması da önemli. fatih hoca 3. döneminde “kazanma alışkanlığını kazanmamız gerek” diyordu. biz işte tam da onu kazandık. avrupa’da süper oynayıp tokatlanarak evimize döndüğümüz senaryolardan 5 maç üst üste kazandığımız senaryolara geldik.

    okan hocanın ve yönetimin son 3 ayda eleştirilecek yönleri illa ki var. ama gruplara kaldık, tadını çıkaralım biraz.
  • 5
    kazasız belasız şampiyonlar ligine katıldığımız sezondur.
    29 ağustos 2023 galatasaray molde maçında kötü oynadık bende katılıyorum ama bir şekilde kazanmasını da bildik. bu dönemleri böyle geçmek inanın iyi oynayarak geçmek kadar önemlidir.
    yıldız oyuncular bu yüzden var zaten.
    kaldı ki cl maçlarından sonra ligde kötü oyunla maçlar da kazanacağız.
    ama teknik ekibin gelecek transferler ile eksik noktaları acilen kapaması gerekiyor.
    geçen sezona göre tamamen farklı bir kadro ile sahada olacağız.
    burada okan hocaya büyük görev düşüyor.
    umarım teknik ekibine moritz volz'u tekrardan dahil eder.
    teknik ekip ne kadar geniş ise başarı da o kadar kolay gerçekleşiyor.
    şimdi ligde 2 eylül 2023 gaziantep fk galatasaray maçını kazanarak milli araya girmemiz lazım.
    önümüzde yaşacağımız 4 gün takımın geleceğine yön verecek.
  • 7
    bizim için başarılı olup olmadığını anlayacağımız günlerine geldiğimiz sezon. 20 gün içinde şampiyonlar ligi'nde gruplardan çıkıp son 16'ya kalmak, süper kupayı kazanmak ve lig liderliğini elde etmek için mücadele edeceğiz. sezonun bizim için kırılma anına geldik kısacası.

    o kritik maçlar;

    (bkz: 12 aralık 2023 kopenhag galatasaray maçı)
    (bkz: 24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı)
    (bkz: 29 aralık 2023 galatasaray fenerbahçe maçı)

    umarım hepsinde başarılı oluruz.
  • 9
    suan ikincisi oldugumuz sezon. *

    bugun kazanilan trabzonspor maci* ve fenerbahce'nin puan kaybettigi samsunspor* macindan sonra artik ipler tamamen bizim elimize gecmis durumda.

    fenerbahce artik her macini daha gergin ve stresli oynayacak. biz ise kovalayan olarak enselerinde surekli nefesimizi hissettirecegiz.

    an itibariyle sampiyonluga olan inancim cok artti ve kagit uzerinde de avantajli durumdayiz, iki takim da puan kaybetmeden ilerlese bile, sampiyonu belirleyecek mac evimizde.
  • 14
    fenerbahçenin başakşehir ve antalya deplasmanlarını geçerek avantajlı konuma geldiğini düşünüyorum. normalde fenerbahçe bu maçlarda kesin takılır ve şampiyonluk yolunda yara alırdı fakat bu seriyi iyi atlattı.

    şimdi durum şöyle arkadaşlar bizim beşiktaş maçı dahil avrupa maçlarınında içinde olduğu oldukça zorlu bir fikstürümüz var. fakat bu fikstür sonrası fenerbahçe maçına kadar alanya maçı hariç oldukça rahat geçiştirebileceğimiz maçlar olacak.

    fenerbahçe umarım avrupada yarı finale kadar gider. neden diye sorarsanız ilk konferans ligi maçı hatay maçı sonrası olacak. hatay fenerbahçeye yatar ama avrupa maçı oynayacak dönüşte yavaş yavaş takımı oturan ve küme düşmeme mücadelesi veren pendikle içerde zorlu maç oynayıp sonra yine avrupa maçı oynayacak ardından trabzon deplasmanına oldukça yorgun çıkacak.

    bu süreçte pendik ve trabzona takılabilirler.

    ikinci olan süreç ise turu geçtiğinde 11-18 nisanda maçlarına çıkacak. karagümrük deplasmanı oynayacaklar ve hurma fenerbahçeye yatacağı için kazanırlar, sonra avrupa maçı oynayacaklar ordan sivas deplasmanına gidecekler. sivas maçı yine süpriz olmaz bülent uygun yatar ve kazanır fakat bu sürede yorulan fenerbahçe avrupa maçına çıkacak devamında da içerde yorgun şekilde beşiktaşla oynayacak.

    yarı finale çıkarlarsa konya deplasmanı sonrasında ilk yarı final maçı ordan dönüşte içerde kayseri maçı sonra tekrar avrupa ikinci maçı ve dönüşte galatasaray deplasmanı.

    kısaca biz şampiyon olacaksak beşiktaş maçı dahil olan o zorlu süreci minimum şekilde atlatıp fenerbahçenin konferans liginde yarı finale kadar ilerlemesi lazım.

    eğer fenerbahçe erken elenir ve biz 1-2 maç sendelersek bu sene şampiyonu fenerbahçe olur.
  • 16
    bu sezon için türkiye kupasında finale çıkarsak (toplam 4 maç oradan), tam tamına 17 maçımız kaldı.

    bu maçlardan 2 tanesi direkt kupa finali olacak (süper kupa ve türkiye kupası). bir tanesi de (içerideki fener maçı) doğrudan ligin finali olacak.

    sonuç olarak 17 maç, 3 tanesi kupaya uzanıyor. şimdi kendimize çeki düzen vermemizin vakti geldi. bu üç kupanın da direkt favorisi biziz. üstelik 2-2.5 ay içerisinde ellerinden 3 kupa birden alarak fenerbahçe’yi iyice tarihin serin sularına gömme fırsatı elde edeceğiz. yaşayacakları yıkımı bir düşünün.

    kazanıp, doğru bir kongre ile önümüzdeki sezona hazırlanacağız.
  • 17
    2005 yılından beri ligi takip ederim. gördüğüm en net şikeli ve kirli sezon bu sezondur. layıkıyla soruşturulup bu sezonun temiz olduğu kanıtlansın, 2010-2011 sezonu şampiyonu fenerbahçe'dir derim. o kadar eminim bu sezonun şaibesinden. fenerbahçe'nin yarışta tutulduğu 10. maç. üstelik yüzsüz arsız herifler halen mağduruz, zirilyon tane penaltımız verilmedi diyor. kullandıkları şaibeli penaltıların 1 tanesini biz kullansak yeri göğü inletirler. galatasaray lehine 1 tane şaibeli karar verilince ''ofsaytımsı'' diye 7/24 konuşanlar, her hafta daha beter şaibeli kararlarla yarışta, üstüne üstlük sürekli ağlıyorlar.

    lig cidden midemi bulandırıyor. kimse kusura bakmasın ama şu ligi para vererek izleyen net şekilde zekasızdır.
  • 19
    17 mart 2024 tarihi itibariyle son 8 haftasına girdiğimiz lig.

    kalan maçlara bakıldığında:
    3 nisan 2024: hatay
    7 nisan 2024: fb (süper kupa)
    14 nisan 2024: alanya (deplasman)
    21 nisan 2024: pendik
    28 nisan 2024: adana demir (deplasman)
    5 mayıs 2024: sivas
    12 mayıs 2024: fatih karagümrük (deplasman)
    19 mayıs 2024: fb
    26 mayıs 2024: konya (deplasman)

    fenerbahçenin fikstürü ise:
    3 nisan 2024: adana demir
    7 nisan 2024: gs (süper kupa)
    11 nisan 2024: oly (deplasman)
    14 nisan 2024: karagümrük (deplasman)
    18 nisan 2024: oly
    21 nisan 2024: sivasspor (deplasman)
    28 nisan 2024: beşiktaş
    5 mayıs 2024: konyaspor (deplasman)
    12 mayıs 2024: kayseri
    19 mayıs 2024: galatasaray (deplasman)
    26 mayıs 2024: istanbulspor

    görüldüğü gibi her iki takımın adana demir, sivas, karagümrük (her ikisi için deplasman) ve birbirleriyle oynadıkları maçlar var. bu maçlardan sivas ve karagümrük ve beşiktaş zaten fenere yatacak, biz adana demir deplasmanına gideceğiz. konya ve kayserinin o dönemki lig durumuna göre belki bu iki maç onlar açısından zorlu geçme ihtimali olsa da diğer tüm maçları fenerbahçenin rahat alacağını düşünüyorum.

    bizim ise gideceğimiz 3 deplasman da zor, alanya, karagümrük ve adana demir. trabzon-fener maçında puan farkını biraz daha açabilseydik işler daha iyi olacaktı, ancak bakalım.
  • 22
    17 mart 2024 başlığına da yazmıştım.

    kırılma günüydü.
    yine fener'i hakemle yarışta tuttular.

    fener'in üçüncü golünde net şekilde jayden'ın faulü var ve sarı kart. halil umut meler'in gözünün önünde, kart vermeyi bırakın faul bile vermedi. sonuç +2 puan.

    pendik maçı, wellinton iki tane sarı gördü, ikisi de sarı değil, fener'e yine son dakikalarda penaltı verildi, pozisyon dışarıda hatta faul bile yok. sonuç +2 puan.

    kasımpaşa maçı, son dakika penaltı, pozisyonda el yok, hiçbir şey yok, resmen uydurma bir penaltı. sonuç +2 puan.

    alanya maçı, maç 0-1'di sanırım, cengiz ve tadic kırmızı kart görmeliydi, fener'in ilk yarıyı 9 kişi kapatması gerekiyordu. sonuç en az +2 puan.

    son 6 maç ve hakemle gelen en az 8 puan.

    bakalım bu işin sonu nereye gidecek.
    2006 yılında başlayan allah fenerbahçe gerginliğinin bu hikayenin sonunda nasıl tezahür edeceğini merakla bekliyorum.

    (bkz: 17 mart 2024 trabzonspor fenerbahçe maçı)
    (bkz: 10 mart 2024 fenerbahçe pendikspor maçı)
    (bkz: 24 şubat 2024 fenerbahçe kasımpaşa maçı)
    (bkz: 11 şubat 2024 fenerbahçe alanyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın