• 154
    bugüne kadar * 4 oyuncumuza yollarımızı ayırmak için 2,015,000 euro (iki milyon on beş bin euro) + 1 oyuncumuzu kiraya gönderirken maaşının ödediğimiz 250,000 tl'si olmak üzere (u: euro kuru 3,829 ₺) toplamda 2,080,000 euro (iki milyon seksen bin euro) harcadığımız transfer dönemi.

    gönderilenler futbolcular
    hamit altıntop: 825,000 €
    lucas ontivero: 550,000 €
    kolbeinn sigthorsson: 400,000 €
    jem paul karacan: 240,000 €
    salih dursun: 250,000 ₺

    öte yandan girişimde bulunup alınmayan, bizim de taraftar olarak istemediğimiz futbolcuların (ahmet yılmaz çalık - mehmet ekici - martin cacares) rakiplerimiz tarafından alınarak bizim için kârlı başlamıştır. eksikler de tamamlanırsa eğer tadından yenilmeyecektir.
  • 155
    stoper tabiri caizse allah'ın emri. ama bana kalırsa orta sahanın ortasına da bir oyuncu mutlak transfer edilmeli. yani şart oğlu şart. selçuk mıymıntı, tolga müzmin sakat, de jong desen çok kısıtlı oynuyor. oraya dinamik bir oyuncu alınmalı. box to box mı diyorlar ondan. iki ceza sahası yayı arasında mekik dokuyacak, dikine oynama özelliği bulunan, sezonluk ortalaması 9-10 gol, 6-7 asist olan biri.

    bence çok önemli. böyle bir oyuncu hem savunmanın yükünü hem de sneijder'in yükünü azaltır. toplam takım verimini artırır kanaatindeyim.
  • 159
    faydasız futbolcuları yollamaya devam ediyor oluşumuz çok olumlu.
    65 milyon euro'luk maaş bütçesini aşmadan gerekli takviyeleri yapabilmek çok zor, bunu da kabul ediyorum.

    ama ara transfer döneminde 7 tane oyuncu alamazsınız. dolayısıyla ara transfer döneminde alacağınız oyuncu, takımdaki oyunculardan daha üst kalitede, takımı ileri taşıyacak, takımın önemli bir eksiğini kapatacak tipte bir oyuncu olmalıdır.

    şu ana kadar gönderilen faydasız futbolcuları saymaya gerek yok.

    gitmesi gündemde olan podolski. takıma faydalı, üst düzey bir oyuncu. forvet, forvet arkası ve kanat oynayabiliyor.
    7,5 milyon euro bonservis bedeli ile çin'e gidiyor olması galatasaray adına yönetimsel bir beceriksizlik. daha fazla bonservis kazanıyor olmalıydık.
    ama satılmasını mantıklı buluyorum. biz bu adamı 30 yaşında iken 2,5 milyon euro'ya aldık. 1,5 yıldır bizimle birlikte, vereceği katkıyı verdi bence. bundan sonra düşüşe geçer artık, zaten sakatlıkları malum. satılması doğru karar, 5 milyon euro kar etmiş oluruz. ödediğimiz yüksek maaş yükünden kurtulmuş oluruz.

    ------------------------ihtiyaç listesi------------------------------
    1- stoper

    ****vitor hugo, hava toplarında çok etkili, oyun içinde yüksek konsantrasyona sahip, genellikle kısa paslarla oynamayı seven, hamleli bir stoper. takımdaki bir eksiği kapatabilecek tipte bir oyuncu. ama kendisinden geriden oyun kurmasını, 60 metre pas atmasını beklemeyin. yine takımımızdaki stoperlere kıyasla daha yüksek, kesici, yıldırıcı, rakibe üstünlük sağlayabilen bir oyuncu. kendisi hakkında bilgimiz bu kadar, daha fazla bilgiye sahip değilim. en az %51 ihtimalle faydalı olabilir gibi görünüyor ama yine de kapalı kutu sayılır.

    **ahmet çalık, iyi bir oyuncu olsa da takımdaki mevcut stoperlerden daha iyi değil, yani ara transferde kısıtlı imkanlarla alınabilecek bir oyuncu değil, dolayısıyla bizim için yanlış bir hamle olur şu anda.

    *****mamdou sakho; keşke gelse ama imkansız. gelmez. ünal aysal olsaydı çoktan kolundan tutup getirmişti, o ayrı tabi.

    sözün özü; en az 1 tane üst düzey, etkin defansif becerilere sahip, hava toplarında etkili bir stoper almamız şart.

    2- defansif orta saha

    tavsiyem (bkz: benjamin andre)
    rennes'te 18 maçta 2 asist yapmış,
    maç başına 3,1 top kapmış,
    maç başına 3,9 hava topu kazanmış (1.80 boyunda olmasına rağmen).
    maç başına %83 pas isabet oranı yakalamış, maç başına 63 başarılı pas atmış.
    ikili mücadelelerin %55'ini kazanmış. (süper ligde bu oranın yükselebileceğini düşünüyorum.)
    maç başına 1,3 dribling yapmış (topla ileri çıkabiliyor)

    tolga ciğerci ile birlikte müthiş bir ikili olurlar, savunmamız geçit vermez, dağınık takım görüntüsünden kurtulabiliriz.
    bonservis bedeli transfermarkt'a göre 2,5 milyon euro, 2018'de sözleşmesi bitiyor, 4 milyon euro civarında bir bedelle satın alabileceğimizi düşünüyorum.
    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/84301

    3- kanat - kanat forvet

    garry rodrigues geldi,
    çok büyük umutlarım yok kendisi ile ilgili, yasin'den iyi olsun yeter.

    4- santrafor.

    işte burada scout ekibine çok iş düşüyor, zira devre arasında uygun fiyata, genç dinamik ve direkt olarak takıma katkı yapacak bir oyuncu bulabilmek çok zor. kariyerli üst düzey bir oyuncu için ise para yok. uefa kriterleri nedeniyle de maaş bütçesi sıkıntısı var zaten ama katkı sağlayacak bir santrafor şart. gol atmakta zorlanıyoruz.

    4 kaliteli transfer ile şampiyonluk için umutlanabiliriz, aksi taktirde çok zor.
  • 161
    (bkz: 2016 - 2017 sezonu ara transfer dönemi) sonunda kadromuzun aşağıda belirttiğim gibi şekillenmesi halinde şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum.

    -------------------muslera------------------
    --------vitor hugo--------hakan----------
    sabri---------------------------------carole
    ------benjamin andre----tolga----------
    garry rodrigues---sneijder---bruma
    ---------sebastian andersson-----------

    1. vitor hugo (bkz: vitor hugo franchescoli de souza) : 6 milyon euro (çok para- kaliteli stopere ihtiyacımız var ama alabilir miyiz, emin değilim)
    2. benjamin andre (bkz: benjamin andre) : 4 milyon euro (alırsak, takım savunmamız kesin olarak düzelir, çok faydalı olur, ciğerci ile geçilmez ikili olurlar.)
    3. garry rodrigues (bkz: garry mendes rodrigues) : 3,5 milyon euro'ya alındı, faydalı olabilir, yasin'den daha fazla katkı versin yeter.
    4. sebastian andersson (bkz: sebastian andersson) : 1- 1,5 milyon euro (yeni elmander olabilir, ben de ilk duyduğumda bu kim ya demiştim, ama faydalı olur, kesin.)

    bunlara ilaveten, eğer mümkünse

    5. luciano narsingh (bkz: luciano narsingh) : 1- 1,5 milyon euro (sezon sonu kontratı bitiyor, bas dost'u gol kralı yapmıştı zamanında, sağ kanadı uçurur.)
  • 163
    çoğu kişinin aksine ben ara transfer dönemlerinde yüksek perdeden oyuncular değilde, sistem ve planınızdaki eksikleri tamamlayacak vasattı belli bir seviyesindeki oyuncular ile anlaşmayı doğru buluyorum.

    bunun sebebi belli bir üst perdeden veya formdan oyuncu alacağınız zaman önemli külfetlerin altına girmeniz gerekiyor. siz dar olan oyuncu havuzuna kıstas olarak bir de belli bir üst klas koyduğunuz zaman asıl aradığınız tipolojiye ve o tipoloji içerisinden bulacağınız kaliteli oyuncuyu bulmanız zorlaşıyor. neden? zaten dar havuzu iyice daraltıyorsunuz ama yanlış yönde. bunun yerine planınızın eksik yönünü hemen tamamlayacak destek parçaları algılayıp, o parçanın cebinize uygun olacak şekilde en iyisini aramanız gerekiyor. ve bana göre satın alma opsiyonlu kiralama yöntemine gidilmesi gerekiyor.

    bu konuda devam etmeden, sniejder transferi üzerinden demin yazdığımı örneklendireyim. hep sniejder üzerinden bu konuyu yazında sniejder'e laf atıyorum gibi oluyor ama derdim her hangi bir oyuncumuza eleştiri getirmek değil. yani bu yazının konusu değil. o yüzden buradaki sniejder'i x olarak görün.

    sniejder'in geldiği dönemde bizim amacımız neydi? planımızın temelini sarsmada farklı bir açı getirmek için formasyonda bir değişikliğe gitmekti. ancak sniejder'in o dönem ki galatasaray'ın planıyla tipoloji olarak bir ortaklığı yok. yerine kovaladığımız adamlarla da pek bir alakası yoktu. sniejder bir yaz transferi olarak gelmeli ve planı değiştirmeliydi. aynı zamanda yeni plana uygun bir takım yazın kurulmalıydı. devre arasında bunu yapmanız imkansız hem de yanlış.

    ancak derseniz ki, sniejder'i 6 ay bekletmek bir risk, o zaman başka bir önerim var. sniejder'i alın ama istanbul'a ayak basmadan çok rekabete girmek zorunda olmayacağı bir takıma kiralayın. hollandalı zaten, bir hollanda takımı uygun olabilirdi mesela. burada amacınız sniejder'in hamlığını atarken o sezonun geri kalanan 6 ayında planınızı bozmaması. bu sürede bir yandan rekabetiniz devam ettirirken, diğer bir yandan gelecek yaz yapacağınız hamleler ve kuracağınız plan için hazırlık yapmak olmalı. benim aradığım mantalite ve futbol aklı bu.

    her neyse bu döneme dönecek olursak... sniejder, podolski, selçuk gibi yüksek paralara getireceğiniz adama gerek yok. planın işlemesi için gerekli olan parçayı arayın. örneğin zamanında ki necati transferi gibi.

    bunu yapmak için sorunu görmeniz lazım. sorunu bulmak için bazı sorulara cevap bulmanız lazım.

    bu takım nasıl bir futbol oynama hedefinde?
    bu takım şu an nasıl bir futbol oynuyor ve hedefine ne kadar uzak?
    yapılabilecek transferler ile beraber, bu takımın hedefine yaklaşma veya ulaşma potansiyeli ne.

    siz bu sorulara cevap bulabilirseniz, sorunlarınızı da görebilirsiniz. böylece de doğru taşı arayabilirsiniz. bu transfer sezonu da böyle olmalı. takımdaki oyuncuların tipoloji seçimi çok yanlış. bu sebepten puzzle zaten oturmuyor. sırf yaptık, oldu diye adam getirecekseniz bu puzzle kurmanızı (en azından orta vadede) daha çok zorlaştıracaksınız.
  • 164
    1 stoper 1 yedek forvetle kapanacaktır. podolskive chedjoutakımdan ayrılacak, yasin efendi takıma geri dönecektir*.

    stoperin kjaergibi, ujfalusigibi lig kalitesinin üstünde olması gerekiyor; dedikodusu çıkan isimlerden vitor hugo, vidave sakhomutlu eder. ancak üçü de farklı tip bunu da söyleyelim, en dengeli olan hugo. alınacak stoperin maliyetine ve tarzına göre 2. stoper de bakılabilir. ancak ondan önce forvet bakılır podolskigittiği için,garry rodrigues gibi bir scout transferi bekliyorum ama maliyeti 2 milyon civarı olur diye düşünüyorum; yine kiralık da olabilir.

    not: tamamı kişisel görüşüm ve ortama bakarak tahminimdir.
  • 165
    takımda stoper, forvet, orta saha ve sağ bek sıkıntısı varken önceliğimiz kanat oyuncusu mu olmalıydı emin değilim. gittik garry rodrigues'i aldık.

    takımdan stoper, forvet, orta saha oyuncuları gönderip türkiye kupasında oynatacak adam bırakmayacak kadar alternatifsizleşip kanat transferi gerçekleştirdik. hem de kısıtlı bütçemiz varken.

    çok çok kötü kararlar alınıyor. bu takımın hali hazırda kanat oyuncuları 15-20 gollük katkıda bulunmuş zaten, takımı sırtlıyor. fakat transfer ilk önce buraya yapılıyor.

    neden?
  • 166
    stoper: semih kaya, hakan balta
    ortasaha: selçuk, de jong, sağlığı şüpheli tolga(u: adamın ayağının altındaki kas yırtılmış ya şaka gibi önceden de baş parmağıyla ilgili tuhaf bi sakatlık yaşamıştı)
    forvet: eren derdiyok

    koskoca kadroda 1'i injury prone olmak üzere* 2 tane stoperin*, 1'i injury prone olmak üzere* 3 tane göbek oyuncun* ve 1 tane forvetin var. bu takım nasıl lig maçlarını, kupa maçlarını idare edecek arkadaş.

    yönetimdeki yalan rüzgarlarını vs. düşünmeden söylüyorum bu takıma 1 tane cm, 2 tane cb, 1 tane st kesin lazım. bunun üstüne kalite sıkıntısı olan bölgeler de var başta sağ bek olmak üzere ona hiç girmiyorum bile.

    serdar aziz, cavanda, sikdursun, josue elinde patladı tolganerdeyse 2 aydır yok üstüne chedjouve podolski'yi de kaybettin; nasıl olacak arkadaş.

    içim daraldı.
  • 168
    orta saha adına hiç bir ihtimalden bahsedilmiyor olması beni düşündürüyor. bizim kesinlikle merkez orta sahaya en az bir adet oyuncu almamız gerekiyor. stoper ve sağ kanat zaten lazım. ama en az bu mevkiler kadar ihtiyacımız var orta sahaya.

    anlamadım gitti. bu yöneticiler maçları nereleriyle izliyor. nasıl tespit edilemiyor en az bir orta sahaya ihtiyaç duyduğumuz. inanılır gibi değil.
  • 170
    her transfer dönemi olduğu gibi, bu transfer döneminde de galatasaray taraftarının sinirlerini bozmayı başardılar.
    beceriksizlik paçalarından akıyor.

    internette podolski'nin 7 milyon euro'ya değil, 5 milyon euro'ya satılacağı konuşulmaya başlandı.
    her gün ahmet çalık muhabbeti bitmedi gitti,
    arada bir medyaya servis edilen yıldız futbolcu isimlerinin aslının olmadığını öğrendik (mamadou sakho)
    hatta yıldız olmayan, ismi medyaya servis edilen aslında alakamızın olmadığı (bkz: sebastian andersson) hahaha : ) haberim yok ama dünden beri türkler beni mesaj yağmuruna tuttu diye cevap veriyor, gülerek...

    sabrımız tükendi.
    yapamıyorsunuz,
    beceremiyorsunuz
    yönetemiyorsunuz,
    istifa edin ve gidin!
    #yönetimistifa
  • 171
    bu tranfer doneminde daha once hic olmadigi kadar ilgisiz, heyecansiz bir hissiyat yasiyorum. basinda cikan isimler, asparagas haber dahi olsa, beni hic heyecanlandirmiyor. rodriguez transfer edildi ama bir kere bile videosunu acip izlemedim. dursun ve avaneleri heyecanimi bitirdi sanirim. bu adamlarin varligi ve hic bitmeyecek olmalari dusuncesi benim gibi bircok insanin heyecanini, umutlarini yok etmekte.
    bir an once herseyin yoluna koyulmasini, eski guzel gunlerin gelmesini diliyorum. yoksa tuttugu takimi yenilince haftasonu berbat gecen ben, hergun bu mecrayi okuyup vaktini burada geciren ben gittikce ilgisizlesiyorum takima karsi.

    son olarak defolup gitmeniz dilegiyle hain dursun ve avaneleri
  • 173
    kimsenin transfer edilmemesi yanlisiyim. ihtiyacimiz olmadigindan degil. ihtiyacimiz cok ama dursun aydin ozbek yonetiminin herhangi bir transfer doneminde galatasaray'in ihtiyaclarina uygun oyunculari duzgun bir maliyetle kadromuza katip, transfer ve lisans islemlerini yetistirmesi kanimca olasi degil. en azindan paramiz kasada kalir. dolar ve euro kurunun geldigi noktada, galatasaray'i soyup sogana ceviren bu zihniyetin kulubumuze daha fazla zarar vermesinin onlenmesi gerekir.
  • 175
    bende bazı yazar arkadaşlar gibi düşünüyorum.

    oyuncu kiralamak b e d a v a neredeyse. birçok takım para bile almıyor. allah aşkına gidin atletico madrid' in, sevilla' nın, porto' nun 4. stoperlerini, 2. beklerini, 4. orta saha oyuncularını falan kiralayın yarım sezon için. illa almayın amk. yarım sezon için 5 adam alsan kiralama ücreti bile vermezsin her birine 1 milyon euro versen 5 milyon euro harcayıp belki de şampiyon olacaksın. illa gidip ahmet çalık' a 3 milyon euro vermene gerek yok yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın