• 226
    (bkz: #2111004)

    sabah yazdığım üzere son olarak vincent janssen için yaptığımız komik teklif de reddedilince resmî olarak kapsadığımız sezondur.

    ne yazık ki bu transfer döneminde güzel haberler veremedim. bazılarınızı kızdırsam bile elimden geldiğince gerçekleri yazdım. yoksa bazıları gibi bir gün victor hugo'yu bir gün sebastian andersson transfer edildi diye yazıp umut satabilirdim. yazmadığım günler gelişme olmayan zamanlardı. boş yazmayım istedim. garry rodrigues ve ahmet yılmaz çalık transferleri için tüm gelişmeleri ve resmiyete döküldüğünde imzalar atıldığını bildirdim. bu konuda içim rahat.

    podolski için teklif geldi gidiyor denilirken bunun olmadığını ve oyuncunun gitmeyeceğini zaten konuşmuştuk. ayrıca bir şey yazmaya gerek yok sanırım.

    sonuç olarak umudumuz şampiyon olabilmek. bunun için bir hafta ali sami yen'de bir hafta deplasmanda olmaya devam. takım içinden güzel haberler aktarmak ümidiyle :)
  • 124
    (bkz: #2089632) kısaca belirttiğim üzere yabancı stoper için vitor hugo, forvet için de garry rodrigues ile görüşülüyor. çok soru geldiği için vitor hugo'dan başlayım. yaklaşık bir haftadır temaslar sürüyor. lakin gelmesi çok yüksek bir ihtimal değil. oyuncu için konuşulan rakamlar doğru değil bu arada. bunu söylemem gerek. palmeiras tok satıcı.

    garry rodrigues için ise sıkıntı yok gözüküyor. kulübün sahibi ile görüşülüp son nokta konulacak gibi. cuma gününe kadar haber çıkacak.

    stoper için en kuvvetli ikinci aday kaan ayhan. bu transferde de önemli bir engel yok. istenirse olur. ahmet çalık transferi için taraftarın tepkisi işe yaramış gibi. çok yüksek rakamlara çıkmayalım görüşü hakim. bir de avrupalı stoper gündemde. önemli bir isim olduğundan isim vermeyeceğim.

    eduardo vargas için el sıkışılmıştı ancak orada kaldılar. bugün çıkan veto haberleri doğru değil. podolski gitse idi kesinlikle gelecekti. podolski demişken resmî teklif alındı gidiyor denirken bile teklif yok demiştim. nitekim hala teklif yok. ancak arayış sürüyor. chedjou ve hamit'in sözleşmeleri feshedildi konusu da doğru değil. chedjou'yu göndermek için formül aranıyor. yasin öztekin için de gelen teklif yok. ama gelirse 3e 5e bakılmayacak.

    bu arada bir sol bek ve bir sağ bek oyuncusu bakılıyor. lionel carole için resmî bir teklif daha geldi. 5 milyon euro civarında. talip olan takım lyon. alternatifi bulunabilirse gönderilmesi sürpriz olmaz.

    arap pazarına açılmak için oradan bir transfer yapsak mı düşüncesi de var.

    mobil olduğum için ancak bu kadar yazabildim. ancak kulüpte oldukça hareketli saatler yaşanıyor. gerek bizden gerekse rakiplerimizden bu hafta sonuna kadar kap bildirimi olacak gibi.
  • 52
    (bkz: #2076443) şurada durumu özetlemeye çalışmıştım. gerçi sağolsun ali naci bir hafta sonra haberini yapmış :p http://gamaspor.com/...ochetti-pahali-geldi

    yukarıda isimlerini verdiklerimden mamadou sakho türkiye'de oynamak istemediğini belirtmiş. olmuyor.

    salvatore bocchetti için talep edilen bedelleri karşılamamız mümkün değil. ayrıca bir sakatlığı olduğu söylendi.

    oyuncu izleme komitesi maliyeti düşük ve isteğimizi karşılayabilecek isimler arıyor harıl harıl. bu arada dün çıkan rafael toloi ile de herhangi bir ilgimiz olmadığını belirtmem lazım.

    hücum bölgesi için eduardo vargas ile anlaşıldı. kulübü ile henüz net bir anlaşma yok. ancak transferinin bir telefona baktığını düşünüyorum. şu anki düşünceler devam edilirse ocak ayında takıma katılır. (kendisi ile ilgili çalışmalar bir ay kadar önce başlamıştı. (bkz: #2059735) )

    bu arada lionel carole için ciddi olarak ilgisini belli eden 2 fransız kulübü mevcut. gelişmeler olabilir.

    aslında çok daha uzun yazmıştım ama bilgisayarın azizliğine uğradım. başka bir gelişme olursa ayrıca aktarırım.
  • 205
    bu transfer döneminde özellikle son bölümde çıkan haberlerin tamamına yakını ne yazık ki yalandır.

    öncelikle orta alan için takviye söz konusu değil. böyle bir arayış yok. clement grenier gibi abuk isimler nereden ortaya atıldı bilmiyorum cidden. *

    stoper arayışı devam etse bile chedjou'nun takımdan ayrılmak istememesi nedeniyle yol alınamıyor. koray günter'in de dönecek olmasından ötürü öncelikli bakılan stoper mevzusu rafa kalkabilir.

    forvet için düşünce podolski giderse üzerine kurulu. ancak bir aydır yazdığım üzere podolski'ye resmi bir teklif gelmedi. ilgilenilen genç ve potansiyelli isimlerden gelen olursa olacak. yoksa podolski gitmedikçe transfer zor.

    yine de pozitif bakma taraftarıyım. giden olursa gelen olacaktır. ancak kulübün maddi durumunun iyi olmadığını da eklemem gerek.
  • 51
    (bkz: #2075473) entry'e istinaden ;

    stoper için öne çıkan üç isim salvatore bocchetti, andrea ranocchia ve mamadou sakho.

    transferleri için son durumlar ise şöyle :

    salvatore bocchetti : yapılan ilk görüşmede teklif edilen 2 milyon euro kabul görmedi. rusların istediği bonservis ücreti 5 milyon euro. orta yol bulunabilir.

    andrea ranocchia : henüz teklif yok. ilerleyen günlerde netleşecektir.

    mamadou sakho : ahmet bulut aracılığıyla masaya gelen bir isim. diğer oyunculara nazaran maliyeti yüksek. satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulunulabilir. ancak oyuncunun talibi çok fazla. transferi en düşük ihtimal gözüken bu.

    bu oyuncular olmaz ise stoper için düşünülen oyuncu mutlak suretle hava hakimiyeti yüksek biri olacak. serdar aziz'in yanına sol stoper düşünülüyor.

    ayrıca hücum bölgesi için bir alternatif düşünülse bile anlaşma aşamasına gelen bir isim henüz yok.
  • 74
    ahmet mehmet isimleri geçiyor süper ligin vasat oyuncularını sen niye takımına almak istersin ki ? mehmet oyanayacaksa birhan vatansever oynasın 10 maç kayıp edelim ama birhanı kazanalım gençler ile alt yapı boşuna mı var ? alt yapıda yok mu yani kendine güvenen genç delikanlı stoper yok yani koskoca galatasaray'da yok yani öyle mi ?!

    kimse gelmesin yeter ki bizim çöpler gitsin.
  • 128
    yaptığım analizlere göre, galatasaray futbol takımının alması ve göndermesi gerekenler listesi:

    alınacaklar:

    1 adet 1.88 üstü, kalıplı, cepheden gelen degaj veya uzun topları rakibin indirmesine izin vermeyecek, tercihen sütlü çikolatalı dominant stoper (yazar burada vincent kompany diyor)
    1 adet tercihen 1.85 üstü genç, kendini parçalayacak, fair play denen kavramdan nasibini almamış hırpan stoper
    1 adet götünde pancar motoru olan ve kafası, en azından yarım yamalak çalışan, takım oyunu nedir bilen açık,
    1 adet 3 metre yakınındaki adama pas verebilen, kanadından gelen adama gölge pres yapmayan, taçları kendi takım arkadaşına atabilen sağ bek
    1 adet kolu bacağı sağlam forvet (forma giyip sahaya çıkabilmesi yeterli)
    1 adet çift yönlü oynayabilen tercihen kabilesinin büyücüsü tarafından kutsanmış, taşak çapı 5 cm olan hızlı ve zenci orta saha.

    gönderilecekler:

    1 adet orta sahada gezen, x bir insanın yanından topla koşarak geçebildiği, pres yemeden açık alanda topa basarak düşebilen wolverine
    1 adet çakma balina avcısı forvet
    1 adet bob marley ekolünden gelen ve halen neden alındığı anlaşılamamış sağ bek
    1 adet herhangi bir ekole mensup olmayan, takım arkadaşına taç dahi atamayan çin ordusu mensubu emekter esnaf sağ bek
    1 adet kornerlerde vurduğu kafaların yarısını karşılarken veya rakip yan toplarında vursa şahane adam olacak, kronik konsantrasyon sorunu olan stoper
    1 adet kendisini ronaldo sanan ancak genel hatları itibariyle berkant göktan'a daha yakın açık.
    1 adet kariyer peak noktası florya tesislerindeki sahaya jip sokmak olan, top tuttuğu görülmemiş bizlere kaleci diye yutturulmaya çalışılan şahıs.
    1 adet ne alacağımızı bir tek hamzanın bildiği kemik
    1 adet adında ğ olmasına rağmen türk statüsünde oynatamadığımız isviçreli
    1 adet umut gündoğan
    1 adet "sen ne ara geldin erman" ekolünden emrah başsan
    1 adet çakma kızılderili arjantinli bücür
    1 adet kariyer peak noktası galatasaray'a karşı oynadığı maçta hakeme kırmızı kart göstermek olan, kuyt'a söyledikleri ile sevgimizi kazandığını anlayınca tribüne oynadığı kadar top oynasa real madrid'e gidebileceğini düşündüğüm sağ bek.

    ihtiyaç halinde sağlam bir bonservis ile çine gönderilecekler:

    1 adet alman panzeri.
    1 adet xayhan inan.

    bu saydıklarım kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler. hangileri yapılırsa başarı sayarım.
  • 64
    bir defa transfer yapılacaksa adresi hücum hattı olmamalı... forvetinde eren ve podolski var. türkiye için fazlasıyla iyi. sağ kanadın beğenmesen de her maç skor üreten yasin, sol kanadın bruma. hücuma yaklaşamadığın için kaleden uzak kalan ve etkili olamayan ancak yine de 6 asist 1 golü bulmuş sneijder de 10 numaran.

    galatasaray'ın sorunu defans ve orta alanında.

    bir defa savunamıyorsun, çünkü kötü defans oyuncularına ve mücadele edemeyen bir orta alana mahkumsun. tek istisnası tolga ciğerci. o da devamlılığı zayıf bir futbolcu. ayrıca madem bu kadar mücadele gücün eksik, o halde tekniğin yüksek olsun değil mi? ama o da yok. çünkü topa sahip olsan da hücum bölgesine taşıyamıyorsun.

    sezon başından beri soruyorum kendime, neden bizim bekler çizgiye inip hücuma katılmıyor diye. sonunda yanıtladım. bu orta alanla onu da yapamazsın. yaparsan kaptırdığın her top rakip 2 stoperini tek başına yakalar. zira selçuk koşamıyor. e sabri de koşamıyor... hakan balta desen her türlü övgüye rağmen taş arabası kıvamında bir atikliğe sahip... bi serdar olacak diyorduk, o da olmadı... haliyle beklerin topu kaptırdığında geride kalamaz. olsaydı elinde iki tane sağlam tolga ciğerci o zaman beklerine sıfıra koş derdin.

    velhasıl adam mı alıcaz? minimum bir, imkanın varsa iki stoper al.
    en az bir tane adam yiyen orta saha al. bunu almaya mecbursun. bunu almazsan naapsan düzelemezsin. şansın yaver gider de tolga sezonu başka sakatlık yaşamadan tamamlarsa o zaman orta alan kurgun zaafiyet göstermez.
    sonra sağ bek. linnes'i mi adam edersin, cavanda'yı matrikse sokup zihnine futbol mu yüklersin yoksa sorununu transferle mi çözersin bilmiyorum. ama bunu yapmaya mecbursun. bir tane pırpır oyuncusu olan her takım sabri üzerine oynayıp seni zor duruma düşürebilir zira.
    ha carole çok mu iyi diyeceksin? sezon boyunca en az arkasına kaçırdığı adamlarla 6-7gol yedik ki bu neredeyse %50'ye yakın. ama eksikleri giderilebilir. en azından galatasaray'a yakışan bir şeyleri var adamın. iyi stoperlerle, iyi orta alan oyuncularıyla, carole bizim ligde aksamaz... sonrasına bakarız. avrupa'ya ne zaman gideceğimiz bu mali durumumuzla belli değil.

    son tahlilde dursun aydın özbek ve yönetiminin takımın başında olmamasını dilediğim transfer dönemidir.
  • 159
    faydasız futbolcuları yollamaya devam ediyor oluşumuz çok olumlu.
    65 milyon euro'luk maaş bütçesini aşmadan gerekli takviyeleri yapabilmek çok zor, bunu da kabul ediyorum.

    ama ara transfer döneminde 7 tane oyuncu alamazsınız. dolayısıyla ara transfer döneminde alacağınız oyuncu, takımdaki oyunculardan daha üst kalitede, takımı ileri taşıyacak, takımın önemli bir eksiğini kapatacak tipte bir oyuncu olmalıdır.

    şu ana kadar gönderilen faydasız futbolcuları saymaya gerek yok.

    gitmesi gündemde olan podolski. takıma faydalı, üst düzey bir oyuncu. forvet, forvet arkası ve kanat oynayabiliyor.
    7,5 milyon euro bonservis bedeli ile çin'e gidiyor olması galatasaray adına yönetimsel bir beceriksizlik. daha fazla bonservis kazanıyor olmalıydık.
    ama satılmasını mantıklı buluyorum. biz bu adamı 30 yaşında iken 2,5 milyon euro'ya aldık. 1,5 yıldır bizimle birlikte, vereceği katkıyı verdi bence. bundan sonra düşüşe geçer artık, zaten sakatlıkları malum. satılması doğru karar, 5 milyon euro kar etmiş oluruz. ödediğimiz yüksek maaş yükünden kurtulmuş oluruz.

    ------------------------ihtiyaç listesi------------------------------
    1- stoper

    ****vitor hugo, hava toplarında çok etkili, oyun içinde yüksek konsantrasyona sahip, genellikle kısa paslarla oynamayı seven, hamleli bir stoper. takımdaki bir eksiği kapatabilecek tipte bir oyuncu. ama kendisinden geriden oyun kurmasını, 60 metre pas atmasını beklemeyin. yine takımımızdaki stoperlere kıyasla daha yüksek, kesici, yıldırıcı, rakibe üstünlük sağlayabilen bir oyuncu. kendisi hakkında bilgimiz bu kadar, daha fazla bilgiye sahip değilim. en az %51 ihtimalle faydalı olabilir gibi görünüyor ama yine de kapalı kutu sayılır.

    **ahmet çalık, iyi bir oyuncu olsa da takımdaki mevcut stoperlerden daha iyi değil, yani ara transferde kısıtlı imkanlarla alınabilecek bir oyuncu değil, dolayısıyla bizim için yanlış bir hamle olur şu anda.

    *****mamdou sakho; keşke gelse ama imkansız. gelmez. ünal aysal olsaydı çoktan kolundan tutup getirmişti, o ayrı tabi.

    sözün özü; en az 1 tane üst düzey, etkin defansif becerilere sahip, hava toplarında etkili bir stoper almamız şart.

    2- defansif orta saha

    tavsiyem (bkz: benjamin andre)
    rennes'te 18 maçta 2 asist yapmış,
    maç başına 3,1 top kapmış,
    maç başına 3,9 hava topu kazanmış (1.80 boyunda olmasına rağmen).
    maç başına %83 pas isabet oranı yakalamış, maç başına 63 başarılı pas atmış.
    ikili mücadelelerin %55'ini kazanmış. (süper ligde bu oranın yükselebileceğini düşünüyorum.)
    maç başına 1,3 dribling yapmış (topla ileri çıkabiliyor)

    tolga ciğerci ile birlikte müthiş bir ikili olurlar, savunmamız geçit vermez, dağınık takım görüntüsünden kurtulabiliriz.
    bonservis bedeli transfermarkt'a göre 2,5 milyon euro, 2018'de sözleşmesi bitiyor, 4 milyon euro civarında bir bedelle satın alabileceğimizi düşünüyorum.
    http://www.transfermarkt.com.tr/...profil/spieler/84301

    3- kanat - kanat forvet

    garry rodrigues geldi,
    çok büyük umutlarım yok kendisi ile ilgili, yasin'den iyi olsun yeter.

    4- santrafor.

    işte burada scout ekibine çok iş düşüyor, zira devre arasında uygun fiyata, genç dinamik ve direkt olarak takıma katkı yapacak bir oyuncu bulabilmek çok zor. kariyerli üst düzey bir oyuncu için ise para yok. uefa kriterleri nedeniyle de maaş bütçesi sıkıntısı var zaten ama katkı sağlayacak bir santrafor şart. gol atmakta zorlanıyoruz.

    4 kaliteli transfer ile şampiyonluk için umutlanabiliriz, aksi taktirde çok zor.
  • 133
    elimizdeki tüm para+ poldi'nin satışından gelen para+ yasin satılabilirse yasin'in parası ile ne yapıp yapıp domagoj vida-vitor hugo tandemini kurmamız lazım. defans hattımızı bu derece güçkendirdikten sonra kalan parayla garry rodrigues de alınabilirse alınsın. ondan sonra mayıs ayını bekleyelim. şu iki stoperi ve arkalarına muslera'yı koyup şampiyon olmama ihtimalimiz yok.
  • 173
    kimsenin transfer edilmemesi yanlisiyim. ihtiyacimiz olmadigindan degil. ihtiyacimiz cok ama dursun aydin ozbek yonetiminin herhangi bir transfer doneminde galatasaray'in ihtiyaclarina uygun oyunculari duzgun bir maliyetle kadromuza katip, transfer ve lisans islemlerini yetistirmesi kanimca olasi degil. en azindan paramiz kasada kalir. dolar ve euro kurunun geldigi noktada, galatasaray'i soyup sogana ceviren bu zihniyetin kulubumuze daha fazla zarar vermesinin onlenmesi gerekir.
  • 60
    şu gelsin bu gelsin hevesi içerisinde hiç değilim acilen gitmesi gerekenler giderse yeterince olumlu bir ara transfer sezonu geçirilmiş sayabilirim. şu takımda yıllarca semih, selçuk, hamit ve sabri gibi futbol eziyetçilerinin oynamaya çalıştığı spor ızdırabını izlemekten futbolu unutma noktasına geldim. bu adamlar futbol oynamıyor abi başka bişey deniyolar. kendi adıma söyleyeyim şapşal gibi izliyorum her seferinde bunları. sesimi duyan varmıdır bilmem ama "allah rızası için biraz futbol" desem söylemek istediklerimi hissettiklerimi belki biraz anlatabilirim. altyapıdan çoluk çocuğun forma giymesi bile koymaz yeter ki şunlardan kurtarın takımımızı başka bir şey istemiyorum.
  • 2
    kadrosunda bulunan bes stoperin biri sezonu kapatmis koray gunter biri stoper oynamak icin fazlasiyla sinik kalan ustune alan savunmasini bilmeyen ve hava toplarinda da sasirilacak derecede basarisiz semih kaya olan takim. takim bu sezon serdar aziz'i de henuz kullanamamis ve kullandiginda da ne sonuclar ortaya cikacagi belli degil. geriye iki stoper kaliyor. biri 33 yasinda olan ve stabil performansi vasat ustu olan hakan balta ve digeri de 31 yasinda olan chedjou. stabil bir performansi olmayan, olamayan chedjou.

    hangi rotasyondan bahsediyorduk? hangi stoperlerden bahsediyorduk? ha bir de salih dursun varahahshshshhahahaa.

    edit: imla ve ekleme. transfer doneminde kadroya su anda takviye amacli potansiyelli isimlerin kazandirilmasi gerekiyor. tabii de jong ve selcuk'un formlari ve aldiklari dakikalara gore orta sahaya da bir takviye gerekebilir.
  • 54
    bir kaç gereksizi gönderebilirsek açılan maaş bütçesini transfer bütçesine kaydırarak 2 milyon euro'yu 5 milyon euro seviyesine çekebiliriz. daha sonra 48 ay taksit, 50 lig maçından sonra ödeme gibi seçeneklerle 2-3 sağlam transfer yapabiliriz. özellikle transfer listesindeki ve takımında mutsuz olan futbolcuları incelemekte fayda var.

    bu arada fm 17'yi nereden indirebilirim? :(
  • 75
    öyle derin teknik analize girmeye gerek yok. milyonlarca dolar alan bir teknik direktör olmaya hiç gerek yok. ortalamanın altı futbol bilgisi olan bir adam galatasaray'da neyin eksik olduğunu söyler.

    ffp'yi de göz önünde bulundurursak öncelikli olarak fizik gücü yerinde olan, koşan orta sahanın da yükünü kaldırabilecek tekniği yüksek bir oyun kurucu.(selçuk inan'ın koşan versiyonu)
    mümkünse boyu 1.86'dan uzun hava toplarına hakim, pozisyon alma bilgisi ortalamanın üstü bir stoper. (yıllardır kısa stoperlerle oynuyoruz. semih-1.83-, hakan-1.84- chedjou-1.83-, serdar-1.83-. hayır 1.84'ten uzun stoper almak yasak diye bir kanun mu var anlamıyorum.)
    bir de mümkünse içe kat etmeyen, savunmaya gelme konusunda disiplinli, çizgiye inip orta açabilen düz bir kanat.

    bu 3 transfer yapmamız halinde kadrodaki eksiklerin büyük bir çoğunluğu tamamlanacak. bu arada ben de isterim bunların yanına adam gibi bir tane de sağ bek alalım ama ffp sınırları içerinde bu mümkün değil. zaten bizde bu şans varken oraya carvajal'i de alsak muhakkak 2. ay 11'e dahi giremez. lanetli mevki o yüzden hiç riske gerek yok.*
  • 68
    kimi alırsak alalım takımın müspet ivme kazanamayacağı dönemdir. çünkü kondisyonumuz yok. çünkü oyun şablonumuz yok. çünkü pas istasyonumuz yok. çünkü oyuncularımız pozisyon almasını bilmiyor. çünkü defans kurgumuz yok. çünkü takım güçlü değil. çünkü takımın motivasyonu yok. çünkü elimizdeki futbolcuların %80i kariyerleri boyunca yaşayabilecekleri en büyük başarıları zaten yaşadı. çünkü yönetimimiz takıma güven vermiyor. çünkü florya bilardo salonundan farksız. çünkü takımı çevresinde toplayacak figürümüz eksik. çünkü aldığımız oyuncu da 1-2 maç sonra takıma uyum sağladığında ona da verip veriştircez ( (bkz: eren derdiyok) ) . vs vs vs uzar gider.
App Store'dan indirin Google Play'den alın