2007-08 Türkiye Süper Lig 24.Hafta Maçı
19:00 İnönü Stadyumu
1 - 0
  • 4
    galatasaray'ın deplasman tribünü olarak derbilerde en iyi koreografiyi yaptığı maçtır.

    derbicik, 2-1 ümit karan'ın son dakika golüyle kazandığımız fenerbahçe kupa maçının rövanşından 3 gün sonra oynanmıştı. ben de; bu iki maç öncesi kaba tabirle derbi kazanma özürlüsü bir camia olduğumuzdan, iki maçı da kazanamayacağımızı arkadaş çevreme sıklıkla söylemiş, fenerbahçe'yi eleyince de "inönü'de kesin kaybederiz" demiştim.

    beşiktaş ile sessiz oynanan ve hakan balta ile nonda'nın penaltısıyla 2-1 galip geldiğimiz maçta kadro dışı kaldığı için oynayamayan cassio lincoln, bu kez kırmızı kart cezası nedeniyle beşiktaş'a karşı forma giyememişti.

    lincoln'ün yerine büyük usta kalli (en az lucescu kadar severim ve saygı duyarım, parantezde belirteyim dedim) arda turan'a göbekte şans vermiş, arda'nın yerine de sol açıkta hakan balta'yı oynatmıştı. sol bekte yine volkan yaman vardı.

    ileri uçta ise fenerbahçe derbisinde gollerimizi atan kral-ümit karan ikilisi vardı. nonda oyuna 1-0 yenik duruma düşünce girmiş ve ne alakaysa oyun kurucu olarak görev yapmıştı.

    açık söliyeyim; ben daha kötü oynadığımız bir beşiktaş maçı hatırlamam. eve ekşi sözlükte yazar olan beşiktaşlı arkadaşım spirit'i ve galatasaray sözlükte yazan can dostum güzel insan areyouplayer'i davet etmiştim. maçta deliye dönmüştüm. zira top oynamamıştık. ki biraz oynasak, o sahadan mağlup ayrılmazdık. takımın en iyisi mehmet topal'dı. inanılmaz tam kontraya yakalanacakken, iki-üç kritik top kesmişti. fenerbahçe kupa serisinin kahramanı olan mehmet topal, beşiktaş önünde de elinden geleni yapmıştı. bir nevi o zamanlar, bu zamanki ernst gibi oynardı.

    barış özbek sağ açıkta dökülmüş ve beni sinir etmişti. kalli'ye onu oyundan çıkarmadığı için baya söylenmiştim.

    song, bir pozisyonda kalesinden çıkmakta geciken ve rakibe yüzde yüz gol pozisyonu veren aykut erçetin'i sağlam haşlamıştı. büyük oyuncuydu. nitekim aykut'un bu kalesinde sabit kalma hastalığı yüzünden 5-3 şampiyonluğu aldığımız sivasspor maçını az kalsın verecektik. bakınız o maçta hakan balta ortaklığıyla yediğimiz ikinci gol.

    beşiktaş bu maçta golünü kornerden atmıştı. ama o korner, en az 5 kere kornere falan çıkmış ve sonunda nobre ile gol olmuştu.

    bir de umarım ukalalık olarak algılanmaz ama ümit karan'a söz konusu insanlık dışı faulü ibrahim toraman değil; ibrahim kaş yapmıştı. pozisyonda galiba çizgi üzerindeydi ve erman hoca'ya göre penaltı değildi. cisse cezalı ya da sakat olduğundan da toraman ön liberoda oynamıştı.

    maçtan sonra lider oldukları için evde halay çeken spirit, sinir sınırlarımı zorlamış ve genelde huyum olmamasına rağmen (totem de denilebilir) şampiyonluğuna iddiaya girmiştim. tabii ki sezon sonunda sarı-kırmızılı formayı giyen ve facebook'a resimleri konan beşiktaşlı arkadaş oldu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın