• 1
    ön edit: ahah, entry'i yazarken son dk düşmüş bile, maç ertelenmiş. doğru karar.

    https://twitter.com/.../1383078018005020674

    türkiye erkekler basketbol ligi normal sezon 29. hafta maçı. normal şartlarda saat 20'de başlayacak ve tivibu spor 2'den yayınlanacak.

    maç başlıklarındaki ilk entry'e uygun girişi yaparken "normal şartlar" diye belirtme sebebim şu ki, türkiye basketbol federasyonu son dakikada bir aksiyon alıp müsabakayı ileri bir tarihe atabilir hatta atmalı. fb'de bugün yapılan testlerle birlikte 5 oyuncuda covid-19 pozitife rastlanmış. 2 de teknik idareci var pozitif olan. talimatname gereği maçın koşul aramaksızın ertelenebilmesi için oyuncu grubunda en az 6 pozitif vaka olması gerekiyor.

    erteleme neden olmalı?

    4 gün sonra euroleague çeyrek finalleri startını veriyor ve efes real'le, fb de çeska'yla çok sert mücadeleler oynayacak. fb'nin durumu ciddi manada sıkıntılı, jan vesely'nin yokluğunun üstüne bir de covid-19 pozitifler eklenince çeska'ya direnebilmesi namümkün. burada esas önemli olan nüans efes'in durumu. oldukça iyi durumda olan ve şampiyonluk hedefine tıpkı geçen sezon olduğu gibi odaklanmış bir oyuncu grubu var. fb cephesinde sıkıntının boyutu büyük belli ki, şu maçı oynatmak efes'i büyük riske sokmaktır. yanlış anlaşılmasın, burada konumuz insan sağlığı, tabii ki sarı lacivertli oyuncular da önemli lakin fb tarafında olan olmuş zaten. tbf kesinlikle ama kesinlikle efes'i korumalı şu durumda, bilmiyorum yaparlar mı. öte yandan ben efes yönetiminde karar alıcı bir mekanizma olsam şu durumda maça çıkmamayı bile düşünebilirdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın