Ertelendi
  • 5
    grupta bir takımın alabileceği en yüksek puanın 12 olabileceğini düşünüyorum, diyelim ki bu puanı da fenerbahçe kazandı, o zaman şampiyon olmamız için almamız gereken 8 puan kalıyor. 14 nisan 2012 beşiktaş galatasaray maçı önemli ama mağlubiyet yada beraberlikte büyük sıkıntı olarak değerlendirilmemeli, galip gelmek ve fenerbahçe'nin olası puan kaybı ise playoffu bizim için çok neşeli hale getirecektir.
  • 6
    2011-2012 sezonu süper finalinin ilk maçıdır. bu maçı kazandığımız taktirde pazar günü oynanacak olan maçta * fenerbahçe'ye büyük bir psikolojik üstünlük sağlayacağız. en önemli noktalardan birisi de trabzon maçının taraftarsız oynanacağını düşünürsek en zorlu deplasmanımızdır. kadıköy'e şampiyonluğu garantileyip gitmek istiyorsak bu maçı kazanmamız en kötü ihtimalle de kaybetmememiz şart çünkü fenerbahçe evinde trabzonspor'a puan kaybedecektir. trabzon'da olan malum durumlardan dolayı fenerbahçe taraftarı kendi takımları üzerinde çok büyük baskı oluşturacaklar kazanmak için. inönü bu 6 haftalık zaman diliminde oynayacağımız en önemli karşılaşma. iddaa ediyorum fenerbahçe zaten inönü'de puan kaybı yaşayacaktır.
    tabi ki bu maçta tarafımıza yansıyacak olumlu ve olumsuz durumlar mevcut. olumsuz durum emre çolak'ın uzun bir zaman sonra takımda yer alamayacak olması. * .diğer bir aleyhimize durum ise melo ve riera hakkında verilen kararın hala belli olmayışı. bu konu hakkında sözleşmeli futbolcularımızın bazılarına göre takıma hakaret ettiklerini söylemelerine rağmen ben bu maçlarda oynamaları gerektiğini düşünüyorum. tabi ki oynasalar bile takıma yansıyabilecek negatif bir enerji olacaktır. ancak emre çolak'ın da olmadığı bir maçta melo ile orta sahayı kesinlikle doldurmamız gerekiyor. sonuçta biz bu iki oyuncuya paralarını ödüyoruz ve sözleşmeleri süresince de yararlanmamız gerekiyor.
    lehimize olan durumlara gelince beşiktaş'ın formsuzluğu ve kendi evinde kesinlikle kazanmak zorunda olması çok büyük bir avantaj. bu maçta beşiktaş kazanma psikolojisiyle iyice açılacaktır ve defansta büyük boşluklar verecektir. bu büyük boşlukları daha önceki maçlarda gördüğümüz kadarıyla beşiktaş defansı kolay kolay kapatamıyor. üstelik beşiktaş defansındaki en iyi ve istikrarlı oyuncunun * oynamayacak olması da erken bir gol atmamızı kolaylaştıracaktır. ilk 15 dakikada üzerimize çok geleceklerini düşünürsek hızlı bir ataktan gol yemeden gol atmamız bu maçı koparmamızı ve üç puanı cebimize koymamızı sağlayacak. hızlı çıkabilen oyuncularımızı düşününce * beşiktaş'ın yüklendiği dakikalarda çok kolay gol bulabiliriz.
    teknik direktörleri de kesinlikle söylememiz gerekiyor ki arada inanılmaz bir fark var. fatih terim yapacağı hamlelerle tayfur havutçu'ya göre çok büyük bir farkla önde. aslında bu farka baktığımızda bile maça çok önde başlayacağız.
    beşiktaş takımının çok eleştirilmesine rağmen gol atma potansiyeli en fazla olan oyuncusu hugo almeida'da kart cezası nedeniyle bu maçta yok. yerine oynayacak mustafa pektemek'i düşündüğümüzde fiziki açıdan ve son vuruşları açısında almeida'ya göre defansımız için çok daha kolay bir oyuncu.
    sonuç olarak umarım bu maçı kırmızı kartsız, sakatlıksız bir şekilde tamamlarız ve kazanırız. şampiyonluk yolunda diğer rakipleri psikolojik olarak yıkabileceğimiz bu maçı kesinlikle kaybetmemeliyiz. eksik ve formsuz beşiktaş karşısında çok ekstra bir olumsuzluk olmadığı sürece rahat kazanabiliriz. haydi galatasaray sana güveniyoruz.
  • 7
    yavaştan havasına girmeye başlamamız gereken maçtır. maa icadı süper finalimizde oynayacağımı her bir maç ne yazık ki normal sezonda oynadığımız bütün maçlardan daha önemli bir halde. bence süper final'deki en kritik maçlarımızdan birisi de bu maç olacak. şu maçı galibiyetle atlatırsak takım hem psikolojik açıdan rahatlayacak, hem de bir sonraki hafta ali sami yen arena'de ligi erken bitirme şansını yakalayacak. ben almeida ve egemen'in yokluğunda beşiktaş'ı geçeceğimize inanıyorum. unutmayalım ki bu süper final zımbırtısına ciddi bir avantajla önde başlayacağımız için kazanacağımız her maç rakiplerimizi düşürecektir.
  • 11
    açıkçası son yaşanan olaylardan sonra melo'nun efsane bir oyun ortaya koyacağını ve gole de en yakın oyuncumuz olduğunu düşündüğüm maçtır. sadece 2 gün kaldı ve biz hakikaten havaya pek giremedik. her ne kadar fazla iddialı olmasa da beşiktaş da hedef maç olarak görecektir, o yüzden kolay olacağını düşünmüyorum, amacımız kazanmak ama benim adıma beraberlik de kötü sonuç olmaz. sezon içindeki maç ilginçti, kaybedecek hatalar da yaptık, pozisyonlar verdik, kazanacak pozisyonlar da bulduk ama 0-0 bitti. ayrıca inönü'de son yıllarda galibiyet sayımız da bir hayli az, galibiyet her açıdan çok rahatlatır bizi.

    egemen'in eksikliği onlarda büyük bir sorun olacaktır, portekizli yıldızları tribünler tarafından defterden silinmişti, onların başımıza iş açacağını da çok düşünmüyorum, yine tek etkili isimleri manuel fernandes olacak. onun da pozisyon hazırlayacağı forvet oyuncusu pek bulunmuyor kadrolarında, normal şartlarda duran toplar dışında pozisyon bulmaları pek olası değil. bizde ise emre çolak'ın yokluğunda orta sahamızın nasıl şekilleneceği muamma. selçuk-melo-engin banko görünüyor ama diğer isim manisa maçındaki gibi sabri mi olur, yoksa sonradan oyuna girip etkisini gösteren aydın mı olur bilemiyorum. kişisel tahminim rakipteki fernandes faktörü dolayısıyla ceyhun ile başlayacağımız yönünde. forvette ise necati-elmander yerine baros-elmander görmeyi diliyorum.

    malesef deplasman yasağı devam ediyormuş playoff maçlarında da, o yüzden aslanlarımız orada yine desteksiz olacak ama floryadan iyi bir uğurlama illaki olacaktır. bu yıl derbilerde bileğimizi büktürmediler, kaldıkları yerden devam etsinler, canımızı yesinler..
  • 12
    bana göre şampiyonluk yolundaki en kritik, en önemli maç.

    bu maçı kazandığımız takdirde fener'de ciddi bir moral bozukluğu ciddi bir direnç kaybı ortaya çıkacaktır. 8 puan geride olmak önemli bir psikolojik baskı demek. üstelik playoffu oynayacak takımlardan hiçbirine yenilmemiş bir ekiple yarışıyorlar.

    mağlubiyet halinde ise puan farkının pek fazla önemi kalmayacak. fenerle oynayacağımız maç belirleyici olur. yine de onlardan iyi takım olmamızın dışında fikstür avantajımız da var. dünyanın sonu değil yani. ama krizi atlatıp, şu süper final zımbırtısına deplasman galibiyeti ile başlamak dosta güven, düşmana korku verir. zaten ilk 2 maçımızı kazanırsak playoffa darbeyi indirmiş olucaz. işin esprisi kalmayacak, güzel de olacak.

    kadrolara ve oyun yapılarına baktığımızda açık ara favoriyiz. üstelik beşiktaş savunmasının yarısı konumundaki egemen kart cezalısı olduğu için oynayamayacak. almeida da yok. diğer önemli oyuncuları da sakatlıktan yeni döndü. bizdeyse melo-riera krizi bana göre mükemmel yönetildi. hatta şu noktadan sonra takıma yansıması pozitif olabilir diye düşünüyorum. melo'dan ciddi performanslar bekliyorum süper finalde. özellikle bu maçta. elmander de her zamanki gibi en büyük kozumuz. umarım sakatlığından eser kalmamıştır.

    oyuncuların sezonluk performanslarını mevki mevki karşılaştırırsak beşiktaş'ın daha üstün olduğu bir alan bulamayız. ama en nihayetinde bu bir derbi. her tür sonuca açık. şöyle bunaltıcı bir hücumla başlayıp rakibi sindirirsek maç kolaylaşabilir. beşiktaş'ta set hücumu diye bir şey yok ya dikine atak yapacaklar, hızlı hücum geliştirecekler ya da savunmaya çekilip kapanmaya çalışacaklar. muhtemelen sidnei oynayacak sivok ile birlikte. bekler zaten zayıf bölge. kısacası gol atmakta zorlanacağımızı düşünmüyorum. bütün iş mümkün olduğunca rakibe duran top fırsatı tanımamak ve muhtemelen ikinci yarıda holosko girdiğinde kanatlardan açık vermemeye dikkat etmekte. selçuk da formunu gittikçe ileri taşıyor. takım içi liderliği de almış gibi.

    takım kenetlenmiş durumda. taraftar izmir'de şampiyon gibi karşıladı, şampiyon gibi uğurladı. muhtemelen florya'dan da yine öyle bir uğurlama olur. mutlaka olmalı. gerçek anlamda sezonun en kritik maçı bu. kazanıp yolu yarılayalım. gerisi bir şekilde gelir.
  • 13
    bir puanın da iyi olacağı ancak kazanmamızın play-off denen adaletsiz sistemin tekerine çomak sokacağı maç.

    şu çok önemli, eğer bu maçı kazanırsak 21 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı final niteliği taşıyacak. fenerbahçe ve aykut kocamanın arena'dan nasıl yusufladıklarını tahmin etmek çok zor değil. o cehennemden çıkmaları neredeyse imkansız.

    üç puan=altın.
  • 16
    $imdi burada 0-2, 1-3 aliriz desem kimse inanmaz. melo'nun maçi olacak. be$ikta$'in son 2-3 maçinin tamamina yakinini izledim. be$ikta$ bitmi$. o kadarini söyleyeyim. gerçi ernst ve ismail köyba$i sakatliktan düzeldiler ama tekrardan form tutmalari yeni sezonu bulur.

    arkada$lar inanin, bu galatasaray kar$isinda ne be$ikta$ durabilir, ne de fenerbahçe.

    melo'nun maçi olur, goller elmander ve necati'den gelir, baros son 10 dk. oyuna girer, bir tane de o atar.

    tahminimce 1-3 biter. rahat olun.
  • 17
    genel kanının aksine galatasaray'ın maçtan önce durulması ve içine kapanması bence iyiye işaret. rahat olalım galatasaray ne kadar gözlerden uzak olursa o kadar daha iyi çalışma ve yoğunlaşma imkanı verir fatih hocaya ve futbolculara. çok şükür belki de bizden daha çok umursuyor şampiyon olmayı takım. tüm takım. o yüzden iyidir iyi galatasaray'ın gündemde olmaması.
  • 19
    kazandığımız taktirde fenerbahçe'nin trabzonspor önüne moralsiz çıkacağı maç olacaktır. 8 puanlık gibi bir fark oluşacak kazanırsak. fenerbahçe'nin üstünde böyle bir baskı yaratırsak trabzonspor önünde moral olarak çökerler ve 1 puanı zor alırlar. böyle bir senaryoda ise puan farkını 7 yaparız ve kendi evimizde fenerbahçe'yi yendiğimiz taktirde fark 10'a çıkar. 10 puanlık fark 4 maçta kapatılacak bir fark değil. yani ilk iki maçımızı kazanırsak şampiyon olmamamız için neredeyse geriye kalan tüm maçlarımızı kaybetmemiz gerekir ki bu da bence imkansız.
  • 20
    egemen ve almeida'nın olmayışının ciddi avantaj olduğu maç.

    sivok dışında duran toplarda etkili başka bir isim kalmıyor beşiktaş'ta.*

    beşiktaş'ın bu sene fernandes'in duran toplarında bulduğu golleri biliyoruz,ayrıca quaresma gibi bir oyuncu var,ne olursa olsun adrese teslim orta yapabilecek.

    (bkz: 26 şubat 2012 galatasaray beşiktaş maçı)

    beşiktaş'ın orta sahasında özellikle fernandes'i etkisiz hale getirirsek maçı kazanmamamız için bir neden yok.

    çarşı falan hikaye,yeter ki maça iyi başlayalım.saçma sapan bir golle geriye düşüp havaya sokmayalım kuşları.

    özellikle 2.yarıyla beraber oyunu iyice rakip yarı sahaya yıkacağımıza inanıyorum,egemen'in olmayışı da burada çok önemli,kuracağımız bunaltıcı baskı ile bjk defansı muhakkak hata yapacaktır.

    oyuna sonradan girecek olan milan baros'un yine ritüel'i bozmayıp beşiktaş'a golünü atacağına inanıyorum.
  • 23
    iki takımında son 10 resmi maçındaki performanslarına bakarsak, galatasaray'ımızın rahat şekilde kazanacağı maçtır. beşiktaş, son 10 resmi maçında sadece 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken, galatasaray ise, 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. beşiktaş, son 10 resmi maçında, 12 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü. galatasaray ise, 22 gol atarken, sadece 7 gol yedi. son 10 resmi maçlardaki formlara, gol durumlarına bakıldığında maçın ya 2-0 ya da 2-1 skorla galatasaray lehine sonuçlanacağı söylenebilir.*

    elbette derbi maçı, süper final'deki ilk maç olması nedeniyle zor olması muhtemel maç olarak görünebilir ama bu sadece maç başlayana kadar konuşulacak şeyler olacak. maç başladıktan sonra beşiktaş'ın bu sezon atanla*, karşılayanın* olmadığının farkedileceği, topun genellikle galatasaray'ın kontrolünde olacağı, beşiktaş'ın, sadece taraftarı olması nedeniyle evinde olacağı ama deplasmanda oynar gibi kontra atak oynayacağı maç olduğu görülecektir.

    ilk 15 dakikada her derbide olduğu gibi ev sahibi, taraftar desteğini de arkasına alarak daha atak, deplasman ekibi daha kontrollü oynar, bu maçta da beklenen bu. ama o ilk 15 dakika beşiktaş gol atamaz*, ondan sonra düşünemiyorum taraftarın "kartal gol gol" diye bağırırken, beşiktaş'ın şuursuzca ataklarını, işte o zaman ev sahibi olan beşiktaş, için işler tersine dönmeye başlayacak ve " kartal gol gol" diye bağıran tribünler, galatasaray'ın golünden sonra futbolcularına yönelik kötü tezahürat etmeye başlayacaklar, çünkü onlarda biliyor giden sadece maç değil, süper final 2.liği de gidiyor. ve maç bu durumlar altında, galatasaray'ımızın 3 puanı alıp evine döneceği maç olarak sonuçlanacak.

    bunları okurken hayal gibi şeyler yazdım diye düşünenler olabilir. ama ben geçen sene 28 kasım 2010 tarihi'nde, ali sami yen stadı'mızdaki son derbide yeni açik tibünü'nde bu tarz şeyler maalesef yaşadım ve yaşadık. geçen sezon* iyi değildik ama son derbimiz olması nedeniyle tribünler coşkulu, maç önünde futbolcularımızı her zamanki gibi tribünlere çağırıyor, onlara olan güvenimizi gösteriyorduk ama maç başladı ortada gibi görünen oyunda, hemen 8.dakika da penaltıdan guti topu kalemize gönderdi ve 1-0 yenik başladık birden maça, ilk yarı bu sonuçla biterken biz yine ümitli ve son derbi çeviririz diye düşünürken ikinci yarı da beklediğimiz gol gelmiyor iyice sabrımız taşıyordu derken 79. dakika da nobre durumu 2-0 yapıyor ve son dakika da kewell golü atarak 2-1 yeniliyorduk işte o zaman başlıyordu kötü tezahüratlar, "yönetim istifa" vs gibi. maalesef bu maçta da görüldüğü gibi istatislikler bazen yanıltmıyor, 28 kasım 2010 tarihi'ndeki maça çıkana kadar galatasaray, oynadığı son 5 resmi maçın, 1 tanesini kazanırken, ikisinde beraber kalıyor, ikisini de kaybediyordu. bu maçlarda galatasaray, 2 gol atarken, kalesinde 7 gol görüyordu. beşiktaş ise son 5 maçında, 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alırken; 7 gol atıp, 6 gol yiyordu.

    işte her takımın inişli çıkışlı durumları elbet olur ama bu sefer rüzgar tersine esiyor ve hep bizim arkamızda. bu sefer aynı durumları beşiktaş tarafı yaşayacak.

    (bkz: keser döner sap döner gün gelir hesap döner)

    başarılar galatasaray'ım ...
  • 25
    portekizlilerin derbilerde iyi oynamasından dolayı aynı zamanda euro 2012 için milli takıma seçilme isteklerinden dolayı, portekizliler bu maçta ellerinden geleni yapmaya çalışacaklardır.

    defans hattımız her zamanki sertliği gösterir ve melo yaşanan olaylardan sonra ekstra bir performans gösterirse 1-2 0-1 gibi skorlarla ayrılacağımızı düşünüyorum. ama şunu da unutmayalım bu maç (bence) bizim bu 6 maç içinde en zor maçımız olacaktır. galibiyet bizi rahatlatır ama beraberlik de kötü sonuç değildir bu maç için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın