resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 837
    hakan balta klasiği :

    şimdi size hakan balta’yı anlatacağım. hani zamanında milli takım’da bile sol bek ümit özat oynarken manisa’da hakan balta var kardeşim, niye milli takıma alınmıyor denen hakan balta. hani galatasaray’da son iki sezon öncesine kadar çok iyi oynayan, son iki sezondur uyur-gezer gibi sahada gezinen hakan balta.

    ama direkt balta üzerinden değil de, daha önce başıma gelmiş bir saha mevzusu üzerinden anlatacağım. anlatacaklarımın hepsi %100 yaşanmıştır, isimler bile aynı.

    olay dikilitaş’ın 1992-93 sezonunda 3.ligde oynadığı ilk maçın sonrasındaki ilk idmanda gerçekleşiyor. sezonun ilk maçı oynanmış, anadolu hisarı’na 4-1 mağlup olunmuş. yer levent’teki çilekli tesisleri. takım maçları toprakta oynuyor ama idmanlar çim sahada, bu da ayrı bir yazı konusu belki. takımın hocası ayhan akbin, kaptanı kerem alışık.
    ayhan hoca her golü tek tek inceliyor. takım 4 yemiş ama sahada kahkahalar eksik olmuyor, hoca öyle bir karikatürize ediyor ki, o kadar olur.

    özellikle anlatacağım gol yediğimiz ilk gol. hakan balta’nın yaptıklarının birebir aynısı.

    http://2.bp.blogspot.com/...JSk/s1600/balta1.jpg

    ayhan hoca anlatıyor. “rakip orta sahadan topu taşıyor. bütün savunma doğru yerinde. zeki tuttuğu sağ açık’a bakıyor, tamam yerinde, zeki’nin kontrolünde. şeref’le ismail santraforu kucaklarına almışlar, özer, sol açığı kontrol ederek kademeye yanaşıyor. güzel !”
    http://4.bp.blogspot.com/...czc/s1600/balta2.jpg

    “rakip orta saha topu hafif sağına doğru sürüyor, kademe kayıyor ama herkes doğru yerde. zeki sağ açığa bakıyor, biraz ileri gelmiş ama zeki’nin kontrolünde, yerinde. güzel !”

    http://4.bp.blogspot.com/...buI/s1600/balta3.jpg

    “adam topu bu sefer ileri doğru taşıyor. kademe sıklaşmış, araya oynama ihtimali yok, özer, sol açığı kontrolü altında tutuyor. zeki’nin adamı sağ açığa biraz yanaşmış, adam zeki’nin göreceği yerde duruyor. zeki topa bakıyor, gözünün ucuyla da sağ açığı kesiyor. güzel. “

    http://1.bp.blogspot.com/...vk4/s1600/balta4.jpg

    “zeki topa bakarken rakip sağ açığına doğru pas atıyor. zeki bir bakıyor, sağ açık demin ki yerinde değil. zeki’nin önünde bomboş topla buluşuyor. ortayı kesiyor, santrafor altı pastan golü yapıyor.
    bütün bu olanlar bir an zeki’nin gözleri önünden film şeridi gibi geçiyor. “ulan bu şerefsiz sağ açık deminden beri yerinde durmuyor muydu, ne ara gitti lan.” “
    ayhan hocayla zeki arasında bu canlandırmadan sonra bir dialog başlıyor:
    - zeki sen sağ açık oynayan çocuğu tanıyor musun?
    - yok hoca tanımıyorum.
    - tanımazsın tabi, yüzünü bile göremedin ki (kahkahalar)
    - ya hoca !
    - yalan mı oğlum. ama ben tanıyorum o çocuğu.
    - eski öğrenciniz mi?
    - yok lan, onun annesini tanıyorum. kendi de annesi de şerefsizdir bunların. (hoca daha anneyle ilgili çok daha çarpıcı açıklamalar yaptı ama, yazamıycam şimdi)
    - …..
    - tabii oğlum, eğer öyle olmasa, ne güzel yerinde duruyordu, niye ileri çıksın ki (kahkahalar)

    zeki’nin olayını biz her maç hakan balta ile yaşamıyor muyuz? tamamen aynı, balta adamı kontrol ettiğini sanıyor, bir de bakıyorsun adam fırlamış gitmiş.

    özet geçersem : bu sağ açıkların hepsi şerefsiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın