• 103
    kazanma hırsıyla kendine hayran bırakan ancak bencilliği ile de kendine antipati kurduran oyuncu. ben hayran-antipati skalasında antipati tarafına daha yakınım. sürekli stat kasıyor. gerçi durant varken bile böyleydi bu, o da gittikten sonra iyice istediği ortam oldu. etrafındaki isimleri körelttiğini düşünüyorum. kafalar sürekli westbrook'ta.

    bir sezonu triple double istatistiği yaparak bitiricek ki bu inanılmaz bir şey. ama tamamen kendi yorumum: bence, benim sıralamamda kendisi harden ve leonard'tan sonra gelmektedir. istatistik yapmak güzel ama bunu doğal yapmak güzel. sen rebound almak için savunmayı salıyorsan, faul atışlarında rebound almak için içeride duruyorsan bir guard olarak orda bir doğal olmama durumu vardır.
  • 104
    kendisi nasıl ribaund alıyorsa harden da aynı şekilde ribaund alıyor. hatta harden' ın savunmaya bakış açısı youtube videolarından görülebilir. sadece takımı başarılı olduğundan ve harden gerçekten de göze de hitap ederek hayvan gibi hücum ettiğinden bu kısım konuşulmuyor. uzunların box out yapıp da westbrook' un ribaundları toplamasında bence eleştirilecek bir yan yok. burada ancak şöyle bir istatistik ortaya konarak eleştiri getirmek mümkün. eğer uzunların, westbrook' a ribaund aldırabilmek adına yaptıkları box out sonucunda rakip takıma hücum ribaundu veriliyorsa, başka bir deyişle oklahama uzunlarının westbrook ribaund alsın diyerek ribaund kovalamak yerine sadece box out a odaklandıkları durumda rakiplerin hücum ribaundı sayısı, oklohoma uzunlarının ribaunda girdikleri durumlara kıyasla fazla ise, evet, westbrook takım savunmasına zarar veriyor denebilir. böyle bir istatistik var mı bilmiyorum. yani mutlaka vardır da benim elimde yok. bir takımın -elbette rakibe, maçın temposuna göre değişir ama- savunma ribaundu ortalaması düşmediği sürece ribaundun nasıl alındığı benim nazarımda çok önemli değildir. pek tabii ki uzunların ribaund kovalamak yerine hücum ribaunduna engel olmak için çabalaması da bir taktik olabilir. mesele işe yarayıp yaramamasıdır.

    edit: şunu da eklemem gerekiyor. elbette russell' ın ve harden' ın istatistikleri muazzam. ama ben gelecekte bu istatistiklerin tekrarlanabileceğini düşünüyorum. bu düşüncemin çıkış noktası yıllık yazıhane isimli enfes kitapta (ki şiddetle tavsiyemdir, spoersever herkes okumalı) kaan kural' ın popovich üzerinden yazdığı basketbol yazısıdır. artık basketbol eskiye kıyasla çok hızlandı. eskiden 5 adamın da görev tanımı keskin çizgilerle birbirinden ayrılırken artık çizgiler ortadan kalktı. dahası iyi savunma yapmak ayırt edici hatta şampiyonluk getiren bir özellik olamktan çıkıp bir gereklilik haline geldi ve farkı hücumlar yaratmaya başladı. uzun ve çok iyi bir ribaundçu tanımı bundan 15 20 yıl önce her takım için aranan bir özellikken günümüz basketbolunda o uzundan artık potadan biraz daha uzaklaştığında da etkili olması, skor tehdidi olması bekleniyor. yani önceden her işi yapabilen adamlar çok azdı ve özellerdi. gelecekte hem bunların sayısı artacak hem de artık basketbol daha hızlı oynandığından daha fazla hücum sayısı olacak. e daha fazla hücum demek de daha fazla ribaund, daha fazla skor ve daha fazla asist demek haliyle.
  • 106
    artık eşeğin bir tarafına su kaçırmaya başladı.

    ulan tripple double yapıyorsun tamam da 57 sayı atarak tripple double ne demek lan?

    57 sayı 13 raibund 11 asist ile nba tarihinin en çok sayı atarak gerçekleştirilen tripple double ını yaptı orlando karşısında. ayrıca bu kariyerinin 74. tripple double ı oldu.

    nba tarihinde en çok tripple double yapanlar;

    1- oscar robertson 181
    2- magic johnson 138
    3- jason kidd 107
    4- wilt chamberlain 78
    5- russell westbrook 74
  • 107
    dünkü maçı (bkz: 29 mart 2017 orlando magic oklahoma city thunder maçı) izleyenler mutlaka farketmiştir 57 sayı 13 ribaunt 11 asist istatistiği yanıltıcı olabilir. çünkü westbrook dün 80 sayı 30 ribaund 30 asist yapmış kadar etki etti maça. bu adamı izlemenin en güzel yanı spekülatif hareketleri veya inanılmaz enerjik smaçları falan değil. westbrook'u izlemenin en güzel yanı, adamın asla ve asla geri adım atmıyor olması. bir dakika bile yenilgiyi kabul etmiyor. fark 20 mi, sayı mı attı, kendini yırtıyor. bir lebron james fanı olarak şunu söyleyebilirim, şu an nba'in izlemekten en çok keyif alınan oyuncusu westbrook açık ara. yürüyedur...
  • 109
    bu sezon 1 triple double daha yaparsa oscar robertson' un 41 triple double ile yaptığı rekoru egale edecek. ayrıca 2 triple double sonrasında nba tarihinde tüm zamanların en çok triple double yapan 4. oyuncusu konumuna gelecek.

    http://i.hizliresim.com/NpDAJa.png

    mevcut durum;

    1-oscar robertson 181
    2-magic johnson 138
    3-jason kidd 107
    4-wilt chamberlain 78
    5-russell westbrook 77
  • 110
    bu adamı izleyememizin tek ndeni türkiye' deki yalakalık, salaklık, hukuksuzluktur. devletin başındaki adam biriyle kavga edince tüm ülke de onunla beraber kavga ediyor. devletin başındaki adam birini sevince tüm ülke de o kişiyi sevmeye başlıyor. böyle dangalaklık olur mu ya? sonra başkanlık sistemi vs. zaten var bu ülkede başkanlık sistemi, zaten var tek adam yönetimi. ama işte bu saçmalığın dışında kalan az sayıdaki insan sayesinde nispeten bazı şeylerin önüne geçilebiliyor. referandumda evet çıkarsa o az sayıdaki insan da yok edilerek ülke tamamen muz cumhuriyetine dönüştürülecek.

    böyle bir saçmalık olur mu ya? adamın takım arkadaşı türkiye' nin son 2 yılda aldığı karara göre terör örgütü sayılan bir grubun yöneticisini seviyor diye biz westbrook seyredemiyoruz. distopyalarda bile bu kadarı yazmaz. lanet olsun ya. o kadar ülke arasında bu ülkenin vatandaşı olduk ve bu döneminde olduk.
  • 119
    russell westbrook nba tarihini değiştiriyor. atıyor, attırıyor ve de ribaund alıyor ama birileri ona istatistik kasıyor diyor. sadece sayıya ya da ribaunda oynasa tamam ama adam asist için de istatistik yapıyor. yani egoist değil. hem atıyor hem attırıyor üstüne de ribaund alıp triple double yapıyor. şimdilik 42 ve iki maçı daha var.

    biz de acun efendinin kararıyla! bu adamı izlemekten mahrum kalıyoruz.

    te allahım ya...
  • 120
    kendisinden muhteşem bir tenisçi olabilirdi. oysa takım oyunu olan basketbolda sistemin parçalarının birlikte işlemesi gerekiyor. westbrook bir şekilde işlese de yöntemi belli olmayan bir oyuncu. kaan kural'ın deyimiyle topu eline aldığında ne yapacağını kendisi dahi bilmiyor ki takımı oynatsın.

    yine de seyir zevki yüksek bir oyuncu. istatistikleri şişirme olsa da en kötü birkaç tık aşağısını yapardı zaten. popovich gibi duayenlerin tercih edeceğini sanmam, istisnalar hariç şampiyonluk yarışında hiçbir zaman başı çekecek bir takımın parçası olacağını sanmıyorum. ama doğru hamlelerle tek seferlik peri masalı yaratması da mümkündür. mesela geçen sene klay thompson olmasa warriors'ı dağıtıyorlardı. finalde de allah kerimdi.

    bu sene çok zor ama ileriki senelere niye olmasın?
  • 122
    2017 sezonunu kapatmış oyuncu. artık kendi evinin bahçesinde bencillik yapmaya devam edebilir. takım arkadaşları yetersiz kalabilir ama adam onlardan sadece çift haneli asist sayılarına ulaşmak için faydalanıyor. kafa yapısı da değişmeyeceğinden takım başarısı kazanma ihtimali yok.

    eski takım arkadaşı durant'in başarılarını tvden izleyebilecek artık.
  • 123
    bizim neslimizin en büyük problemi hayatı eskilerde yaşamak ve tüm felsefesini oldies but goldies üzerine kurmaktır. cristiano ronaldo ve westbrook bunun en büyük kanıtıdır benim gözümde. o ağzınızın suyu akarak anlattığınız tüm eskilerden daha iyi olan bu 2 sporcuya artık saygı gösterme zamanı, onları izlemenin tadını çıkarma zamanıdır. çünkü 20 yıl sonra da über bir basketbolcu yada futbolcu çıktığı zaman '' abi ronaldo neydi ya!!'' ya da '' hiç westbrook gibi olamayacak.'' falan diyeceksiniz.

    bir kez olsun tarihe tanıklık etmenin mutluluğunu yaşamak yerine, insanların bencillikle suçladığı basketbol efendisidir. evet takım oyununu bilmiyordu, bencildi, durant hep onun arkasını topluyordu. ama geçen sezonki playoff serisinden bu yana bu adam bir oyuncunun takım içindeki önemine bakarsak ligin en değerlisi. ki takımı eğer batı konferansını 6.sırada* bitiriyorsa da benim gözümde emvipi !! emvipi !! emvipi !!
  • 124
    adam dünya gözüyle hepimize triple double ortalama izlettirdi. inanın bana eğer yapılabilecek bir şey olsa harden da çoktan yapardı bunu.

    bencil olmakla eleştiriliyor. triple double ortalama için asist yapmak ve ribaund almak gerek. daha önce de yazdım; ribaund konusunda takım arakdaşlarının ribaunda girmek yerine box out yaparak ribaundu westbrook' a bırakması da bir taktik olabilir. bunu eleştirmek saçma. ancak takım arkadaşlarının westbrook ribaund alsın diye ribaunda girmek yerine box out yapması, takımın ribaund ortalamasını aşağı çekiyorsa o zaman bu bir eleştiri konusu olabilir. asist rakamlarını da feriştahı gelse bencillik paydasında açıklayamaz zaten. bencil midir bu arkadaş? çok bencildir ama bencil olmasaydı da takımı bundan fazlasını yapamazdı.
  • 125
    bilal'e anlatır gibi anlatmaya çalışacağım.

    bu adama kimsenin kötü basketbolcu dediği yok. evet harika istatistikleri de var. ama bu adama sahip olan takımın şampiyon olma ihtimali yok! şimdi tek başına oynuyor ve harika istatistikler yapıyor diye bir sürü kişinin gözü boyanmış ve bu olayı doğa üstüymüş gibi görüyor.

    önce bireysel sonra takımı ele alacağım.

    bu sezon 31-10-10 istatistikleriyle oynadı ve 42 triple double yaptı. istatistik olarak ona en yakın isim harden ise 29-8-11 ile oynadı ve 22 triple double yaptı. aralarında aslında istatistiksel olarak wb lehine sadece 2 sayı ve 2 reb fark var. ama işte şu yuvarlanmış 10 sayısı çok şeyi sahte gösteriyor. istatistiksel olarak bu kadar yakın olan iki adamın oyun olarak aralarında dağlar kadar fark var. bu oyun stili onu sanki "tek başına savaşan kahraman" olarak gösteriyor. ama bunun gerçek tek bir adı var o da "bencillik".

    zaten maçları izlerken bütün takımın reb'leri wb alsın diye bıraktığını görebilir. bunda neredeyse herkes hemfikir. ama asist de yapıyor diyenlere şunu söylemek istiyorum. bu arkadaşımız ya sadece kendi atıyor ya da sadece direkt attırmak için kendi pas veriyor. bunun dışında kimsenin topu yönlendirmesine izin vermiyor(durant ile oynarken bile bu böyleydi, ona sonra değineceğim). harden ise hem atıyor hem attırıyor hem de başkalarının da oyunu yönlendirmesine izin veriyor. o yüzden daha başarılı oluyor, o yüzden 4-1 ile geçiyorlar, o yüzden biri bencil iken diğeri takımı yöneten kaptan oluyor.

    asist de yapıyor asist de yapıyor dediğiniz westbrook'un takımı ligin en az asist yapan 5. takımı. aralarında 2 reb dışında fark olmadan oynayan harden'ın takımı ise en fazla asist yapan 5. takım. sözü edilen ve maçlarda görülen bu bencilliği anlatan ufak bir istatistik bu sadece. son olarak "ama houston daha iyi takım" diyecek ezberciler varsa söyleyeyim. houston'ın oklahoma'dan bir farkı yok. sezon başında bir çok site houston'ı ancak play off mücadelesine girebilecek bir takım gösteriyordu.

    takım başarısına bakarak bir şeyler söylemek gerekirse westbrook'a sahip bir takımın şampiyon olma ihtimali yok. bu sezon tek başına ne yapsın goy goyu dönüyordu. e bu adam yıllarca durant ile oynamadı mı? hatta harden, durant ve ibaka ile birlikte oynamadı mı? sonuç hep hüsran ve öyle olmaya devam edecek. yanındakiler gittikçe istatistikleri arttı ama doğrusal olarak başarısı da azaldı. çünkü bu adam takım arkadaşlarını sadece aşşağıya çekiyor.

    eğer kafa yapısı değişmez ise önümüzdeki sezon 42 triple double rekorunu geliştirebilir ama play off oynayabilir mi orası şüpheli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın