*

  • 2
    yaklaşmakta olan grand slam. takvimin yoğunluğundan dolayı bir grand slam'in ertelenmesini çok zor görüyorum. ancak avustralya'nın içinde bulunduğu şu durumda düzenlenirse gerçekten çok tuhaf görüntülere tanık olacağız.

    şu an ailemden birisi yangınların yaklaşık 2000 km doğusunda, yeni zelanda topraklarında bulunan auckland city'de. ve orada bile gökyüzünün sıcak, turuncu, distopik bir rengi var. melbourne'de durumlar daha kötüdür muhakkak. ama belki de bu unutulmaz trajediyi gösterip, dünya kamuoyuna karşı farkındalık yaratmak için turnuvayı takvimdeki tarihinde düzenlemeliler. böyle düşünüyorum.
  • 3
    erkeklerde favorilerin şampiyonluk yolları:

    novak djokovic:

    1. tur - jan lennard struff
    2. tur - tatsuma ito
    3. tur - daniel evans
    4. tur - diego schwartzman
    çeyrek final - stefanos tsitsipas
    çeyrek final - roger federer
    final - rafael nadal

    djokovic'in tarafı: https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    rafael nadal:

    1. tur - dellien
    2. tur - delbonis / sousa
    3. tur - carreno busta
    4. tur - khachanov / kyrgios
    çeyrek final - thiem
    yarı final - medvedev / zverev
    final - djokovic / federer

    nadal'ın tarafı: https://pbs.twimg.com/...g&name=4096x4096

    roger federer:

    1. tur - johnson
    2. tur - krajinovic/qualy
    3. tur - hurkacz
    4. tur - dimitrov/shapovalov
    çeyrek final - berrettini
    yarı final - djokovic/tsitsipas
    final - nadal/medvedev

    federer'in tarafı: https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    daniil medvedev:

    1. tur - frances tiafoe
    2. tur - dominik koepfer
    3. tur - jo wilfried tsonga
    4. tur - stan wawrinka
    çeyrek final - alexander zverev
    yarı final - rafael nadal
    final - djokovic/federer

    medvedev'in tarafı: https://pbs.twimg.com/...g&name=4096x4096

    muhtemel çeyrek finaller:

    rafael nadal-dominic thiem
    daniil medvedev-alexander zverev
    matteo berrettini-roger federer
    stefanos tsitsipas-novak djokovic

    ilk turun dikkat çekici maçları:

    novak djokovic vs jan lennard struff
    daniil medvedev vs frances tiafoe
    marin cilic vs corentin moutet
    fabio fognini vs reilly opelka
    denis shapovalov vs marton fucsovics
    roberto bautista vs feliciano lópez
    dusan lajovic vs kyle edmund

    görüldüğü gibi nadal tek kol ve tek bacakla dahi oynasa rahatlıkla 4. tura kadar gelebilir. 4. turda eğer kyrgios'un da ekstrem bir performans ortaya koyabileceğini düşünmüyorum. ayrıca medvedev'in tarafında 4. turda muhtemel bir stan eşleşmesi var. tahminim stan'in medvedev'e ciddi problem çıkartacağı olacaktır. bu da nadal'ın final yolunu direkt aralayacaktır. muhtemel bir djokovic-nadal finali ön görüyorum. nadal'ın 2017 ve 2019 us open kuraları herhalde tarihin gelmiş geçmiş en basit kuralarıydı ve şampiyonlukla sonuçlanmıştı. burada şampiyon olamaması yalnızca djokovic'in form durumuna bağlı.

    kadınlarda favorilerin şampiyonluk yolları:

    ashleigh barty:
    1. tur - lesia tsurenko
    2. tur - rebecca peterson
    3. tur - elena rybakina
    4. tur - petra martic
    çeyrek final - petra kvitova
    yarı final - osaka/serena
    final - karolina pliskova

    barty'nin tarafı: https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    naomi osaka:

    1. tur - marie bouzkova
    2. tur - saisai zheng
    3. tur - strycova/venus/gauff
    4. tur - sofia kenin/sloane stephens
    çeyrek final - serena williams
    yarı final - ashleigh barty
    final - karolina pliskova

    osaka'nın tarafı: https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    serena williams:

    1. tur - anastasia potapova
    2. tur - tamara zidansek
    3. tur - qiang wang
    4. tur - johanna konta/yastremska
    çeyrek final - naomi osaka
    yarı final - ashleigh barty
    final - karolina pliskova

    williams'ın tarafı (osaka ile aynı çeyreklik dilimde): https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large

    karoline pliskova:

    1. tur - kristina mladenovic
    2. tur - coco vandeweghe
    3. tur - anastasia pavlyuchenkova
    4. tur - vondrousova/kerber
    çeyrek final - elina svitolina
    yarı final - bencic/halep
    final - barty/osaka/serena

    pliskova'nın tarafı: https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=small

    muhtemel çeyrek finaller:

    ashleigh barty-petra kvitova
    naomi osaka-serena williams
    belinda bencic-simona halep
    elina svitolina-karolina pliskova

    kadınlarda ilk turun dikkat çekici maçları:

    s.williams vs potapova
    k.pliskova vs mladenovic
    vondrousova vs kuznetsova
    sevastova vs tomljanovic
    v.williams vs gauff
    sabalenka vs suárez navarro
    keys vs kasatkina
    vekic vs sharapova
  • 6
    inanılmaz geçen nick kyrgios-karen khachanov maçı ile birlikte 3. tur maçları sona erdi. şu ana kadar erkeklerde kayda değer büyük bir süpriz olmadı. ancak ufak çaplı bir süpriz olarak değerlendirebileceğimiz 8 numaralı seribaşı berrettini'nin 2. turda tennys sandgren'a yenilmesi ve stefanos tsitsipas'ın 3. turda raonic'e kaybetmesi oldu. berrettini geçen sezon büyük bir çıkış yapmıştı fakat yüksek numaralı bir seribaşı olmasına rağmen buradaki zayıf karınlardan birisiydi. o yüzden büyük çaplı bir süpriz olarak değerlendiremeyeceğimizi düşünüyorum. tsitsipas ise geçen sezonun son 2 slam'inde maç kazanamadı. o yüzden burada yine bir düşüş yaşayacağını öngörmüştüm açıkçası.

    bugün 19 numaralı seribaşı john isner, stan wawrinka karşısında 1 set ve 2. sette de 2 break geride iken maçtan çekildi. böylelikle 4. turda beklenen medvedev-wawrinka eşleşmesi ortaya çıktı. ayrıca müthiş geçen maçta nick kyrgios, karen khachanov'u 6-2, 7-6 (5), (6) 6-7, (7) 6-7 ve 7-6 (8) ile yenerek bir diğer beklenen eşleşme olan nadal-kyrgios eşleşmesini ortaya çıkarttı. kyrgios avustralya seyircisi ile yine bütün oluyor fakat ilk servislerindeki en ufak bir düşüş oyununda ciddi kırılmalara yol açıyor. nadal maça biraz yüksek viteste girerse 3 sette bitirmemesi için hiçbir sebep yok. üzerine yoğunlaşması gereken ve farklı şeyler denemesi gereken kesinlikle kyrgios. maçın ilk oyununda ise kyrgios 255 km/h'lik bir servis attı ki hemen hemen 15 yıllık bir tenis izleyicisi olarak canlı izlediğim bir maçtaki en hızlı servis oldu.

    6 günlük tüm maçları teker teker değerlendirmek çok zor fakat bugünkü maç* muhtemelen turnuvanın şu ana kadarki en iyi maçı oldu. ikinci sıradaki maç ise (bkz: #2850634).

    kadınlar tarafında ise her zaman olduğu gibi bol bol seribaşı ilk 3 turda havlu attı fakat şu ana kadar havlu atmasını beklediğim kvitova, bencic ve halep üçlüsünden yalnızca bencic bugün anett kontaveit'e yenilerek elendi. aslında bencic'in 2. turda ostapenko'ya kaybetmesini bekliyordum fakat yakın geçen 2 sette 7-5, 7-5 ile kazanmasını bilmişti. kvitova'nın ise siniakova'ya daha ilk turda takılabileceğini düşünüyordum ancak kvitova sadece 1 oyun kaybederek beni susturdu ve 4. tura kadar geldi. 4. turda, 3. turda madison keys'i eleyen yunan raket maria sakkari ile oynayacak. halep'ten yine kvitova'da olduğu gibi bir ilk tur şoku bekliyordum ancak jennifer brady yeteri kadar etki yaratamadı ve halep de beni yanıltan formu ile 4. tura kadar geldi.

    tüm eşleşmeleri vermeden önce muguruza'ya ufak bir parantez açmak istiyorum. kyrgios-khachanov maçı sırasında muguruza 5 numaralı seribaşı svitolina ile oynuyordu. 2018'in wimbledon'ından bu yana tepetaklak giden muguruza'dan eser görmedim. ilk tura ilk sette elemelerden gelen ve dünya 155 numarası olan shelby rogers tarafından bagıl yemişti. ama oradan müthiş döndü, maçı kazandı ve bugün (3. tur maçında) svitolina'ya göz açtırmadı. 6-1 ve 6-2'lik setlerle kazandı. bana göre şu anda turnuvanın kadınlar tarafındaki gizli favorisi.

    muguruza hakkında 2. bir konuya değineyim. bunun yeri tam olarak burası değil fakat kadın oyuncularda tenis kalitesi ile magazinsellik tamamen ters orantılı maalesef. kadın tenisçilerin önemli bir kısmında da modellik, oyunculuk, mankenlik vb. istekleri gayet olabiliyor. bunu en iyi yöneten muhtemelen sharapova idi fakat çoğu oyuncuya bu yaramıyor. son dönemlerdeki eugene bouchard bunun en iyi örneği olabilir. kadının son 4-5 yılda kazandığı maç sayısı, kameralar karşısında soyunma sayısından daha az olabilir. kısacası muguruza'da da hafiften böyle bir hava vardı fakat bu sezonun başına farklı girdi. umarım böyle de devam eder.

    erkekler 4. tur eşleşmeleri:

    nadal-kyrgios
    monfils-thiem
    medvedev-wawrinka
    rublev-zverev
    sandgren-fognini
    fucsovics-federer
    raonic-cilic
    schwarzman-djokovic

    kadınlar 4. tur eşleşmeleri:

    barty-riske
    sakkari-kvitova
    gauff-kenin
    jabeur-wang
    kontaveit-swiatek
    mertens-halep
    muguruza-bertens
    kerber-pavlyuchenkova
  • 7
    erkekler 4. tur mücadelesinde rafael nadal ile nick kyrgios karşı karşıya gelecek. oldukça gergin bir maç olacağı kesin çünkü ikilinin araları hiç de iyi değil. zaten kyrgios gibi bir karakterler iyi olmak da zor. nadal zorlanmadan 3-0 ile gelecek kyrgios ise çok zor bir maçtan çıktı. khachanov'u 6-2, 7-6, 6-7, 6-7 ve 7-6'lık setlerle 3-2 yenerek nadal'ın rakibi oldu.
  • 8
    rafael nadal'ın final yolunun bir hayli zor olduğu turnuva. neredeyse top 3 oyuncuyu zorlayacak bütün oyuncular nadal'ın karşısına çıkacak. buradan çıkmayı başarabilirse çok iyi bir iş yapmış olacak. ama zorlanacağı için de finalde pek şansı olacağını düşünmüyorum.

    novak djokovic tarafı da fena değil ama djokovic'in zorlanmadan yarı finali görmesi yüksek ihtimal. roger federer'in diğerlerine göre lokum gibi bir fikstürü var ve onun da yarı final yapması çok yüksek ihtimal. ama federer'in djokovic karşısında pek şansı olduğunu sanmıyorum. djokovic'in de turnuvayı kazanmasını bekliyorum ki zaten turnuvanın favorisi konumunda kendisi.

    kısacası son 16'dan sonrası başlıyor ve bizi çok güzel maçlar bekliyor. turnuvada pek fazla sürpriz olmadı ve zorlu, heyecanlı maçlar olacak. umarım herhangi bir sakatlık yaşanmaz ve beklediğimiz gibi seyir zevki yüksek maçlar izleriz.
  • 9
    bugun kyrgios mukemmel bir seyirci destegiyle khachanov’u yenerken, dun federer karsisinda mukemmel oynayan super tie breakte 8-4 one gecen bir diger avustralyali millman’a ise hicbir destek yoktu hatta federer taraftari daha fazlaydi. acaba millman da maci bugunku kortta oynasaydi bir seyler degisir miydi. ya da federer olmasindan dolayi cok fazla mi yabanci vardi macta anlamadim ama bana garip geldi.
  • 10
    az önce biten maçta nadal zorlanmasına rağmen yerel kahramanlardan ve arasının iyi olmadığı nick kyrgios'u 6,3 3-6, 7-6 (6) ve 7-6 (4) ile yenerek çeyrek finale çıktı ve final yolundaki -bence- en önemli engelini kaldırdı. kyrgios'un bu maçı kazanabilmesi için ilk sette daha keskin olup rallilerde daha iyi kalması gerekiyordu fakat erken break verince ilk set ve bence maç gitti. aslında maç boyunca ilk servislerini %75 ile buldu ki bu inanılmaz bir oran fakat 2. servisine kaldığında puanların yalnızca %37'sini kazabilince nadal gibi bir oyuncuya karşı ancak 1 set alabiliyorsunuz. 4. sette yine erken break verdikten sonra nadal'ın maç için servis attığı oyunda servis kırıp sete ve maça geri dönmesi yine muhteşemdi ancak bunu iyi bir tie-break oynayarak taçlandıramadı ve kaybetti.

    (bkz: #2844096) entry'mde bahsettiğim gibi stan, medvedev'e problem çıkarttı ve 5 sette 4 numaralı seribaşı medvedev'i turnuva dışına itti.

    kadınlarda muguruza yine dolu dizgin yoluna devam ediyor ve halen benim favorim konumunda. kerber ise ilk seti kazanmasına rağmen anastasia pavlyuchenkova'ya 3 sette kaybetti. pavlyuchenkova'nın da bu avustralya'daki 2017 ve 2019 ile birlikte 3. çeyrek finali oldu. daha önce hiçbir slam'de yarı finali yok ve burada da muguruza ile eşleşti. işi zor olacak.

    erkekler çeyrek final eşleşmeleri:

    rafael nadal - dominic thiem
    stan wawrinka - alexander zverev
    tennys sandgren - roger federer
    milos raonic - novak djokovic

    kadınlar çeyrek final eşleşmeleri:

    ash barty - petra kvitova
    sofia kenin - ons jabeur
    anett kontaveit - simona halep
    garbine muguruza - anastasia pavlyuchenkova
App Store'dan indirin Google Play'den alın