resim
Wilfried Stephane Singo
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Bek
Yaş:24
Boy:1.90
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 60
    okan hoca’nın çok istediği konuşulan ama neden istediği bir türlü konuşulmayan oyuncu. singo konusunu detaylandırarak hocanın şl’de nasıl bir oyun planıyla sahaya çıkmak istediğine, singo gelirse neler katabileceğine ve transferin risklerine bakalım.

    hocanın “stoperde oynayabilen sağ bek” istemesinin en temel nedeni şampiyonlar liginde birebir eşleşmelerde 3-3-4’ü kullanacak olması. şampiyonlar liginde karşılaşacağı takımların çoğu 4-3-3 ve türevleri dizilişlere sahip olacağı için hoca stoperinin bekleşmesini istiyor. bu oyuncu kuvvetle muhtemel hızlı bir kanat oyuncusu olacağı içinde “atletik” bir bek olmasından yana kullanıyor tercihini.

    biraz hafızamızı tazeleyelim. hoca 3-3-4’ü en son iç sahada tottenham’ı paspas ettiğimiz karşılaşmada kullanmış ve baya bi sonuç almıştı. bek olarak stoperleşmesini bekleyeceğimiz oyuncu normalde kaan olmalıydı fakat hoca kaan’ı stoperin merkezine alıp, atletik olan sanchez’i kanat oyuncusu son ile eşleştirmişti. eğer o gün kaan, son ile eşleşseydi maçın seyri farklı yönde gelişebilirdi. ayrıca, o gün tottenham’ın bizden beklediği 4-4-2 basacak olmamızdı fakat yanılmışlardı ve baskıdan çıkmakta zorlandılar…

    neyse dönelim singo’ya. singo kariyerindeki 200 maçın sadece 25’ine sağ bek olarak çıkmış bir oyuncu. geçen sene ise sadece 3-4 “özel” maçta sağ bek olarak yer almış. bu maçlarda psg ve barcelona gibi bekinizin kanat oyuncusuna atletizmi ve fiziksel gücü ile cevap vermesi gereken maçlar. bence bir oyuncuya “stoperleşen sağ bek” demek için o oyuncunun kariyerinde iki mevkiyi neredeyse yarı-yarıya oynaması önemli. örneğin; pavard, kounde ve klostermann neredeyse bu dengeyi sağlamış oyuncular.

    işte ikilem bence burda ortaya çıkıyor. sadece şampiyonlar ligindeki “özel” maçlar için singo’ya 30 milyon üstü bonservis vermeye değer mi? çünkü süper ligde ister istemez çoğu maçta topa hakim olacaksınız ve bekinizin ayak kalitesine bir noktadan sonra ihtiyaç duyacaksınız. bu noktada hem daha fazla bek tecrübesi bulunmasıyla hemde ayak kalitesinin singo’ya göre daha iyi olması ile pavard bir adım öne çıkabilir. bunun yanı sıra, pavard’a vereceğim bonservis bedeli veya kiralama bedelinin daha az olması ile sol stopere bütçe ayırabilirim. sol stopere bütçe ayırmam çok önemli çünkü 3-4-3 veya 4-2-3-1 ne oynarsam oynayayım farketmez “sol stoperiminde” en azından ortalama bir atlet olması lazım şampiyonlar ligi için.

    hocanın düşündüğü oyuncu tipi üzerinden 3’lüye döneceğimiz neredeyse garanti gibi gözüktüğüne göre taca çıkacak oyuncu ya lemina ya sara olacaktır. ben duran top tehtidi yüzünden sara’yı kesemeyeceğini düşünüyorum.

    ek olarak şunuda eklemek istiyorum diyelim stoperleşen sağ bek alındı ve lemina taca çıktı. lemina orta sahayı yedekleyeceği için bu durumda hoca yedek defansif orta saha transferi düşünmüyor olabilir.

    sonuç olarak, bize gelirse atletizmi ile kesinlikle fark yaratır fakat bazı soru işaretleri ve bonservis bedeli ile beni düşündürmüyor değil.
  • 63
    torino'da izlediğimde kanat bekiydi, ligue 1 izlemeyi de severim aslında ama kendisinin stoper performansına çok dikkat etmedim. ne desem yalan olur.

    lakin takıma transferi konusunda bir konu kafamı karıştırıyor. anladığım kadarıyla biz kendisini sol stoper düşünüyoruz. bu sağ - sol işlerine çok takılmam normalde. fakat kendisi sağ kanat bekinden stopere geçen bir adam olduğundan, solda ne yapar tam oturtamıyorum. davinson'u çeksek, onun da verimi düşüyor solda. beke atıp, eksta bir stoper almak için de kaynak gerekir. o hiç olmaz. bakalım neler olacak?
  • 65
    okan buruğun oyun şablonunda beklerden birinin stoperleşebilmesi önemli. eren ve jacobs oldukça atletik oyuncular, geri dönüşleri çabuk yapabiliyorlar ancak onların kondisyonunu hücumda kullanmak, orada artı bir sağlamak bizim için daha önemli, çünkü lig maratonunda tüm sezonu rakip sahada oynuyoruz. sağ beke gerektiğinde stoper de oynayan bir oyuncu alınması demek takım atağa çıktığında geride güvenle bırakabileceğimiz bir bek oyuncusu alıyoruz kısacası daha kaliteli bir kaan ayhan arıyoruz demektir. davinsonu güzel tamamlayacak bir transfer olur eğer olursa. ben mantıklı buluyorum transferini, hem defans hem de takım hücumu esnasında pozisyon bilgisi ile takım savunmasına da bu şekilde sınıf atlatabiliriz. bütün stoperlerimizin davinson kadar kaliteli olmasına gerek yok, doğru kurguyla takım savunmasını pozisyonel anlamda kaliteli bir şekilde sağlamak önemli.
  • 66
    5+20ye alınmasını çok istediğim oyuncu. takımda davinson, barış, osi fiziksel anomali olarak tanımlayabileceğimiz oyuncular. bu oyuncuların arasına katılmış olur alırsak singo da. ayrıca belli ki asimetrik bir diziliş düşünüyoruz bu sene, sol bek ileri çıkacak, sağ bek stoperleşip üçlü gibi duracağız hücum ederken arkada. hazırlık kampında köhn'ün performansını gördük, jakobs'un katkısını gördük, eren'in ligin ilk maçında gidip golü attığını gördük. singo stoperleşebilen sağ bek tanımına en uygun profillerden biri, bu yüzden listemizde en üstlerde olduğunu düşünüyorum. eğer kendisi olmazsa bence bizimkiler pavard'ın kapısını çalacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın