• 1
    2019 - 2020 süper lig cemil usta futbol sezonu için geçersiz bir cümledir.

    çünkü yaz transfer döneminde tamamen hocanın tercihleri ile linnes kadro dışı bırakılmış, mariano ve yuto satılamamış. stopere bir adam daha transfer edilememiştir. bunun yanında futbolcu tercihleri ile beraber sistem tercihi de bizim rezalet bir futbol izlememize sebep olmuştur.

    rakiplerimizin kadro kalitesi bizim çok gerimizde olmasından mütevellit farkı açamadılar. yoksa iş işten geçmişti.

    elinde taylan gibi bir potansiyel, ömer bayram gibi çıkışta bir orta saha, şener gibi üç aşağı beş yukarı ne vereceği belli olan bir bek, emre mor gibi kilit açabilen bir kanat oyuncusu, adem büyük ve andone gibi işin emek kısmını ortaya koyan forvet oyuncuları, jimmy durmaz gibi orta saha özellikli kanat futbolcusu var. sen bunların hepsini elinin tersiyle itip hâlâ selçuk, mariano, yuto, belhanda ve babel diyorsan yani forma adaletini ve rotasyonu öldürüyorsan hiçbir sözün inandırıcılığı kalmaz.

    hakkaniyetin olmadığı hiçbir yerde başarı ve huzur ortamı sağlanamaz. bu bir ülke içinde geçerli bir futbol takımı içinde geçerlidir. çünkü kimse aptal değil. ne izlediğini ve ne izlemediğini pek âlâ biliyor.

    edit: eksiltme
  • 3
    büyük yanılgılar içeren cümle.
    zira taraftar linens kadrodışı kalırken sabretti, 9 maçta 7 gol atılırken sabretti, hatay maçında elenmenin eşiğinden dönülürken sabretti, belhanda tüm yetersizliğine rağmen oynatılırken sabretti, gol gereken maçta falcao çıkartılırken sabretti, 2 puanlı gençler birliği farkı kaçırırken sabretti, emre mor oyuna girsin diye 85'inci dakikaya kadar sabretti.
    artık yeter, artık sağa sola suç atmadan, dış güçler saçmalığını, tff ile hesaplaşma takıntısını bırakıp bize oyunum neden böyle ikinci lig seviyesinde olduğunu açıklama vakti.
    sezon sonunda konuşacağımlı yıllar geride kaldı.

    hiç kimse milyonlarca avronun çöp olması karşısında susamaz, susmamalıdır!
    hoca da çıkıp konuşacak takım içinde sorun çıkartan varsa söyleyecek eğer böyle bir şey yoksa da neden takımı oynatamadığını açıklayacak!
  • 5
    şampiyon olduğumuz son 2 sezon için bu aylar verilse tamam sabredelim. verildi de zaten ara ara. ilk sezon rakibimiz yoktu neredeyse. son haftaya kadar demirören destekli fenerbahçe rakibimiz olmaya çalıştı, geçen sene hükümet destekli başakşehir rakibimiz olmaya çalıştı, bir rakibimiz küme düşmemeye oynarken diğeri iç çekişmeleriyle uğraşıyordu. beklemek taraftara koymazdı çünkü ligin açık ara en iyi kadrosuna sahiptik ve üstelik akıllarımızda ' vay be şu maçta ne top oynadık' diyeceğimiz tek bir maç bile olmadı koskoca 2 senede. buna avrupa maçlarıda dahil. ancak bu sene fenerbahçe' nin şampiyonluğu için neredeyse trumph bile devreye girecek. üstüne trabzonspor' da var. biz puan toplayamadığımız için beşitaş' ı da koparamıyoruz ligden. elimizde de ayrı ayrı 11 çıkarsak ilk 2 ' ye girecek kadro varken, kusura bakmasın kimse ocak ayına kadar sabredemem. bu kadroyu ben kurmadım.
  • 6
    muslera-mariano,luyindama,marcao,yuto-nzonzi,seri,belhanda(lemina)-feghouli,babel,falcao... takımımızın mevcut ideal 11'i bu şekilde. baktığımız zaman mariano, belhanda ve feghouli dışındaki bütün oyuncular fatih terim döneminde alınmış. alınmayanların içinde bulunan belhanda zaten hocanın prensi konumundayken feghouli de geçen sezon ikinci yarı performansıyla şampiyonluğu getirmiş. şimdi bu durumda ben hala ocak ayına kadar süre istenmesini kabul etmiyorum. ne yapacağız ocak ayında? bu alınan oyuncuların hepsi gönderilip yeniden kadro mu kurulacak? hayır hocam elinde gerçekten çok iyi bir kadro var. bu kadro için zaman istersen kabul ederim ve sabrederim. ancak ara transfer dönemini işaret ederek şu muhteşem oyuncu kadrosunun güçlendirilmesi için zaman istersen kusura bakma sabredemem. bu kadro çok da iyi futbol oynar. tempolu hücum futbolunu da oynar; çok koşup savunma da yapar. bunu da sen bahanesiz oynatacaksın.
  • 7
    sabredeceklerini zannetmiyorum ki bence sabretmemekte haklılar da. şahsım adına en fazla milli takım dönüşüne kadar sabrederim çünkü bu sözün de oyunun da açıklaması yok canımdan tatlı hocam. bu sene başarısız da olabiliriz hiç sorun değil hocam senin kredin bir başarısızlıkla gidecek bitecekse zaten bizden de cacık olmaz tek istediğimiz senin de özlediğimiz takımı özlediğimiz hocayı bize göstermen.
  • 9
    sezona kötü giriş yapmış galatasaray teknik direktörü söylemi.

    bu söylemi beşiktaş için abdullah avcı, fenerbahçe için ersun yenal söylese durur düşünürsün? acaba mı diye.

    ama bunu sana 8 şampiyonluk kazandırmış, hatta geçmişini boşver geçtiğimiz 2 senenin şampiyonu bir teknik direktör diyorsa düşünmeden kabul edersin, etmek zorundasın.

    adam çıkmış açık açık ben yanlış yaptım diyor.

    ben şahsen ocak değil mayıs ayına kadar bekleyip seneyi komple çöpe atmaya razıyım, sabırsız taraftarımızda ocak ayına kadar beklemeli.

    fatih terim başarısızsa zaten çeker gider, istifa konusunda bu ülke vatandaşının ondan öğreneceği çok şey var.
  • 10
    kabul etmiyorum ve etmek zorunda da değilim. değiliz hiç birimiz. santrforunda falcao-andone, orta alanında seri-nzonzi-lemina, kalende muslera, defansın ortasında luyindama-marcao varken sabredeceksin demek pardon da deli saçmalığıdır. biz her maç 3 puan alınacak demiyoruz ama ne oynadığını bilen, amacı belli, rotası belli bir oyun görmek istiyoruz. bunu da fatih hoca’dan bekliyoruz. fatih terim’in her dediğine kayıtsız şartsız katılmak veya uymak zorunda da değiliz. kendisinin görevi bu takıma düzgün oyun oynatmak. olabilirse şampiyon olmak. konya’nın, göztepe’nin 3’er-4’er gol atarak oynadığı sezonda biz 7 maç 6 gol üretebiliyorsak -ki bu gollerin üçünü 8 kişi klamış rakibe atabildik- sorumlularına “neden” diye sorarız. kimse aziz yıldırım’ın ağzına bakan fb taraftarı gibi olmamızı bekleyemez. terim bize sabredin demek yerine “oyunumuzu toparlayacağız” demelidir. istifa etsin falan demiyorum. fatih hoca artık işine kanalize olsun. tek beklentim budur.
  • 13
    (bkz: 27 ekim 2019 beşiktaş galatasaray maçı)

    her sezon aynı şeyleri duyuyoruz.
    ocak ayına dek sabredelim, sezon sonuna kadar sabredelim.

    eyvallah bak sabrediyoruz ama değişen bir şey yok.
    takım geçtiğimiz sezona göre neredeyse %50 değişti ama hâlâ boktan futbol devam ediyor.

    allah yukarıda fatih hocamı çok seviyorum, biliyorum ki o da bizim kadar mutsuz ama biz de kahroluyoruz be hocam.

    söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil :(
  • 23
    ocak ayında lider ile aramızdaki puan farkı iki hanelere çıkarsa ve olası lider de fenerbahçe olursa ocak ayında gelecek değişikliklerin ne işe yarayacağını merak etmekteyim. bu yıl rakip taraftarı olmayan başakşehir değil. üstelik sayemizde beşiktaş da dirildi. trabzonspor malum. ocak ayında da muhtemelen artık bu yılı feda deyip gelecek yılın planlaması ile önümüz 10 yılın galatasarayı dizayn edilecek bahanesi ile klasik toparlanması yıllar alan burhanlı döneme gireceğiz. daha önce seyirci bu filmi çok gördü hocam. bu defa verilen erken tepkilerin nedeni geçmiş dönemde yaşanan tecrübeler. ligin belki de en komple takımı hücum hattında dönüp bakmayacağımız jahovic, fofana gibi isimlerin oynadığı yenimalatyaspor kadar top oynamıyor, skor üretemiyor. gerçekten komedi.
  • 24
    sanki inanılmaz profesyonel transfer dönemleri geçiriyormuşuz gibi gene dile getirilen oyalama cümlesi. kimsenin as kadrosunda oynayan adamı alacak maddi gücümüz olmadığına göre nerede aylardır top görmemiş adam varsa gidip talip olacağız. durumumuzu bilmeyen olmadığı için neler neler isteyecekler bizden kim bilir. transfer döneminin son günü lig başlamışken biten transferlerimizin maç kondisyonu kazanması takıma sisteme alışması derken ligin son 4 haftasında dosta güven düşmana korku salabiliriz diye düşünüyorum.
  • 25
    hocayi anliyorum, ama sahsen bu soylemi kabul etmem icin soyle olmasi gerekir. hoca der ki, arkadaslar benim kafamda 4-3-3/4-1-4-1 dizilen, yerden ayaga hizli paslarla pozisyon yaratan, tempolu oynayan bir takim var. bu oyuncularla bu oyun olmuyor. bu oyuncularin cogu da benim aldirdigim, birinci tercihim olan oyuncular degil, onceki donemlerden veya yonetimin bedelsiz havuzundan razi oldugum oyuncular. ben ocakta bu oyunculari degistirecegim. ocaga kadar da kafamdaki sistemden feragat edip, eldeki oyunculara daha uygun bir oyuna donecegim. bunu da sahada goruruz. ornegin ceza sahasinda cogalma, pozisyon uretme problemini cozmek icin oynadigi her macta iyi ve istekli oynayan adem oynamaya baslar ve daha direkt, daha tempolu bir 4-4-1-1'e doneriz. veya kanatlara islerlik kazandirmak icin 3'luye doner, yine sezonun su ana kadar en iyisi omeri leminayla beraber kanat beki olarak kullaniriz. hic olmadi su an oynanmaya calisan futbolda takima fiziksel olarak handikap yaratan, topu geri kazanma suresini uzatan, fiziksel olarak gereken mucadeleyi veremeyen mariano, feghouli, falcao, babel gibi oyuncular yerine sener, emre tasdemir, lemina, omer, adem, andone vb daha dinamik oyunculari tercih ederiz.

    ancak hoca bu soylemin ikinci kismina maalesef hic girmiyor su ana kadar. dizilisimiz, savunma planimiz, hucum planimiz sanki mutlak birer dogruymus ve degistirilmesi teklif dahi edilemezmis gibi davraniyor. bunun yaninda sanki oyuncu havuzumuz da 13-14 kisilikmis gibi birkac isim disinda hep ayni oyunculara sans veriyor. bu durumda da maalesef bu soylem bosa cikiyor. cunku sorunlar dogru teshis edilmis olsa da cozum uretme konusunda gereken efor sarf edilmemis oluyor. 27 ekim 2019 beşiktaş galatasaray maçından sonra hoca en azindan oyuncu konusundaki inadindan vazgececegini isaret etti. darisi sistem konusundaki inadina diyorum. su anda bulundugumuz nokta idealist degil, pragmatik olunmasi gereken nokta ve fazla hata yapma luksumuz de kalmadi maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın