resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 23423
    sene sonu gitmelidir diyenler ne içiyor merak ediyorum.

    geldiğinden beri şampiyon oluyor. jesus mu tokatlamadı, mourinho mu tokatlamadı hepsini huni taktırarak gönderdi ülkeden. kaçarak gittiler.

    kırılmadık rekor bırakmadı. kadıköy’ü evimiz yaptı. avrupa da yok diyenleri bu sezon madara etti. bunları bir büyük takımda yapması gerektiği gibi yaptı.

    ya galatasaray’a gelmeden peki?

    akhisar’la türkiye kupası kazandı.
    başakşehir’le şampiyon oldu.

    var mı fatih terim harici yanına yaklaşabilen teknik direktör?

    sene sonu gitmeliymiş!

    neye göre?

    başarıysa süper ligde arkasına bakmıyor, liderlikten düşmüyor. avrupa da 16 yapıyor.

    oyunsa, bayern münihler, tottenhamlar, liverpoollara karşı oyunun kralını oynadı.

    juventus’a tarihinde olmayanı yaşatıp 5 attı.

    süper ligde hala 4 puan önde ve liderlik vermeden 4. şampiyonluğuna gidiyor. ve bunu yaparken 12 tane şampiyonlar ligi maçı oynamışken yapıyor.

    takımda bir ara 9 kişi sakattı, yine yapıyor.

    bir teknik direktörden ne istiyorsunuz daha sahi?
  • 23424
    takımı şampiyon yapamasa bile gitmemesi gereken hocamızdır. hatta uzun süreli kontrat imzalanmalı.

    wenger tam 22 yıl boyunca arsenal'i çalıştırdı ve ligde sadece 3 kez şampiyon oldu.
    ferguson 27 yıl boyunca m. united'ı çalıştırdı ve ligde 13 kez şampiyon oldu. 2 kez de şampiyonlar ligi kupasını kaldırdı.
    simeone 15 yıldır atl. madrid'i çalıştırıyor. bu süre zarfında 2 lig ve 2'de avrupa ligi şampiyonluğu var.
    guardiola 10 yıldır city'i çalıştırıyor. 6 lig ve 1 şampiyonlar ligi kupası kazandı.

    istatistik olarak en iyisi guardiola ama bak o bile 4 kez karavana atmış. city, ilk karavanada "pılını pırtını topla ve git!" demedi. git deseydi şu an belki de o kupalar olmayacaktı.
    ferguson, takımını 14 yıl şampiyon yapamamış. ilk tökezlemede git denseydi, devamındaki başarıları kazanabilirler miydi?
    bizde ise durum tam tersi,
    3 yıldır takımı çalıştıran ve bu sürede 3 kez şampiyon olan hocaya katlanamıyoruz. 4. yılında da son 4 haftaya girilirken 4 puan farkla lideriz. allah izin verirse bu yıl da takımı şampiyon yapacak ve geldiğinden bu yana takım 4 sene üst üste şampiyon olmuş olacak.
    başarıları sadece bununla da sınırlı değil.
    m. united, liverpool, juventus gibi büyük takımları madara etti. herkese kök söktüren münih, bizim karşımızda mala bağladı. bu yıl şampiyonlar liginde son 16'ya kaldık. şanssızlıklar yaşamasak belki çeyrek finale bile kalabilirdik.

    ortada muazzam başarılar var ama birçok yerde gitsin deniyor.
    ya allah aşkınıza daha ne yapsın? ilk 3 yılında 3 kez şampiyon olsun, avrupa ligini kaldırsın, şampiyonlar ligini alsın, eli değmişken dünya kupasını da getirsin!
    bakın ben de eleştiriyorum, sıcağı sıcağına ağır şeyler de söylüyor olabilirim ama başımızda çok önemli bir teknik direktör olduğu gerçeğini de kabul etmemiz gerekiyor. hocanın başarılarını medyanın algılarına kapılarak küçümsemeyelim. okan hoca bu başarıları rakip takımlarda yakalasaydı, şu an her yerde heykeli vardı. taraftarlarca putlaştırılıp deli gibi tapılırdı. medya çıt çıkaramazdı çünkü karşısında milyonlarca taraftarı bulurdu.
    biz ise okan hocayı adeta yem ediyoruz.
    ortada başarısızlık olsa bir ihtimal anlarım ama böylesine başarılı bir ortamda bile okan hocayı takımda istememek bana iyi niyetli gelmiyor.
    hocayı eleştirin, hocaya kızın ama takımda istemeyiz kibrine kapılmayın. bugün bizde bu özgüven ve gurur varsa, bunun sebebi hocanın yaşattığı başarılardır. yıldan yıla kendini geliştiren, hatalarından ders alan ve bir o kadar da karakterli hocayı el üstünde tutmalıyız. bu yıl üst üste 4. şampiyonluğunu da kazanırsa, seneye üst üste 5 şampiyonluk kazanan ilk hoca olmak isteyecektir. şampiyonlar liginde çeyrek final kovalamak isteyecektir.
    ortada bu kadar güzel şeyler varken halen daha okan hoca gitsin deniyorsa, bence gitmesi gereken kişi okan hoca değil, sizsiniz.
  • 23425
    kendisi gerçekten çok başarılı ve winner karakterde bir teknik direktör. bence asla gitmemeli ama bu sezonki eksiklerinden de ders alıp forvet + orta saha kadro derinliğine önem vermeli. eğer bir fizikli ve hızlı santrfor bir de lemina yedeğimiz olsaydı lig nisan başında bitmişti. öğrenecek ve gelişecektir. ilk defa cl’de bu noktaya geldi. kadronun bir anda bu yorgunluk ve yıpranmışlık seviyesine çıkacağını hesaplayamaması doğaldır.
  • 23426
    giderse ararız dediğim teknik direktörümüz.

    çok iyi istikrar yakaladık, evet bazen kızıyoruz-çıldırıyoruz ama ararız arkadaşlar ciddiyim ararız.

    arkasından gelecek olana fena challenge'lar bıraktı, kırmadık rekor bırakmadı. bu takımı herkes zaten buraya getirirdi demeyin, tekrar diyorum ararız bakın.

    arda ya da yabancı isimli bir td geldi ve ilk senesinde başarılı olamadı diyelim ortalığı düşünemiyorum.

    diğer takımların yaşadıklarına bir baksanıza...

    yarın buradan üzülerek gidersiniz.*

    son sözüm; ararız, yapmayın.

    selam, ben "ararız reis" beni unutmayın.*
  • 23427
    ne olursa olsun kalacaksa eğer üstüne ve yanına adamlar getirmek şart. polyanna olmaya gerek yok. bu sene lig için yeterli bir oyun var ancak mertens'li oyunu özletti. takım sete çok ağır oturuyor, oyuncuları devşirdiği yerlerde olmayınca b planına geçemiyor, 12-13 kişilik bir rotasyon ile bütün sezona yayılmak istiyor. bunun ceremesini bu sene çokça çektik.
    şampiyonlar ligi dönüşlerinde bile doğru rotasyonu yapamadı ve ilk yarı kulübeyi kaybetti. çok adam unutuyor yanında.
    ilk senesinde raşika kerem icardi mertens sergio torreira altılısıyla gösterdiği setler nerede bu seneki oyun nerede.
    ben burada kendisini belki en az eleştiren biriyim. çok fazla övdüğüm yazılarım var ve hatta düşüncem istikrar adına uzun yıllar bizde kalması. fakat başımızda öyle bir yönetim var ki ne transferi zamanında bitirebiliyor, ne tesislerde oyuncular ile iletişim kurabiliyor ne de federasyon ve alt kurullarında ağırlık yaratabiliyor. tamamen boş küme durumundalar. bu da okan hocayı çok parçaya bölünmek durumunda bırakıyor ve bazen işine odaklanamayıp doğru olanı yapamamasını sağlıyor.
    özellikle bu sene şampiyonlar ligi maçları bittiğinden beri galatasaray'ın oyunu geriye çok gitti.
    geçen senelerde böyle olmuyordu. sürklase ederek giriyorduk son bölüme. biliyorduk ki gol yesek bile takım reaksiyon verecek ve son dakika da olsa golü atacak. ancak bu sefer ne olduysa sanki oyuncuların sırtında kaya varmış gibi mıy mıy oyun izliyoruz. işte bu da hocamızın eksikleri olduğunu gösteriyor. yanına ve üstüne birileri getirilmeli ve hocamız sadece sahaya odaklanmalıdır.
    sonrasında da sezon sonu oturulur konuşulur. belki kendisi kalmak istemeyecektir.
  • 23430
    bazen maç anında kızıyoruz, yazıyoruz. hatta en ofsaytlanan entry'lerimde iki tane eleştirim var. görüşüm aynıdır keşke uzun süre başımızda kalsa bir ferguson, bir wenger olsa. ama ciddi sıkıntıları var son dönemde. maç seçiyor, gereksiz çıkışları var ve bazen kontrolü kaybediyor. puan kaybı yaptığı maçlarda hiç bir zaman oyun planına değinmiyor. defalarca aynı hataları yapmışlığı var. şimdi burada geçmişe bakıp gitmesini isteyenleri eleştirenler bir baksınlar kocaeli maçına. ve buna benze çok maçı var. bu takım yeri geliyor hiç oyuna konsantre olamıyor. gençlerbirliği maçında bir 10 dakika daha olsa berabere bitmeyeceğinin garantisini kim verebilir. tamam rezalet hakem hatası oldu. ama arkadaş gençlerbirliği ya kaç haftadır gol atamayan takım. bir poziyonda bütün takım da düşmez. ki sadece bu maç özelinde de değil ikinci yarı kaç kere oyundan düştük. hele bir orta sahayı boşaltma huyu var ki akıllara zarar. bir defa değil defalarca aynı hatayı yaptı. arkadaş gencecik oyuncu aldık orta saha değişikliğinde hala kaan'a şans veriyor. hadi güvenmiyorsun da öndeyiz be arkadaş. saha dışı da hocamın kafası karışık. velhasıl kelam kafasını toplamaz yanına teknik taktik bilen birilerini de alamazsa işi zor. eğer bu hatalarından ders almıyorsa herkes yoluna bakmalı. sonuçta kendisine lucescu'ya verdiğimiz kadroyu vermedik. kat ve kat fazlası bu takım.
  • 23431
    25-26 sezonunda şampiyon yaparsa kalmalı. 4 sene üst üste şampiyon yapan hocayı istesen de gönderemezsin zaten kendi gitmek istemediği sürece.

    bu seneyi şampiyon tamamladığımız senaryoda muhteşem bir galatasaray kariyeri olacak.

    22-23 yeni transferler. takım oturana kadar çok sıkıntı yaşandı. meşhur beşiktaş-başak maçları haftası kovulmak üzereydi. oradan döndü şampiyon yaptı. içeride dışarıda fenerbahçe'yi üçledi ve tartışmasız bir şampiyonluk.

    23-24 sezonunda avrupada hafızada kalan maçlar çıkarsa da ligde dengesiz oyuna ve fenerbahçe'nin attığı milyonlarca penaltıya rağmen sezonu son haftada da olsa kurtardı. hem de akıl almaz bir puanla.

    24-25 yine dengesiz oyun. young boys faciası üzerine avrupa liginde kupa hayali kurdurdu ama kötü bitirdi. ligde ilk yarıyı kötü geçmesine rağmen avrupadan elendikten sonra, şahsi fikrim en net topunu oynattı ve zorlu fikstüre rağmen takır takır kazanıp en rahat şampiyonluğu kazandırdı.

    25-26 akılda kalıcı ve başarılı bir avrupa sezonu. ve yine dengesiz bir galatasaray ancak bu sefer bahanelerinde çok haklı çünkü bu kadar yoğun avrupa fikstüründe dünya üzerinde zorlanmayan takım yok. bodo, norveç ligini kazanamadı. karabağ, azerbaycan liginde 13 puan geride. sporting dün ligde şampiyonluk umutlarını yitirdi. son kalan takımlara bak. arsenal zortlamaya başladı. real ligde çoktan patladı. paris bile 1 maç eksik 1 puan önde o kadar güç farkına rağmen. öyle derin bir rotasyonla oynadılar ki ligi bazı oyuncularının cl maç sayısı ile lig maç sayısı aynı neredeyse. örnekler çoğaltılabilir. gelelim bize. çok yıpratıcı 12 avrupa maçı. 3 liverpool, 2 juventus, 1 city, 1 atletico. 7 maç avrupa'nın elit takımlarıyla. 75 milyon euro verip all in girdiğimiz forvetimiz ligde 19 maça çıkmış. sadece 16sı ilk 11. sezon bitiyor yarısında oynamamış. bu seneki başarısı en büyük başarısı olacak ligi şampiyon tamamlarsak.

    gel gelelim şu 4 senede söyleyebileceğim tek olumsuz şeye: hatalarından asla doğru zamanda ders almıyor. her kaybedilen maç sonu açıklamasında hatalarımızdan ders alacağız dese de oyuncular gibi taraftarın da gönlünü hoş tutmak için çabalıyor ancak yine de kendi bildiğinden şaşmıyor. kendisine soğuk olan taraftarlar da zaten hep bu sebeplerden eleştiriyor. rotasyonsuz sezonlara girilmesi, taraftarın zorla lemina aldırması, yine taraftar gazıyla ilkay transferi ve üstüne resmen +2 için de adam alalım da taraftar sussun transferi nhaga. 25-26 sezonunun rotasyon yapılacak haftalarında kadro yetersizliği ve sakatlıklardan dolayı rotasyon yapılamadı. devre arası alternatifli kadro kuruldu ancak bu sefer de hoca kadroyu kullanmak istemiyor çünkü artık rotasyonun çok da önemli olmadığı haftalar. umarım bu seneyi şampiyon tamamlayıp bunun da hesabını yapar ve topla dikine mesafe kat edebilen orta saha oyuncuları kadromuza katar.
  • 23432
    kulüp, gerekirse okan hoca'ya rağmen yanına; dünya klasında yardımcılar, kondisyonerler ve antrenörler çekmeli. mevcut ekibin büyük kısmına veda edilmeli. tabi, nerede bizim yöneticilerde o vizyon.

    ne zamanki; hem onu, hem de bizi gururlandıracak bir avrupa teklifi gelir, belki o zaman yollar ayrılır.
    eleştirmeye doyamayan biri olarak söylüyorum ki, bu dominasyonu yabancı bir hocayla yakalamak mümkün değil.

    bu sezon, başta şampiyonlar ligi'nde işin nereye varabileceğini gördük. tabi, orada hacıosman yok, orada takımına göre kural yok, orada uydurma karar yok, keyfe çekilen çizgiler yok. uefa'nın kayırdığı kulüpler var mı? var, ama futbol da var, rekabet de var, hırs da var.

    inancımız var ki; osimhen'le birlikte, bizi bu sene avrupa'nın en iyi 16 takımından biri yapan boğucu pres sisteminin biraz daha üstüne koyacak. elit oyuncuları eksikken, çözüm üretebilmeyi öğrenecek.

    her şeyin yanı sıra; üst üste şampiyonlukları getiren bazı yıldızlarına maalesef ki mevcut fiziksel kapasiteleri dolayısıyla veda etmesini bilecek.

    kanatlar, kalırsa osimhen ve bekler dışında, belki de tüm tandemlerin yenilenmesi gerekecek. bu sene gerçekleşecek transfer politikası, galatasaray'ın bekasıdır. geçmiş başarıları tamamen unutup, yeni ve genç bir şampiyon takım kurabilirsek, bizi çekemeyenler 10 yıl daha gün yüzü göremezler.
  • 23433
    hataları olacaktır. gayet de normaldir. üst üste şampiyonluk kazanınca bizimkiler bu işi çok normal görmeye başladı.

    bütün avrupa işi gücü bırakmış hoca istikrarının peşinde. biz ise ne istediğimizi bilmiyoruz.

    okan hoca da galatasaray gibi gelişiyor. her sene kadro gücünün bile nasıl geliştiğini bazen anlamıyoruz.

    okan hocaya yeterli konfor alanı sağlanmalı. kadrodaki doymuşluk azaltılıp gerekli yerlerde kalite artırılmalı.

    herkes de sanıyor ki okan hocadan sonra pep hoca ya da klopp hoca gelecek. bizim dışımızda kalan taraftarlar okan hocanın kendilerinde olmasını ya da en azından arda turan’ın kendi camialarında olmalarını içten içe dilerken bizdeki bu düşünce yapısı bütün camiayı yoruyor artık.
  • 23434
    hocamız kalacaksa da 2022'deki hali ile kalmalıdır. daha cesur halini özlüyoruz. barış'ı yer yer sol bekten bindiren, yeri gelince kanat rotasyonunda ilk sıraya koyan, kerem aktürkoğlu'nu icardi ile birlikte oynatan, torreira'yı dinlendirip yerine berkan'ı motive ederek derbiye hazırlayan okan buruk gelecek vaat ediyor. ama kazandığı başarılarla elde ettiği konumu kaybetmekten korkan hocalar geriliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın