23330
2024-2025 sezonunda deplasmanda 3-3 biten kasımpaşa maçında aha işte şampiyonluk gitti gidiyor demiştim. bu sezon kocaeli maçındaki futbolda da aynı hisler bir içimden geçmedi değil. oynanan oyunda bir eksiklik vardı. takımın kocaelispor'u küçümsediğini düşünüyorum ki bunda da son derece haklılar. liverpool'u iki kez yenen takımın kocaelispor'u önemsemesi beklenemez. ben kalan süreçte takımın gerekeni yapacağını düşünüyorum.
23331
hocam da hocam. kalan maçlarda 0 mağlubiyet ve en az 4/5 galibiyet alarak bu süreçten bizi dipdiri sapasağlam çıkarıp çifte kupa ile sezonu kapatacak. şüphe yok, soru işareti yok, korku yok.
23332
fener macina torreira lemina ikilisi ile cikarsa maci kaybedecek hocamiz. kazanmaya cikmali. fenerin ustune gitmeli. goz gore gore bu hatayi yapmadigi surece sampiyon olacaktir.
23333
başarısız(?) bulanla tartışabiliriz. bugün gitsin, yarın gitsin, dün gitmeliydi diyenle de tartışacak bir ortak zemin bulabiliriz. sosyal mecralarda anonim bir hesap “o***** çocuğu okan buruk” yazıyor. benim kanıma dokunuyor. mavi tik falan da yok, etkileşim alacak para kazanacak durumu değil.
son girdilerime bakabilirsiniz. barış alper yılmaz için göztepe maçında kaptan çıkmamalı yazdım. ancak, bu sezon sırf gol pozisyonunu kaçırdı diye barış’a böyle ağız dolusu küfreden biriyle tribünde dalaştım. saha içi neticelerden dolayı bazı şeyler ağızdan bu kadar rahat çıkmamalı.
23334
gelecek haftalar için bir manevra yapması gereken teknik direktör. aksi takdirde sıkıntılı bir yere gidiyoruz gibi. bazı kronik sorunlar var ki 4 sezondur gelişme gösteremedi, hatta geriye gittiği konular var. biri geriden oyun kurulumu, diğeri ısrarla orta saha boşaltması ya da o bölgeye yeterli önemi vermemesi, üçüncü ise asla genç oyunculara güvenmemesi ve transferden anlamaması.
bunların yanında çok iyi yaptığı şeyler de var. yıldız yönetimi, hırsı, takımlarına ön alan baskısı, geçiş oyunu vs.
bu sezon şampiyonluk kaybedilirse bir numaralı sorumlu kendisi olacak ama bu yolları ayırmak için yeterli bir sebep değil bence. futbolcularda olduğu gibi teknik adamlarda da bir mental yorgunluk olabilir, kolay değil teknik adamlık yaptığı dönem. fatih hoca 4 yıl üst üste şampiyonluk yaşarken arkasında faruk süren gibi bir alfa başkan ve sağlam çevresi olan birisiydi, ayrıca ülke bu kadar yozlaşmış durumda değildi. okan hoca’nın bu şampiyonlukları kazandığı dönemde ise arkasında kimse yok, aksine ülkenin en şımarık çocuğu olan ali kendisine musallat olmuş durumda. bu kadar kolay harcanmaması gerekiyor bence hocanın. ferguson'da şampiyonluk kaybetti, guardiola'da var bunlar futbolun içerisinde.
şampiyon olsakta olmasakta okan hoca’nın teknik ekibine build up konusunda mahir isimler almak zorunda, keza transfer başında da bir spordan anlayan bir isim getirilmeli. kendisinin belki de oyun tarzı olarak örnek aldığı klopp, liverpool’da başarıya pepijn linders gibi bu konuda uzman bir antrenörün ekibe katılmasıyla birlikte ulaştı. topa sahip olma oyununu geliştirerek 97 puanlara ulaşmaya başladı liverpool ve ikinci senesinde şampiyonluk geldi, sonrasında da şampiyonlar ligi. okan buruk’un buraya gönül indirmesi lazım, maalesef biz türkler bir işin uzmanına danışmayı zayıflık olarak görebiliyoruz ama işin aslı öyle değil.
eğer gönül indirip destek almayı kabul ederse okan buruk bence 10 yıl daha bu takımın başında kalabilecek potansiyele sahip. bu 10 yılda şampiyonluk yine kaybeder, 10 senede 7 şampiyonluk alsa örneğin buna okey olmayacak bir taraftar bence yoktur, biraz gerçekçi bakarlarsa.
23335
avrupa şampiyonu ve 8 kere şampiyon olmuş fatih terim'in yerden yere vurulup 3 kere kovulduğu yerde kimse dokunulmaz değildir. herkes eleştirilebilir.
okan hoca'ya saygımız ve desteğimiz devam edecek ancak buradan şampiyonluk giderse ne yönetim kalır ne de hoca. herkesin kendine çekidüzen vermesi lazım.
23336
bir çuval inciri berbat etmiş ve şampiyonluğu vermek üzere olan teknik direktörümüz.
maç içerisinde çözüm ürettiği bir senaryo hatırlamıyorum. kötü başlıyorsak kötü gidiyor o maç. ve ilk 15 dakika da yenileceğimiz ya da puan kaybedeceğimiz belli oluyor.
osimhen ile çok ekstra oynuyorduk ve sakatlandığı anda takım düşüşe geçti.
23337
ah okan hocam ah şu kocaelispor maçını kazansaydın, şimdi ayağa kalkan herkes bir köşesine çekilmişti. şimdi rakipler açıklama yapıyor, sırada kimle oynayacaksak onların yöneticileri, başkanları açıklama yapıyor. milletin derdi galatasaray. bildiğin kötülük var galatasaray’a. şu duruma soktun bizi. galatasaray ve galatasaraylılar hariç herkes ağzından salya çıkarıyor. herkes organize olmuş.
bu işi buraya getirirsen herkes içindeki kini çıkarıyor galatasaray’a karşı.
23338
fatih terim döneminden bu yana ilk kez bir galatasaray hocasına böyle organize bir şerefsizlik yapıldığını görüyorum.
galatasaray medyasındaki yavşakların hepsi teşkilat olmuş resmen. kaya temel denilen herifin intikamını almak için hepsi bir olup yabani köpekler gibi okan hocanın üstüne çullanıyorlar.
hocayı seversiniz sevmezsiniz, oynattığı oyunu beğenirsiniz beğenmezsiniz, ancak size açık yüreklilikle söylüyorum ki bugün bu şekilde hocanızı yemelerine izin verirseniz yakında takımınızın başına geçebilecek hoca bulamayacak duruma gelir, torrent ayarında vasıfsızlara mahrum kalırsınız.
23339
12 nisan 2026 galatasaray kocaelispor maçında suçun maksimum %20'si okan buruk'a aittir bence.
5 hafta kalmış, 55 bin taraftarın gelmiş, deplasmanda sana neler yapmışlar, çıkıp okan hoca'nın kocaelispor karşısında dahiyane bir plan yapmasına ihtiyacı yok bence oyuncularımızın.
istediğin kadar plan yap, taktik ver sahadakiler adam gibi mücadele etmiyorsa, futbolcular pozisyonları eller belde uzaktan izleyip, kendi beki çalım yedikten sonra savunmaya koşmaya başlıyorsa, dümenden eskortluk yapıyorsa sorumlu futbolcudur. bir değil, iki değil, 45 dakika top oynayıp, 2. yarılarda koşmaya tenezzül etmemek taktikle mi açıklanacak?
tıkır tıkır maaş almasını, prim istemesini iyi biliyorlar. kemerburgaz'da sabah akşam motivasyon konuşması, konsantrasyon temalı nutuk mu çekecek adam?
yediğimiz golde açın bakın torreira'nın durumuna. torreira, önündeki rakibi cezasahası yayına koşu atarken jakobs'un kocaelisporlu hücum oyuncusunu durdurmasını bekliyor. jakobs durduramayınca rakip cezasahası içinde sayısal üstünlüğe erişiyor. torreira jakobs nasıl olsa durdurur diye beklemese orayı önleyebilirdi.
aynı pozisyonda singo, rakibinin arkasına geçiyor, kendisini perdelettiriyor resmen. işin kötüsü bir ofsayt imkanının da önüne geçiyor bu hareketiyle. hoş jakobs zaten bozuyormuş ama bir stoper neden kendi arzusuyla cezasahasında rakip forvetin arkasına geçip kendi hamle şansını yok eder pek anlam veremiyorum.
23340
geçtiğimiz sezonlarda galatasaray’a zarar vermenin yolunun okan buruk’un başardıklarını değersizleştirerek, karizmasını çizerek olacağını görüp organize bir şekilde itibar suikastine maruz bırakılmıştı. yıkıcı olan ise galatasaray taraftarının bir bölümünün (sosyal medya kitlesinin ve burada da forum tarzı entry girer gibi tweet tarzı entry girenlerin) buna destek vermesiydi. bu dönemde de yaşanan birebir aynı durum.
okan hoca 25-26 sezonunu 4 sene üst üste şampiyon olarak ve zamanla geliştirdiği avrupa başarısı ile tamamlayacak. ben bu tabloda kendisine yakıştırılan kadar bir başarısızlık göremiyorum. lig önemli değil avrupa önemliydi, bu sene o da oldu ama juventus’u zorlanarak geçtik ya da liverpool’a elendik o sorun oldu. lig de önemli oldu ama puan farkının 7’den 2’ye düşmesi rezillik oldu vs.
ben sonuç açısından hiçbir felaket tablosu göremiyorum. kadro mühendisliğinin bir sportif aklın yapmaması veya teknik heyetteki olası eksiklikler de ne bugünün konusu ne de sadece okan hocanın eksiklikleri.
23341
teknik direktörlük kariyerine başladığından beri fenerbahçe’ye karşı inanılmaz bir istatistik yakalamış bir teknik adam.
burada mesele sadece galatasaray dönemi değil; tüm kariyeri boyunca oluşmuş bir tablo.
farklı takımlar, farklı kadrolar, farklı lig dinamikleri… ama değişmeyen bir şey var: fenerbahçe’ye karşı kurduğu oyun üstünlüğü ve sonuç alma alışkanlığı.
bu da işi “tesadüf” olmaktan çıkarıp, ciddi bir teknik ve mental hazırlık göstergesi haline getiriyor.
kısacası; takım değişse de alışkanlık değişmiyor.
23342
efsanemizdir. bugün ayrılsa bile yıllar sonra nasıl bir dominasyon kurduğu konuşulacak. bir kaç ite kopuğa yedirmeyiz.
23344
kocaeli maçındaki oyuncu değişiklikleri yüzünden kendisine maçın sıcağı ile sinirlenmiştim.
canın sağolsun hocam.
bakıyorum bazı hadsiz sürüsü utanmazlar bel altı başlamışlar vurmaya. sosyal medya it kopuk dolmuş saldırıyorlar.
sizin gibilere yedirecek hoca yok bizde paragözler.
23345
kendisine ayıp edilmeyen teknik direktör. 3 sene şampiyon olmuşsun 4. sene lidersin her sene yılın belirli döneminde aynı şeyler oluyor. her maç son 20 dk gol yediğin aynı saçma sapan değişiklikleri yapıyor. 4 senedir hatalarımızdan ders çıkaracağız deyip sonraki maçta aynı şeyi yapıyor. 4 senenin herhangi bir bölümünde galatasaray’ın gümbür gümbür top oynadığı kaç sekans var? hocalık yaptığı 4 sene boyunca süper ligin en kötü dönemi olabilir. anadolu’nun kadro kalitesi bu sezonu saymazsak yerlerde, rezalet durumda. top oynamadan maç kazanılıyor çünkü seviye çok farklı. buna rağmen son 6 hafta kala evinde hedefi olmayan takımı yenemiyor. buna rağmen direkt rakibine silik bir oyunla mağlup oluyor. kötü dönemler olur formsuz olursun maç kaybedersin de galatasaray’ın okan buruk döneminde iyi oynayıp kazanamadığı kaç tane maç var? bir de rezalet oynayıp kazandığı kaç maç var? 4. senede artık bir oyun inşa etmiş olman gerekiyor. sadece presle olmuyor. 2. bir oyun galatasaray gibi büyük bir kulüp için mecburiyetken topla oynamaktan korkan bir takım var. şampiyonluğa oynayıp topla oynamayı bilmeyen kaç tane sezon vardır mesela? kocaeliyi yenmek için gençleri yenmek için osimhen lazımsa hoca falan lazım değil bu takıma. başarılarını küçümsemiyorum ama avrupada bu sezon harici rezalet performansı var. herhangi bir maçta oyuncu değişikliği ile maçı çevirdiğini hatırlayan var mı? hoca etkisi gören var mı? ben hatırlamıyorum. kendisinin galatasaray kariyeri çok başarılı istatistik anlamında ama buna rağmen tatmin olan kesim yüzde 30u geçmez. bu da çok büyük bir başarı.
23346
kendi doneminde getirip de kendisinin gonderdigi oyunculari bir kagida yazin. valla bana bu kadar imkan saglasalardi ben de sampiyon olurdum gibi geliyor. ha gelip de kalanlari saymiyorum. bir de butun sezonlarda acayip turbulanslar yasadik. hepsi de agirlik orta saha kaynakli. halen de orasi saglikli degil. ben anlamadim bu isi. 4. senen ama kadro dengeni bile kuramamissin. oyun dengesi zaten allaha emanet. basarili demek icin baktigin yer onemli. ona bakarsan ismail kartal da basariliyim diyor. neye gore kime gore? bence potansiyelini gostermistir. ustu yoktur. galatasaray icin de ustu lazimdir. her sene ayni seyleri yasamaktan biktik. kilit oyuncular sakatlaninca sistem cokuyor. bari aksasaydi. ona da raziyiz. cokmesin.
23347
ligin bitimine 5 maç kalmışken transfer dönemlerindeki dosyaları açmanın veya anlık kızgınlıkla kendisine saldırmanın bize en ufak yarar sağlamayacağı hocamızdır. 5 maç her koşulda arkasında olacağız. gerisi yazın konuşulacak. galatasaray camiasına yakışan budur.