dünya kupası 2002'de tarkan'ın bir oluruz yolunda şarkısı mükemmeldi. yine euro 2008'de helldorado'nun müziğiyle yapılmış milli takım marşı çok iyiydi mesela. şimdilerde ise euro 2020 için saçma sapan şarkılar çıkarılıyor.
böyle çıkacağına hiç çıkmasın daha iyi.
7
gençlik marşı, yer gök inlesin ve bir oluruz yolunda ayarına yaklaşan bir şarkı bile çıkmaması ülke için üzücü. (bkz: euro 2020)
19
euro 2024 için olanı sefo tarafından söylenen şarkı. yeni dönem böyle ağzını yuvalayarak şarkı söyleyen rapçi şarkılarından hiç haz etmiyorum. kendi esas sesinizle şarkı söyleyin. yuvarlamayın.
afedersiniz şu şarkıyla bok gibi geçeceği de tescillenmiştir.
8
hali hazırda yaklaşık 20 yıldır mevcut olandır. zaten hali hazırda harika bir şarkısı olan milli takım için daha fazla uğraşılmaması gerekiyor. mevcut şarkı için: https://youtu.be/EBwjmeDoE6A
son günlerde reynmen ile gündeme gelen milli takımlar şarkıları konusunda söylemek istediğim birşey var. arkadaş rica ediyorum, zorlamayın. bu ülkenin türk milli basketbol takımı taraftar şarkısı athena'dan 12 dev adam'dır; türk milli futbol takımı şarkısı ise tarkan'dan bir oluruz yolunda'dır. bu ikisinin üzerine çıkma şansınız çok düşük. kasmayın gerek yok. bilmeyen nesil için:
2008'deki yer gök inlesin şarkısı çok güzeldi. ve gereken duyguyu bana hissettiriyordu ve 13 yıl geçmesine rağmen hala hissettiriyor.
12
nasıl ki ülkemizin milli marşı istiklal marşı'dır. ülkemizin futbol milli takım marşı da bir oluruz yolunda olmalıdır. yani yeni yeni şeyler yapmaya gerek yok. yapılmış ve daha iyisinin yapılmasına pek de ihtimal yok. keza basketbol milli takımı için athena'nın yaptığı 12 dev adam kullanılmalı.
13
hemen üst entry'de yazılmış zaten ama bir de pekiştirmek için ben yazayım, futbol özelinde tarkan ile "bir oluruz yolunda" bu işin zirvesidir. şarkının orjinali de müthiştir (ki o şarkının içinde bulunduğu karma albümü zaten bence en efsane türk albümlerden biridir, belki de birincisidir neyse konumuz o değil :) ). bu müthişliğin bu derece benimsemesinin bir nedeni de takımın o turnuvada başarılı olması, tüm türkiye'nin bu başarıyı benimsemesi, her yerde bu şarkının çalınması ve dillere pelesenk olmasıdır. bu sebeple hala biz, "eskilere dönmek istediğimizde ya da geçmiş zamanı yad etmek istediğimizde" keşke 2002ye dönsek de tarkan kolsuz tshirtüyle uzun saçlarıyla arkasında tüm milli takım taksim meydanı'nda o sahneye "arar buluruz izini" diyerek giriş yapsa diyoruz. aynı durum basketbol için de geçerli. ülkemizde düzenlenen eurobasket 2001 için athena 12 dev adam'ı besteledi. tüm statlarda, her yerde o çalındı. takım da finale kadar yükselince marş da efsane statüsüne geldi. kabul, haydarpaşa garı'nda çekilen, tüm takımın ve hatta koçların oynadığı reklam filmi de çok sevildi. işte bunların hepsi benimsemede belirli oldu. o günden sonra ceza, ayşe hatun önal vb basketbol için; gülben ergen, hülya avşar, rafet el roman futbol için marş kisvesi altında ne korkunç şeyler yaptılar ama önüne geçemediler. bu saatten sonra da biraz zor gözüküyor zaten. nasıl ki bizim için derbi öncesi takımlar sahaya çıkarken, sıcak bir mayıs akşamı saat 19:00'da hep bir ağızdan gümbür gümbür re re re ra ra ra demek apayrı bir duyguysa, diğer kulüpler için de aynı oranda kendilerini gaza getiren mihenk taşı niteliğinde marşları var ise bizim milli futbol ve basketbol takımlarımızın marşları da bunlardır. yeni gelecekler yanına yalnızca ek olabilirler.
4
basketbol ve futbol milli takımları için hazırlanan son tuhaflıkların panzehiri, axa sigorta'nın kadın voleybol milli takımı için u16 oyuncularıyla birlikte hazırladığı marştır/şarkıdır.
tarkan'in yaptığı bir oluruz sarkisi bu işin zirvesi ama o şarkı zaten taş şarkısının sözlerinin milli takıma uyarlamasiydi. müzik ve sözler zaten süper olunca, uyarlaması da güzel oldu. yapılması gereken de budur zaten. baştan bir şeyler yaratmaya çalışip, zorlamak yerine var olanı simge haline getirmek. 12 dev adam olayında da olduğu gibi. bir de kabul etmek lazım, o zamanlar sporla daha mutluyduk. asıl sorunun kaynağı o. hidayet bizim için hedo'ydu. şenol gunes'e karşı bu kadar antipati yoktu. hakan şükür o zamanda fetö'cuydu ama terörist olarak kabul edilmiyordu. sadece gol kaçırdığı için küfür yiyordu. spor'a sadece spor olarak bakıyorduk. rakip takım oyuncusu hata yaptığı zaman, fenerli diye, trabzonlu, beşiktaşlı diye bakilmiyordu. bugün uğurcan hata yapınca kova oluyor, altay niye oynamadı diye fenerliler laf söylüyor, halbuki altay gs kalecisi olsa ne işi var denirdi. bu hemen hemen tüm taraftarlarda geçerli. ne yazık ki şarkı da olduğu gibi bir olamıyoruz artık.
edit: hüp değil taş sarkisi olacaktı. kacokkahocam'a teşekkürler.
21
euro 2024 için edilen sözde şarkı, gençlere hitap ediyor diye savunulacaktır ama futbolu gençlerden ziyade orta yaşlılar takip ediyor. 30 yaş genç sayılır bence, bu kitleyi de futbolu takip edenler arasına ekliyorum. şimdi 12-20 yaş arasına hitap eden boktan bir şarkı hadi yanlışlıkla yapıldı, neden milli takıma ithaf edilir. trt'de maç önü yayınlarda söz konusu şarkı çalacaksa mute yapacağız ve maç önü coşkusundan kısmen mahrum kalacağız demektir ama stadyumdaki görsel şovlar bizi bu cringe şarkıyı unutturur bence.
9
''arar buluruz izini'' şarkısı zirveydi. ondan sonrası gelmedi.