resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Inter Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş/Boy:39 / 1.70
Uyruk:Arjantin
İstatistikler
  • 3892
    kendisini sevenler ile ronaldoyu sevenler arasında ciddi fark var. messiyi sevenlerin büyük çoğunluğu içinde ronaldo olan bütün olaylara daha tarafsız bakarken, ronaldoyu sevenler içinde messi olan bütün olaylara daha taraflı bakıyorlar.

    ronaldo hayvan gibi topçu buna kimse bir şey diyemez adam gelmiş 40 yaşına anca eleştirilebiliyor ama messi için hakem ile maç kazanıyor demek biraz komik kaçıyor.

    örnek olarak özellikle 2022 dünya kupasını verenler muhtemelen ya final maçını izlemedi ya da holigan fenerbahçeli tarzında bir zekaya sahip.
  • 3893
    ittirildiği iddia edilen ama dünya kupasındaki her maçının her detayı takıntılı haterlarınca pozisyon pozisyon takip edilen uzaylı. eğer bu adam olduğu için arjantin her maç ittiriliyorsa ve buna rağmen izlemeye devam ediyor ve dahası izleyip de aynı lafları ediyorsanız burada ciddi bir mental sorun var demektir. adamda ne ego, ne kibir, ne kötü bir davranış, ne saygısızlık vs. bu kadar takıntı haline getirilecek, aynı tezgahtan çıktığı belli olan saçma sapan senaryolar üretecek ne olabilir gerçekten anlamıyorum. futbola dair ispat edilebilecek her şeyi ispat etmiş ve her şeyi kazanmış olmasina rağmen, 39 yaşında halen varını yoğunu ortaya koyan, karakterli oynayan ve bu yaşında bizleri halen hayranlıkla ekran başına çekmeyi başaran, dünya tarihinin gelmiş geçmiş en epik, en başarılı, en yıldız futbolcusunu cidden artık kabullenin kardeşim. ronaldoymuş, işte maradonaymış, peleymiş bilmem şu komünist, şu sosyalist, bu kapitalist; yok messi yahudi, yok şu müslüman vs. bilmem ne. hakikaten ne bu mutsuzluk, ne bu iticilik ya. bir şeyi takdir etmeyi ve bundan zevk alıp, mutlu olmayı öğrenemediniz gitti. gerçekler zaten ortada, sen zıplasan da, bir tarafını yırtsan da yaksan da değişmeyecek; messi futbola ciddi bir eşik getirdi ve muhtemelen bu eşik futbolun kıyametine kadar bir daha aşılamayacak. bir futbol hayranı olarak, kendisine sonsuz kere sonsuz minnettarım. ve kendisi ile aynı dönemde yaşadığım için de oldukça şanslıyım.
  • 3894
    bir ara bize yazdıklarında nasıl heyecanlanmıştım anlatamam.

    keşke olsaydı; osimhen'e de, sane'ye de, sneijder'e de, icardi'ye de, canlı izleyemedim ama hagi'ye de tercih ederdim. hepsine de sevgim ve saygım sonsuz oğlu sonsuzdur.

    ah o parçalıyla görebilseydik.

    ileride gençlere ben bu adamı canlı izlemiştim demek için 2022 finalinde bizzat sevindiğim videolarım bile var.

    bakınız; messi dediğiniz adam geleneksel futbolun son temsilcisidir. birileri maradona izlerken ne hissettiyse bizim jenerasyona üç, dört hatta beş katını yaşatmıştır.

    bugün izlediğimiz futbol; fizik, koşu ve toplu pres üzerine. çalım, estetik, hırs ve zeka, hak getire. driplingler bile patlayıcılık üzerine, öyle 3-4 kişi eksilteyim yok, safi koşu.

    bu adam türünün son örneği, her zaman messi'ciydim cristiano'da aynı şekildeydi. tarihin en iyi iki futbolcusunun rekabetini izlemiş olanlar olarak çok çok şanslıyız.

    neyse ki, futbolu tiki-taka ya da defansa otobüs çekmekle soktukları bu iğrenç düzen değişmeye mahkum. çünkü, dışarıdan izlemesi çok zor. kimse 0-0 ya da 1-0 biten üstelik hiçbir estetik vadetmeyen bir sporu izlemek istemez.

    ah, şişman ronaldo, ah yine bize direkten dönen ibomovicimiz, ah be psg tercihiyle yanan neymar.

    şimdi son savaşını veriyor futbolun tanrısı, son savaşını verirken futbolu o eski güzel günlerine döndürmeye veriyor. herkes, ardından iğrençleşen futbolu konuşacak, herkes onun sahada general, reelde ketum halini özleyecek.

    bir gün gelecek, yine 2000'lerdeki, 2010'lardaki efsane futbolu tekrar izleyeceğiz. 90'ları zamanın orta yaşlı gençleri olarak hatırlamıyoruz ama futbol demek; 2004-2005 şampiyonlar ligi finali demek, futbol demek 2006 dünya kupası finalinde atılan zidane demek. futbol demek hikaye demek.

    futbol demek, lionel messi demek.
  • 3896
    dün* maç sonu ağlayan efsane.

    neden ağladığını ''arkadaşlarımı çok zor duruma soktum'' gibi bir şeylerle açıklamış. düşünün dünya'nın en iyisisin, 2022'de dünya kupasının alınmasının baş aktörüsün, 39 yaşında her maç sırtlaya sırtlaya takımını çeyrek finale getirmişsin. daha dün 4 dakikada 1 gol 1 asistle 2-0'dan maçı çevirmişsin. ama penaltı kaçırdığın için hırs, hüzün ve mahçupluk ile ağlıyorsun.

    bak hakan çalhanoğlu. gurur duyulacak kaptan böyle olur. öyle turnuvaya 2 maçta 0 gol ile veda edip ''gurur duymamız lazım yaa'' demekle olmaz o işler. işte o yüzden bu adam messi, sadece süper yetenek olması değil. tüm dünya'da seviliyor. bırak oynadığı, oynamadığı takımlarda bile taraftar kitlesi var. senin daha güzel ayrıldığın takım yok. nedeni bu hikayede saklı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın