• 202
    (bkz: #2875106)

    apollon'un mesajını aldım, katılıyorum, onaylıyorum ve tl gelirle euro ortamında mücadele etmemizi sağlayacak konulara yönetimimizin çözüm üretmeyi ana gündem yapması gerektiğini düşünüyorum. yapmadıkları anlamına gelmiyor elbette.

    mevcut durumda gelirlerimizin büyük bir kısmı tl bazlı. gelirlerimizin yaklaşık olarak %21'ini uefa gelirleri, %21'ini yayın gelirleri, %15'ini lisanslı ürün satış gelirleri, %19'unu sponsorluk reklam, %17'sini stadyum hasılatları, %7'sini futbolcu satışları oluşturmuş.

    detaylı bakarsak;
    uefa gelirleri: euro bazlı, burası cepte.
    yayın gelirleri: yarı yarıya tl&dolar sabit kur bazlı.
    sponsorluk & reklam gelirleri: genelde euro, veya yıllara göre artışlı tl şeklinde anlaşmalar yapılsa da, ülkenin ekonomik durumundan fazlaca etkinlendiği için daha çok kurun negatif tarafında bu kalem de.
    stadyum hasılatı ve ürün satışları: net bir şekilde tl bazlı.
    son olarak futbolcu satışları da euro bazlı.

    gelirlerimizin %35'i euro bazlıyken, kalan %65'lik kısım tl'yle birlikte eriyip gidiyor.

    bazı naçizane öneriler...
    %17 stadyum hasılatı: her sene birkaç maç yurtdışında gurbetçilerin önünde oynanabilir, oynanmalı.
    %10 yayın gelirleri: yayınların yurtdışında daha iyi pazarlanması gerekli, bu bizim elimizde olan bir şey değil malesef.
    %15 lisanslı ürün gelirleri: lcw gibi büyük zincirlerle anlaşma mı yapılır, yurtdışında franchise modeli mi geliştirilir bilmiyorum, ama yine yurtdışı ve yurtiçinde erişim artırılması gereken bir şey. benim fikrim, 23.02.2020 kadıköy hatırası temalı tshirt'ler yerine, logosuz ve casual ürünlerin ağırlığı artırılmalı.

    artık bunları konuşmalıyız.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın