• 173
    şaibeli üniversitedir.

    94,59'luk ales notuyla, 3,28'lik itü-işletme mühendisliği gpa'yle galatasaray üniversitesi endüstri mühendisliği yüksek lisans programına kabul alamamış biri olarak söylüyorum. alınmamam için mülakatıma 0 verilmesi lazımdı ve sanırım başarmışlar.

    bir de 2010 yılından şöyle bir liste var. kazanacakların önceden belirlendiğini anlayamamak için ahmak olmak lazım.

    malum listeye şu linkten ulaşabilirsiniz: https://forum.paticik.com/read.php?21,5079161
  • 175
    esas problemi tüzükle teamülün zıtlaşması olan üniversite.

    üniversite gençliğinin şunu anlaması lazım: türkiye'de akademi alman ekolüne göre şekillenmiştir. bu da usta - çırak ilişkisi kabilindendir. hocalar yanlarına alacakları öğrencileri seçerler. kadroyu o öğrenciye göre isterler. bir başkası araya girip başvurursa bir bahaneyle elenir. teamül budur.

    kanunen şartları karşılayan herkes girebilir ama teamülde bu durum nadiren yaşanır. buna düz torpil demek pek hakkaniyetli değil ama kanuni hakkını kullanamayan öğrenci de mağdur oluyor. bu sistem çakışması düzeltilmeli.
  • 176
    çok yanlış işlerin olmadığı üniversite.

    üniversiteye on sene önce girmiş ve şu anda doktora ders döneminde olan birisi olarak bunları yazıyorum. yüksek lisans ve doktora programlarına başvurmak için;
    1- en az 3-4 ay önceden hangi okul ve hangi hoca ile çalışmak istediğinizi kafanızda tasarlayın
    2- çalışmak istediğiniz hoca ile irtibata geçin ve kendisinin de sizinle çalışmak isteyip istemediğinden emin olun

    yüksek lisans veya doktora programlarına bu iki şart olmadan başvurmaya kalkarsanız %90 başarısız olma ihtimaliniz var. çünkü üniversite hocaları genelde kontenjanlarını az tutarlar ve bu kontenjanların kime ait olduğu yaklaşık dönem başından bellidir. ayrıca yukarıdaki entryde belirtilen usta-çırak ilişkisi de bu kontenjanların belirlenmesinde en büyük rolü oynar.
  • 177
    kulübümüzün eğitim yuvalarından, divan kurulumuzu oluşturmak yerine iyi bir eğitimi esas alan üniversitedir. diğer arkadaşların da belirttiği gibi, yüksek lisans programlarında hoca ile irtibat esastır. bu aynı zamanda ileride akademisyenlik mi yoksa gireceğiniz sektörde çabuk mu yükselmek tercihiniz olacak, erkenden anlamanızı da sağlar. neticede hoca ile aranız iyi olmazsa akademisyenlik pek faydalı bir tercih olmaz*
App Store'dan indirin Google Play'den alın