• 8778
    müzik ile ilgilenen arkadaşlar var mıdır? vardır da, pratikten bahsetmiyorum. daha teorik ve tarihsel kısmını soruyorum. özellikle osmanlı dönemindeki notasyonlar, bestelerin nasıl yapıldığı veya bir kağıda dökülmüş bestelerin nasıl göründüğü hakkında bilgisi olan?

    la: a
    si: b
    do: c
    re: d
    mi: e
    fa: f
    sol: g

    merak ettiğim arapça (osmanlıca) alfabesinde, bu notaların karşılığı var mıydı? yani la: elif, si: be vesaire diyebilir miyiz? latin alfabesindeki ilk 7 harfi gibi arap alfabesindeki ilk 7 harfi olarak sayarsak, böyle bir ön kabul ne kadar makul? yoksa böyle bir şey yok mu? besteler hep bugünden bildiğimiz notalar ve simgeleriyle mi kağıda dökülüyordu? yoksa kağıda dökülmüyordu da, sözlü bir aktarım mı vardı?

    bir piyanonun do'dan do'ya bir oktavını düşündüğümüzde, diyez (#) olarak gösterilen, mesela do#'in bir harf karşılığı var mıdır? yoksa c# olarak mı okunur?

    ya da varsayılan olarak, her notanın bir sayısal değeri olduğunu söyleyebilir miyiz? söyleyebilirsek, bunlar nelerdir?

    frekans olarak, la notasının 440 hz olduğunu ve diğer notalarla devam ettiğini biliyorum. fakat o kısım şimdilik işime yaramıyor.

    durum bu, sevgili müzik, matematik ile kriptoloji severler. bir el atın. makaleden makaleye uçuyorum ama vaktim kısıtlı. bu konuları nerede arayacağımı söylemeniz bile çok makbule geçer doğrusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın